Hap en Tap logo zonder streep
Coquille, cashew, kalamansi

Coquille, cashew, kalamansi

17 apr 2019 | Hapjes

Ik ga een pak volgers gelukkig maken, denk ik. Ik had de laatste weekends te weinig tijd om te koken en ben dus verplicht om hier wat recepten te delen van kookdemo’s en/of -workshops die ik onlangs volgde. Jullie weten dat dit flink tegen mijn goesting is, omwille van de niet pixel perfect foto’s (vooral op mijn Instagram account wil ik alleen Instagram proof pics), maar het is kiezen of delen: ofwel niet bloggen, ofwel wel bloggen met minder mooie foto’s (ook al besef ik dat die voor de meeste onder jullie goed genoeg zijn). Soit. Ik volgde onlangs een demo bij Peggy met als thema ‘Alles uit de Noordzee’. Alles was superlekker en haalbaar, zoals ik het van chef Tim Cornille gewoon ben. Tim is een topper! Ik ga dus alle 5 de recepten delen, te beginnen met het hapje, deze coquille met cashew en kalamansi.

Makkelijker dan dit wordt het niet. En lekkerder eigenlijk ook niet. Vooral die cashewcrème was een openbaring voor mij. Eigenlijk is dit een vegan plattekaas. Ik ben geen vegetariër, laat staan een veganist (en meestal heb ik gewoon al een afkeer wanneer ik het woord vegan hoor), maar deze cashewcrème ga ik nog maken. Let wel: de cashewnoten moeten een dag en nacht weken. Voordeel: deze cashewcrème blijft lang goed!

 

Coquille, cashew, kalamansi

 

Recept voor coquille, cashew, kalamansi

Weken van de cashewnoten: 24 uur
(Voor)bereiding: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 coquille per persoon

Voor de cashewcrème:
50 g cashewnoten
1 dl sojamelk
1 dl water
Wat platte peterselie
Een heel klein beetje lavas
Peper en zout

Voor de kalamansi dressing:
3 el olijfolie
1 el kalamansi azijn

Voor de afwerking:
Microleaf salade
Fleur de sel
1 handje cashewnoten
Olijfolie
Zout

 

Werkwijze

Haal de coquilles uit de schelp en leg ze gedurende 15 min in ijswater met een snufje zout.

Dep ze droog en snijd ze in fijne schijfjes.

Kruid met peper en zout.

 

Voor de cashewcrème:
Laat de cashewnoten gedurende 1 dag en nacht weken in de helft sojamelk en de helft water.

Laat de cashewnoten uitlekken en vang het weekvocht op.

Mix de cashewnoten glad met de fijne kruiden en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de afwerking:
Bak de cashewnoten in olijfolie en strooi er zout over.

Hak de noten fijn.

Schik de cashewcrème onderaan een kommetje.

Leg hierop de plakjes coquille.

Werk af met de kalamansi dressing, de gehakte cashewnoten en microleaf salade.

Smakelijk!

 

Bron: recept van chef Tim Cornille voor Peggylicious.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

6 Reacties

  1. Lydia van hoof

    Ik lees heel graag je blog. Je hebt me al veel inspiratie bezorgd en lekkere receptjes van jouw pagina’s. Met betrekking tot dat Avina apparraat ben ik niet mee helaas. Is dit een los element dat he in je kookpot plaatst. En zo ja, met welke zakjes moet je dit doen ? Ik kan niet vacuüm trekken, heb maar zo’n onnozel ding om diepvries zakjes sealen en dan nog. Dankjewel voor de fijne receptjes op je blog. Ik lees ze graag en kijk er naar uit!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Lydia
      Een Anova gelijkt op een staafmixer en die clips je inderdaad vast aan een grote kookpot. De Anova zorgt ervoor dat het water in de kookpot een constante temperatuur behoudt tot op 1 graad Celsius juist.
      Ik heb zelf zo’n huis-tuin-en-keuken vacumeermachine. Ik kocht het ooit in Rotterdam (maar je kan ze ook makkelijk online vinden: https://www.habitas-online.be/vacumeermachine-fsv2860-top-line-foodsaver.html)
      Zo’n vacumeertoestel is de investering zeker waard. Heel praktisch om restjes vacuüm te trekken en in de diepvries te bewaren. Je restjes nemen veel minder plaats in dan een een Tupperware potteke.
      En de Anova, ja, die is ook z’n geld waard. Het ding kost om en bij de 100 EUR en kan echt voor vanalles en nog wat gebruikt worden.
      Groetjes en fijne Pasen!
      Myriam

      Antwoord
  2. Anne

    Waar haal ik toch al die specialiteiten? Nog nooit gehoord van kalamansi azijn. Uw gerechten zijn prachtig en enorm lekker maar waar zijn al die ingrediënten te koop?

    Antwoord
  3. Anne Fastré

    Bedankt Myriam voor al die leuke en interessante sites!
    Ik ben zo blij dat ik hap en tap heb leren kennen. Ik leer enorm veel bij.
    Grtjes anne

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Jouw berichtje doet me enorm veel plezier, Anne.
      Voor zo’n spontane berichtjes, daarvoor doe ik het.
      Veel kook- en bakplezier!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Coquille, cashew, kalamansi

by Myriam Minne time to read: 2 min
6