Makkelijker dan dit wordt het niet. En lekkerder eigenlijk ook niet. Vooral die cashewcrème was een openbaring voor mij. Eigenlijk is dit een vegan plattekaas. Ik ben geen vegetariër, laat staan een veganist (en meestal heb ik gewoon al een afkeer wanneer ik het woord vegan hoor), maar deze cashewcrème ga ik nog maken. Let wel: de cashewnoten moeten een dag en nacht weken. Voordeel: deze cashewcrème blijft lang goed!
Recept voor coquille, cashew, kalamansi
Weken van de cashewnoten: 24 uur
(Voor)bereiding: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
1 coquille per persoon
Voor de cashewcrème:
50 g cashewnoten
1 dl sojamelk
1 dl water
Wat platte peterselie
Een heel klein beetje lavas
Peper en zout
Voor de kalamansi dressing:
3 el olijfolie
1 el kalamansi azijn
Voor de afwerking:
Microleaf salade
Fleur de sel
1 handje cashewnoten
Olijfolie
Zout
Werkwijze
Haal de coquilles uit de schelp en leg ze gedurende 15 min in ijswater met een snufje zout.
Dep ze droog en snijd ze in fijne schijfjes.
Kruid met peper en zout.
Voor de cashewcrème:
Laat de cashewnoten gedurende 1 dag en nacht weken in de helft sojamelk en de helft water.
Laat de cashewnoten uitlekken en vang het weekvocht op.
Mix de cashewnoten glad met de fijne kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Voor de afwerking:
Bak de cashewnoten in olijfolie en strooi er zout over.
Hak de noten fijn.
Schik de cashewcrème onderaan een kommetje.
Leg hierop de plakjes coquille.
Werk af met de kalamansi dressing, de gehakte cashewnoten en microleaf salade.
Smakelijk!
Bron: recept van chef Tim Cornille voor Peggylicious.
Ik lees heel graag je blog. Je hebt me al veel inspiratie bezorgd en lekkere receptjes van jouw pagina’s. Met betrekking tot dat Avina apparraat ben ik niet mee helaas. Is dit een los element dat he in je kookpot plaatst. En zo ja, met welke zakjes moet je dit doen ? Ik kan niet vacuüm trekken, heb maar zo’n onnozel ding om diepvries zakjes sealen en dan nog. Dankjewel voor de fijne receptjes op je blog. Ik lees ze graag en kijk er naar uit!
Dag Lydia
Een Anova gelijkt op een staafmixer en die clips je inderdaad vast aan een grote kookpot. De Anova zorgt ervoor dat het water in de kookpot een constante temperatuur behoudt tot op 1 graad Celsius juist.
Ik heb zelf zo’n huis-tuin-en-keuken vacumeermachine. Ik kocht het ooit in Rotterdam (maar je kan ze ook makkelijk online vinden: https://www.habitas-online.be/vacumeermachine-fsv2860-top-line-foodsaver.html)
Zo’n vacumeertoestel is de investering zeker waard. Heel praktisch om restjes vacuüm te trekken en in de diepvries te bewaren. Je restjes nemen veel minder plaats in dan een een Tupperware potteke.
En de Anova, ja, die is ook z’n geld waard. Het ding kost om en bij de 100 EUR en kan echt voor vanalles en nog wat gebruikt worden.
Groetjes en fijne Pasen!
Myriam
Waar haal ik toch al die specialiteiten? Nog nooit gehoord van kalamansi azijn. Uw gerechten zijn prachtig en enorm lekker maar waar zijn al die ingrediënten te koop?
Dag Anne
Je vindt alles bij Horeca Totaal waar je als particulier ook binnenkan.
Door lid te worden van de Dolce Club (https://www.dolceworld.com/nl/word-dolce-lid) krijg je een lidkaart waarmee je binnen mag bij de horeca speciaalzaken Hanos en ISPC.
En verder is er nog altijd het wereldwijde web. De azijn heb ik hier gevonden:
https://www.pimenton.be/product/citrusazijn-kalamansi-200ml-belberry/
Andere fijne sites zijn deze:
http://www.finefoods-online.com/nl/
https://www.flavor.shop/nl/
Succes!
Myriam
Bedankt Myriam voor al die leuke en interessante sites!
Ik ben zo blij dat ik hap en tap heb leren kennen. Ik leer enorm veel bij.
Grtjes anne
Jouw berichtje doet me enorm veel plezier, Anne.
Voor zo’n spontane berichtjes, daarvoor doe ik het.
Veel kook- en bakplezier!
Myriam