Heel even heb ik getwijfeld of ik wel een Valentijnsmenu 2024 zou delen. 14 februari valt pal in het midden van de week en dat is niet echt bevorderlijk om te koken voor je schat. En al zeker geen Hap & Tap recepten. Maar kijk, ik deel mijn Valentijnsmenu 2024 vroeg genoeg zodat je eventueel het weekend ervoor je liefste kan verwennen en dat is volgend weekend al.
In de loop van volgende week komen er nog 2 valentijnsrecepten aan: een hapje van spinazie meringue en gerookte zalm en een dessert bestaande uit eetbare bubbels met witte chocolademousse. Ik zet de foto’s er alvast even bij, zodat je weet wat je nog van me mag verwachten.
Starten doe ik met 2 amuses voor jullie: 1 eenvoudig hapje, mosselkroketjes met piccalilly mayonnaise, en 1 iets moeilijker, spinazie meringue met gerookte zalmmousse. Het eerste is een warm borrelhapje, het tweede een koude amuse. Beide gaan trouwens heel goed samen.
Als voorgerecht kunnen jullie kiezen tussen een garnalencocktail 2.0, gebakken coquilles met structuren van venkel, sint-jakobsmosselen met vanille, gekaramelliseerd witlof en worteljus, gekonfijt konijn, knolseldercrème en rode biet gel, panna cotta van cantharellen met champignoncrème en tuiles van gedroogd eekhoorntjesbrood en zalmtartaar met kokosmelk en mangotuile. Dat zijn zes bijzonder mooie recepten, al zeg ik het zelf. Vier met vis of zeevruchten en twee met vlees. Dus afhankelijk van de voorkeur van je zoetje, kan je je keuze maken.
In tegenstelling tot vorig jaar heb ik ook een soepje voor jullie: een next level uiensoepje. OK. Misschien is dit wel niet het beste idee… π¨
Skrei als hoofdgerecht is dat dan weer wel! Skrei is maar heel kort beschikbaar en deze skreirug op briochebrood gebakken met slakjes, aardpeer en peterselie is alles wat jullie hartje verlangt!
Voor het dessert hebben jullie de keuze tussen 4 recepten die allemaal op voorhand moeten voorbereid worden. Maar dat vind ik eerder een pluspunt dan een minpunt. Hoe minder tijd je in je keuken moet doorbrengen, hoe beter toch? Voor het dessert is er wel voor elk wat wils: chocoladelovers komen aan hun trekken met een chocolade taco met mango. Liever witte chocolade? Dan zijn de eetbare bubbels met witte chocolademousse jouw ding. Dat recept volgt volgende zondag. Meer zin in gebak? Kies dan voor de tatin soes met appel. Zeg “je bent een snoes met een soes!”. π Maar wil je helemaal scoren? Kies dan voor de hazelnoot crΓ©meux met framboos en Baileys. Da’s pas een schot in de roos, letterlijk en figuurlijk!
Ziezo, that’s it. Maar uiteraard zijn er ook nog de Valentijnsmenuβs van de voorbije jaren voor jullie: 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013. Aan inspiratie geen gebrek om je schatje culinair te verwennen, denk ik zo!
Rest mij alleen nog jullie een liefdevolle avond (of middag) te wensen. Geniet van mijn gerechten, maar vooral van elkaar!
Liefs,
Myriam
PS Dat ga ik zelf ook doen, wannnnnnnnnt op vrijdag 9 februari geniet ik voor de eerste keer van een lang weekend. Het eerste van vele. Mijn aanvraag voor een 4/5 landingsbaan is goedgekeurd!
Wauw! Geniet vooral van je verlengde weekends. Dat is super! Liefs Anne-Mie
Merci, lieve Anne-Mie! <3
Super. Bedankt. Zal smaken.
Geniet ervan!
Zo mooie borden ! Super !
Dankjewel, Mieke!
Dag Myriam, dat ziet er allemaal weer super lekker uit! Dank je wel om zo vele suggesties te delen! En geniet 100% van je 4/5e! Meer tijd om te koken en te lopen! π
Dankjewel, Kristina! Da’s de bedoeling. π