Coquille, cashew, kalamansi

Ik ga een pak volgers gelukkig maken, denk ik. Ik had de laatste weekends te weinig tijd om te koken en ben dus verplicht om hier wat recepten te delen van kookdemo’s en/of -workshops die ik onlangs volgde. Jullie weten dat dit flink tegen mijn goesting is, omwille van de niet pixel perfect foto’s (vooral op mijn Instagram account wil ik alleen Instagram proof pics), maar het is kiezen of delen: ofwel niet bloggen, ofwel wel bloggen met minder mooie foto’s (ook al besef ik dat die voor de meeste onder jullie goed genoeg zijn). Soit. Ik volgde onlangs een demo bij Peggy met als thema ‘Alles uit de Noordzee’. Alles was superlekker en haalbaar, zoals ik het van chef Tim Cornille gewoon ben. Tim is een topper! Ik ga dus alle 5 de recepten delen, te beginnen met het hapje, deze coquille met cashew en kalamansi.

Makkelijker dan dit wordt het niet. En lekkerder eigenlijk ook niet. Vooral die cashewcrème was een openbaring voor mij. Eigenlijk is dit een vegan plattekaas. Ik ben geen vegetariër, laat staan een veganist (en meestal heb ik gewoon al een afkeer wanneer ik het woord vegan hoor), maar deze cashewcrème ga ik nog maken. Let wel: de cashewnoten moeten een dag en nacht weken. Voordeel: deze cashewcrème blijft lang goed!

 

Coquille, cashew, kalamansi

 

Recept voor coquille, cashew, kalamansi

Weken van de cashewnoten: 24 uur
(Voor)bereiding: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 coquille per persoon

Voor de cashewcrème:
50 g cashewnoten
1 dl sojamelk
1 dl water
Wat platte peterselie
Een heel klein beetje lavas
Peper en zout

Voor de kalamansi dressing:
3 el olijfolie
1 el kalamansi azijn

Voor de afwerking:
Microleaf salade
Fleur de sel
1 handje cashewnoten
Olijfolie
Zout

 

Werkwijze

Haal de coquilles uit de schelp en leg ze gedurende 15 min in ijswater met een snufje zout.

Dep ze droog en snijd ze in fijne schijfjes.

Kruid met peper en zout.

 

Voor de cashewcrème:
Laat de cashewnoten gedurende 1 dag en nacht weken in de helft sojamelk en de helft water.

Laat de cashewnoten uitlekken en vang het weekvocht op.

Mix de cashewnoten glad met de fijne kruiden en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de afwerking:
Bak de cashewnoten in olijfolie en strooi er zout over.

Hak de noten fijn.

Schik de cashewcrème onderaan een kommetje.

Leg hierop de plakjes coquille.

Werk af met de kalamansi dressing, de gehakte cashewnoten en microleaf salade.

Smakelijk!

 

Bron: recept van chef Tim Cornille voor Peggylicious.

Related Post

Tags: , , , , ,

Coquille, cashew, kalamansi

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: