- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Coquille, cashew, kalamansi

Coquille, cashew, kalamansi

 

Coquille, cashew, kalamansi

 

Recept voor coquille, cashew, kalamansi

Weken van de cashewnoten: 24 uur
(Voor)bereiding: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 coquille per persoon

Voor de cashewcrème:
50 g cashewnoten
1 dl sojamelk
1 dl water
Wat platte peterselie
Een heel klein beetje lavas
Peper en zout

Voor de kalamansi dressing:
3 el olijfolie
1 el kalamansi azijn

Voor de afwerking:
Microleaf salade
Fleur de sel
1 handje cashewnoten
Olijfolie
Zout

 

Werkwijze

Haal de coquilles uit de schelp en leg ze gedurende 15 min in ijswater met een snufje zout.

Dep ze droog en snijd ze in fijne schijfjes.

Kruid met peper en zout.

 

Voor de cashewcrème:
Laat de cashewnoten gedurende 1 dag en nacht weken in de helft sojamelk en de helft water.

Laat de cashewnoten uitlekken en vang het weekvocht op.

Mix de cashewnoten glad met de fijne kruiden en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de afwerking:
Bak de cashewnoten in olijfolie en strooi er zout over.

Hak de noten fijn.

Schik de cashewcrème onderaan een kommetje.

Leg hierop de plakjes coquille.

Werk af met de kalamansi dressing, de gehakte cashewnoten en microleaf salade.

Smakelijk!

 

Bron: recept van chef Tim Cornille voor Peggylicious.

Related Post