Hap en Tap logo zonder streep
Dinner On The Lake, versie 2.0

Dinner On The Lake, versie 2.0

3 jun 2019 | Events, Hap & Tap op stap, Reviews

Twee jaar geleden deed ik al eens van Dinner On The Lake. Toen was dat in Zottegem. Ondertussen heeft het concept zich wat bijgeschaafd: de goede dingen behouden en de minder goede dingen (als die er al waren) aangepakt, met als gevolg: Dinner On The Lake, versie 2.0 is geboren. Was het 2 jaar geleden al top, dan is het nu topperdetopperdetop (naar analogie met Plopperdeplopperdeplop)! Euh neen, ik heb niet teveel gedronken, ik laat me alleen graag meeslepen door woordspelletjes. ?

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Wat is er dan wel zoal veranderd?

  • Twee jaar geleden ging Dinner On The Lake slechts op 1 locatie door, waardoor mensen vanover heel België een flink eind moesten rijden tot in Zottegem. Deze keer werd gekozen voor 2 meer centraal gelegen lakes voor het zomerse pop-uprestaurant: een in De Pinte en een in Maasmechelen.
  • Ook wordt er nu gewerkt in 2 shifts: de eerste om 18u30 en de tweede om 20u30. Het vlot waarop het restaurant is ondergebracht bestaat uit 2 verdiepingen: terwijl de eerste shift nog geniet van dessert, kan de tweede shift in de loungebar op de bovenverdieping een aperitiefje nemen. Zijn de eerste gasten klaar met hun diner, dan gaan zij naar boven voor een pousse-café en komen de aperitievers naar beneden om aan hun 4-gangen menu te beginnen.
  • Bovendien zitten nu ook ramen in het drijvend restaurant (wat 2 jaar geleden nog niet het geval was, toen werd alles verwarmd met gasbranders), waardoor ook bij minder goed weer het even gezellig en warm blijft. Wordt het te warm, dan kan de zaak trouwens ook gekoeld worden. Zo geniet je altijd in optimale omstandigheden!
  • Maar het belangrijkste verschil is dat nu de menu’s van de hand zijn van sterrenchefs. Was in 2017 Lily Joan Roberts nog onze veganistische chef van dienst, dan maakten we nu kennis met de keuken van Tasos Mantis van restaurant Hytra* in Athene.

 

Voor de rest werd het succesvolle concept niet aangepast en blijft het genieten van begin tot eind! Wij hadden het geluk dat na een regenachtige zaterdag het zonnetje door het wolkendek kwam piepen wat later op de avond een prachtige sterrenhemel zou opleveren.

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Helemaal zen genoten we eerst in de loungebar van de ondergaande zon, van de rust van het meer én van ons aperitiefje. Er is keuze tussen een G&T al dan niet met alcohol en een glaasje champagne. Manlief en ik kiezen voor het eerste. Eentje met voor mij en eentje zonder voor mijn BOB.

Dan was het tijd om af te zakken naar het restaurant dat helemaal de sfeer van een dromerige Mexicaanse haciënda ademt met een wensfontein in het midden van het vlot. Je wordt instant in Zuiderse sferen gebracht. En dan kan het culinaire genieten beginnen.

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Als amuse krijgen we een oester met East-Indian cherry en bieslook geserveerd. “Gewoon dichtvouwen als een taco en zo in de mond laten glijden”, krijgen we als tip mee van de vlotte jongedame die ons bedient. Nu ben ik niet echt een oesterfan (al is daar sinds mijn laatste bezoek aan Zeeland wel een klein beetje verandering in gekomen) en is mijn man dat des te meer en dus sta ik met veel liefde mijn exemplaar aan hem af. Hij was helemaal van zijn sokken geblazen door het smaakbommetje.

Ondertussen krijg ik een eerste glas wijn ingeschonken: een Franse witte, de Côté Tariquet van 2017. De Château Du Tariquet wordt internationaal gezien als één van de beste witte wijnmakers van de wereld! De Côté Tariquet bestaat uit een combinatie van 60% Chardonnay en 40% Sauvignon en heeft een fraaie diep goudgele kleur met een enorme rijkdom in geur en smaak van kruidige aroma’s die overgaan in citrus. Nu ja, het mag niet verbazen dat de wijntjes die tijdens Dinner On The Lake geserveerd worden topwijntjes zijn. Ze worden immers geselecteerd door niemand minder dan Tom Smet, sommelier bij Castor* in Beveren-Leie.

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Tijd voor de eerste gang: krab met een emulsie van dennenboom, zee- en mosterdsla. Zalig frisse salade, fluweelzachte krab, een knaller van formaat!

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Vervolgd wordt met roodbaars met groene tomaat en gefermenteerde selder. Een feestje voor het oog én voor de smaakpapillen. Een verfijnd bord waar het volledige smakenpallet mooi in elkaar overvloeit.

 

Dinner On The Lake, versie 2.0

 

Het tempo is goed strak en de chefs van het collectief ‘Blackfisk’ vervolgen met Beef Rib. Hierbij worden limnos-bonen en gepekelde zwarte look geserveerd, begeleid met gekonfijte aardappel. De mooie portie wordt bijzonder stijlvol gepresenteerd waarbij de aardappelgarnituur op een rib gelegd wordt. Perfect te spoelen met de Griekste Merlot Dreamcatcher 2015.

Dan is het alweer tijd voor het dessert. Time flies when you are having fun. Een huizenhoog cliché, maar een waarheid als een koe! Ondertussen is de zon helemaal onder en is het onbegonnen werk om nog een deftige foto te maken. Jullie zullen dus blindelings op mij moeten vertrouwen wanneer ik zeg dat de mousse van bittere chocolade met appel, cashew en miso hemels smaakte. Hiervoor alleen al zou ik willen terugkomen, maar dat kan dus niet… want ondertussen is sterrenchef Olivier de Vinck van Kommilfoo* in Antwerpen de gastchef.

Elke maand wisselt het menu namelijk. In juni is dus Olivier de Vinck aan zet, in juli is dat Viki Geunes van ’t Zilte**, in augustus Benoit Dewitte* van het gelijknamige restaurant in Zingem en in september sluit Alex Clevers van Vivendum* in Dilsen Stokkem het rijtje af.

Ik kan jullie zo’n avondje Dinner On The Lake van harte aanbevelen. Zelf werd ik uitgenodigd, maar ook als ik hiervoor zelf in de buidel zou moeten tasten, zou ik het nog doen. De sfeer op het water is onvergetelijk en de food & drinks zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Dinner On The Lake is een exclusieve culinaire belevenis die je niet elke dag meemaakt. Doen!

Dinner On The Lake praktisch:

Locatie Gent
Hageland 7, 9840 De Pinte (let op: de afslag De Pinte is afgesloten, houd rekening met 20 minuten extra reistijd)
Van 1 mei t/m 29 september 2019

Locatie TerHills
Zetellaan 68, 3630 Maasmechelen
Van 1 juni t/m 29 september 2019

Prijs: 150 euro per persoon all-in.
Website: www.dinneronthelake.com

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.550 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Dinner On The Lake, versie 2.0

by Myriam Minne time to read: 4 min
0