Hap en Tap logo zonder streep

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

26 jun 2019 | Hapjes

Het is definitely te warm om te koken! Het enige waar een mens zin in heeft is om heel de dag met de voeten in een zwembad te zitten. Zelfs een cocktail halen is al vermoeiend! Maar aangezien ik jullie zelfs op deze pokkehete dag wil blijven verwennen met een receptje, heb ik gekozen voor het meest frisse hapje ever: watermeloen met fetakaas en fruitrum. Watermeloen als hapje is àltijd een goed idee in de zomer. Denk maar aan deze hapjes van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas of nog de watermeloen met gin-tonic met feta en olijf die ik in het verleden al deelde. Deze watermeloen met fetakaas en fruitrum is gelijkaardig maar toch weer net even anders.

Ik proefde het hapje tijdens de Tex-Mex kookdemo bij Peggylicious. Chef Jo liet de watermeloen marineren in limoncello. Nu kon ik dat recept klakkeloos kopiëren zoals ik zo vaak doe. De recepten van Jo (en Tim) staan altijd compleet op punt, dus wie ben ik om daar iets aan te wijzigen? Maar nu had ik net de dag ervoor 2 flessen Carumbola fruitrum gekregen. Er zijn 2 soorten: een gele Exotic variant en een rode Very Berry. Ik deed de test en liet een stuk watermeloen 20 min marineren in de gele fruitrum, een ander stuk meloen in de rode fruitrum en een derde stuk in limoncello, zoals het oorspronkelijke recept voorschreef. Wel, dat in de gele fruitrum was even lekker als dat in de limoncello. (De watermeloen in de Very Berry was ook lekker, maar iets te zoet naar mijn zin. Toch voor een hapje. Moest het voor een dessert zijn, dan kan het perfect. Ik ben dus al aan het broeden op een recept met de rode Carumbola. Mijn hersencellen staan nooit stil ?).

Het olijvenzout maakte ik zelf. Ik droogde een handje zwarte olijven gedurende 3 uur in de oven bij 90° C. Daarna cutterde ik de olijven met eenzelfde hoeveelheid sel de Guérande. Dit zout is heel lekker o.a. bij vis.

 

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

 

Recept voor watermeloen, fetakaas, fruitrum

(Voor)bereiding: 30 min
Rusttijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de watermeloen:
8 balkjes watermeloen (zorg ervoor dat je balkjes watermeloen dikker zijn dan je balkjes feta, want anders wordt het te zwaar)
Carumbola Exotic fruitrum (of limoncello)

Voor de feta:
8 balkjes feta
Olijvenzout
Peper van de molen

Voor de afwerking:
8 Doritos
Guacamole
Zeste van limoen
Goede olijfolie
Eetbare bloempjes

 

Bereiding

Voor de watermeloen:
Versnijd de watermeloen in rechthoekige stukjes en marineer die gedurende 20 min in de fruitrum.

 

Voor de feta:
Versnijd de fetakaas in rechthoekige stukjes van ongeveer hetzelfde formaat als de watermeloen (niet groter!).

Brand de fetakaas voorzichtig af met de bunzenbrander.

Plaats nu de fetakaas op de doordrankte (geen tikfout, hebdem?) watermeloen en kruid met olijvenzout en peper.

Werk de feta af met stukjes Doritos, een toefje guacamole en limoenzeste. Steek eventueel een eetbaar bloemetje in de guacamole.

Besprenkel met goede olijfolie en serveer meteen.

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van Dhr. Jo Nelissen voor Peggylicious.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.701 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Marina

    Wauw, zo eenvoudig maar super leuk gemaakt!

    Antwoord
  2. Chantal Janssen

    Waar koop je olijvenzout of hoe maak je het?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat staat in de tekst, hoor, Chantal:
      “Het olijvenzout maakte ik zelf. Ik droogde een handje zwarte olijven gedurende 3 uur in de oven bij 90° C. Daarna cutterde ik de olijven met eenzelfde hoeveelheid sel de Guérande. Dit zout is heel lekker o.a. bij vis.”
      Succes!

      Antwoord
  3. Rob Verstappen

    Wat een geweldig gerechtje!

    Ik wil het thuis maken en dan
    meenemen naar mijn schoonzus om haar te verrassen voor haar verjaardag.

    Is de feta fatsoenlijk te snijden?
    Bij mij brokkelt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Rob,
      De ene feta is de andere niet. Maar probeer eens om je mes in heet water te dompelen zodat het makkelijk door de feta glijdt.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Rob Verstappen

        Bedankt voor de tip en de supersnelle reactie!

        btw: die carambola fruitrum hadden ze hier niet.
        Het wordt limonchello.

        Groet,

        Rob Verstappen
        Venlo, NL

        Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

by Myriam Minne time to read: 2 min
6