- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chaud-froid van mosselen en asperges

Chaud-froid van mosselen en asperges

 

Chaud-froid van mosselen en asperges

 

Recept voor chaud-froid van mosselen en asperges

(Voor)bereiding: 35 min
Afkoelen: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 bussel asperges
1 ui
1 teen look
2 el olijfolie
1 kg mosselen
30 c droge witte wijn
1 afgestreken tl (gerookt) paprikapoeder voor de afwerking

 

Werkwijze

Schil de asperges en leg in een stoommandje. Zet het mandje in een pan gevuld met water, dek af en laat 12 min stomen. Haal de asperges uit het stoommandje en laat helemaal afkoelen.

Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en de knoflook 2 min al roerend. Voeg de mosselen toe, roer door elkaar en giet er de witte wijn bij. Dek de pan af en laat stoven tot de mosselen geopend zijn. Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan. Bewaar het mosselvocht. Laat de mosselen afkoelen en haal uit de schelp.

Snij de asperges in stukken en verdeel over vier glaasjes (of kommetjes in mijn geval). Schik er de mosselen op en zet minstens 1 uur koel weg.

Zeef het mosselvocht, giet in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken met de helft en lepel over de asperges en mosselen. Werk de chaud-froid af met paprika en serveer.

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 recepten lente 2019.

Related Post