Watermeloen, fetakaas, fruitrum

Het is definitely te warm om te koken! Het enige waar een mens zin in heeft is om heel de dag met de voeten in een zwembad te zitten. Zelfs een cocktail halen is al vermoeiend! Maar aangezien ik jullie zelfs op deze pokkehete dag wil blijven verwennen met een receptje, heb ik gekozen voor het meest frisse hapje ever: watermeloen met fetakaas en fruitrum. Watermeloen als hapje is àltijd een goed idee in de zomer. Denk maar aan deze hapjes van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas of nog de watermeloen met gin-tonic met feta en olijf die ik in het verleden al deelde. Deze watermeloen met fetakaas en fruitrum is gelijkaardig maar toch weer net even anders.

Ik proefde het hapje tijdens de Tex-Mex kookdemo bij Peggylicious. Chef Jo liet de watermeloen marineren in limoncello. Nu kon ik dat recept klakkeloos kopiëren zoals ik zo vaak doe. De recepten van Jo (en Tim) staan altijd compleet op punt, dus wie ben ik om daar iets aan te wijzigen? Maar nu had ik net de dag ervoor 2 flessen Carumbola fruitrum gekregen. Er zijn 2 soorten: een gele Exotic variant en een rode Very Berry. Ik deed de test en liet een stuk watermeloen 20 min marineren in de gele fruitrum, een ander stuk meloen in de rode fruitrum en een derde stuk in limoncello, zoals het oorspronkelijke recept voorschreef. Wel, dat in de gele fruitrum was even lekker als dat in de limoncello. (De watermeloen in de Very Berry was ook lekker, maar iets te zoet naar mijn zin. Toch voor een hapje. Moest het voor een dessert zijn, dan kan het perfect. Ik ben dus al aan het broeden op een recept met de rode Carumbola. Mijn hersencellen staan nooit stil 😀).

Het olijvenzout maakte ik zelf. Ik droogde een handje zwarte olijven gedurende 3 uur in de oven bij 90° C. Daarna cutterde ik de olijven met eenzelfde hoeveelheid sel de Guérande. Dit zout is heel lekker o.a. bij vis.

 

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

 

Recept voor watermeloen, fetakaas, fruitrum

(Voor)bereiding: 30 min
Rusttijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de watermeloen:
8 balkjes watermeloen (zorg ervoor dat je balkjes watermeloen dikker zijn dan je balkjes feta, want anders wordt het te zwaar)
Carumbola Exotic fruitrum (of limoncello)

Voor de feta:
8 balkjes feta
Olijvenzout
Peper van de molen

Voor de afwerking:
8 Doritos
Guacamole
Zeste van limoen
Goede olijfolie
Eetbare bloempjes

 

Bereiding

Voor de watermeloen:
Versnijd de watermeloen in rechthoekige stukjes en marineer die gedurende 20 min in de fruitrum.

 

Voor de feta:
Versnijd de fetakaas in rechthoekige stukjes van ongeveer hetzelfde formaat als de watermeloen (niet groter!).

Brand de fetakaas voorzichtig af met de bunzenbrander.

Plaats nu de fetakaas op de doordrankte (geen tikfout, hebdem?) watermeloen en kruid met olijvenzout en peper.

Werk de feta af met stukjes Doritos, een toefje guacamole en limoenzeste. Steek eventueel een eetbaar bloemetje in de guacamole.

Besprenkel met goede olijfolie en serveer meteen.

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van Dhr. Jo Nelissen voor Peggylicious.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: