Ik haalde ook dit recept uit de Knack Weekend 100 Toprecepten Lente 2019 en dat is al het derde recept. Eerder blogde ik al kalfsfilet met daslook korstje en saus met morieljes en vrijdag volgt nog makreel met chocoladecrumble, knoflookpuree en wilde asperges. In het magazine wordt de chaud-froid in een glaasje gepresenteerd, maar ik was net bij mijn ex-collegaatje nieuwe kommetjes gaan kopen en zoals een andere vrouw een nieuw kleedje meteen wil aantrekken, zo wil ik mijn nieuw servies direct gebruiken.
En dat geldt ook voor mijn nieuwe ondergronden: mijn vriendin-fotografe Wendy lanceerde onlangs een webshop met vynil backdrops en ondertussen heb ik er al 3 in mijn bezit, Chives, Crumble en Squash. Zo zat ik helemaal ‘in ’t nieuw’. Wat vinden jullie ervan? Van mijn nieuw kommetje en mijn nieuw ondergrondje? Voor wie zich nu (terecht) de vraag stelt of ik nog plaats heb in mijn huis, het antwoord is neen…
Recept voor chaud-froid van mosselen en asperges
(Voor)bereiding: 35 min
Afkoelen: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bussel asperges
1 ui
1 teen look
2 el olijfolie
1 kg mosselen
30 c droge witte wijn
1 afgestreken tl (gerookt) paprikapoeder voor de afwerking
Werkwijze
Schil de asperges en leg in een stoommandje. Zet het mandje in een pan gevuld met water, dek af en laat 12 min stomen. Haal de asperges uit het stoommandje en laat helemaal afkoelen.
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en de knoflook 2 min al roerend. Voeg de mosselen toe, roer door elkaar en giet er de witte wijn bij. Dek de pan af en laat stoven tot de mosselen geopend zijn. Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan. Bewaar het mosselvocht. Laat de mosselen afkoelen en haal uit de schelp.
Snij de asperges in stukken en verdeel over vier glaasjes (of kommetjes in mijn geval). Schik er de mosselen op en zet minstens 1 uur koel weg.
Zeef het mosselvocht, giet in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken met de helft en lepel over de asperges en mosselen. Werk de chaud-froid af met paprika en serveer.
Bron: recept uit Knack Weekend 100 recepten lente 2019.
Hoi Myriam, volg al geruime tijd je blog want (kook)inspiratie heb je nooit genoeg en dit gerechtje ga ik zeker kortelings eens maken!
Dat doet me heel veel plezier, Ronny. Smakelijk!
Liefs
Myriam
niet alleen je gerechten zijn een lust voor het oog, ik geniet ook iedere keer van je schrijfkunsten! Ik kijk er iedere keer naar uit 🙂
Dat doet me heel veel plezier, Paula!
Liefs
Myriam