- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

 

Watermeloen, fetakaas, fruitrum

 

Recept voor watermeloen, fetakaas, fruitrum

(Voor)bereiding: 30 min
Rusttijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de watermeloen:
8 balkjes watermeloen (zorg ervoor dat je balkjes watermeloen dikker zijn dan je balkjes feta, want anders wordt het te zwaar)
Carumbola Exotic fruitrum (of limoncello)

Voor de feta:
8 balkjes feta
Olijvenzout
Peper van de molen

Voor de afwerking:
8 Doritos
Guacamole
Zeste van limoen
Goede olijfolie
Eetbare bloempjes

 

Bereiding

Voor de watermeloen:
Versnijd de watermeloen in rechthoekige stukjes en marineer die gedurende 20 min in de fruitrum.

 

Voor de feta:
Versnijd de fetakaas in rechthoekige stukjes van ongeveer hetzelfde formaat als de watermeloen (niet groter!).

Brand de fetakaas voorzichtig af met de bunzenbrander.

Plaats nu de fetakaas op de doordrankte (geen tikfout, hebdem?) watermeloen en kruid met olijvenzout en peper.

Werk de feta af met stukjes Doritos, een toefje guacamole en limoenzeste. Steek eventueel een eetbaar bloemetje in de guacamole.

Besprenkel met goede olijfolie en serveer meteen.

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van Dhr. Jo Nelissen voor Peggylicious.

Related Post