Een glazen bakplaat. En een potje kerriepoeder. Alletwee aan duizend diggelen. Dat is de tol die deze gâteau au chocolat façon macaron...
Jaar: 2019
Valrhona-chocolade, gekaramelliseerde peer, speculaaskruiden, koffiecrunch
Onlangs kreeg ik de vraag via Instagram, mijn favoriete social medium, (volgen jullie mij al?) of ik een fles Marula Gin wilde ontvangen...
Kalfsfilet met daslook korstje en saus met morieljes
"Daslook. Da's look?". Aan het woord is mijn puffende loopvriendin, Krista, tijdens ons zaterdagvoormiddag loopje van 18 km. Ze snapt...
Zuurdesem korenaar met spek en kaas
Aan deze zuurdesem korenaar met spek en kaas gaat een heel verhaal vooraf. Herinneren jullie zich Victor nog, mijn zuurdesem? Waarschijnlijk niet....
Mascarponetaart met amaretti en limoncello
"Romig en fris, decadent en easy. Deze zuiveltaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet...
Mousse van ganzenlever, gelei van groene appel, peperkoek
Ganzenlever, you love it or you hate it. Ik hou ervan en ik ben niet alleen. Ik zat vorige week met Sven Ornelis aan tafel bij De...
Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten
Geen tijd om te koken en toch deze panna cotta van geitenkaas met Luikse siroop en pijnboompitten maken? Ik kan dat! ? Afgelopen weekend...
Bart De Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten
Er zijn uitnodigingen en Uitnodigingen. Wanneer je een invite krijgt voor een 2** restaurant, dan weet je dat dit er eentje is van de laatste...
Witte chocolade soepje met kokos, passievrucht en framboos
Geen tijd en toch 'deftig' willen bloggen, dat was vorig weekend en vorige week mijn lot. Gelukkig kwam mijn grootste fan Geert to the...
Brusselse wafel met chocolade, gekonfijte kumquats en pitaja
Trendy Streetfood. Dat was het thema van de kookdemo die ik onlangs volgde bij Peggylicious. Lesgever van dienst: Tim Cornille. Hij maakte steamed...
Oesters met appelsap, wasabi en koriander
Ik blog niet alleen voor mezelf, maar vooral voor jullie. Moest ik alleen voor mezelf bloggen, dan zouden deze oesters met appelsap,...
Gedraaide rabarber-frambozenkrans
Nog voor ik de nieuwe Delicious in handen kreeg, wist ik al dat ik deze gedraaide rabarber-frambozenkrans zou maken. Ik zag hem eerst passeren in...
Braambessen brownies met meringues
Over deze braambessen brownies (wat een mooie alliteratie van de br!) kan ik kort zijn: die zien er niet alleen lekker uit, dat zijn ze...
Gelakt spek, paprikasorbet, peterseliewortelzalf
Eten. Ik praat erover. Ik droom erover. Je hebt mensen die eten om te leven, ik leef om te eten. Ik kan me 's morgens al verkneukelen...
Hartige Dutch Baby
Daar heb je 'm weer, de Dutch Baby! Ik blogde al 1 keer eerder (3 jaar geleden, wat vliegt de tijd!) een zoete variant van deze fluffy...
Oud-leerling Broes Tavernier kookt voor oud-leerlingen van Spermalie
Vorig jaar vierde het CVO (Centrum voor VolwassenOnderwijs) van Spermalie nog haar 40ste verjaardag, een event waar ik bij was als fotografe. Maar...
Chocoladetaart met pindakaas
Herinneren jullie zich mijn fameuze boek Super Gâteaux nog? Wel, dat boek dat amper 17,90 EUR kostte, heeft al serieus gerendeerd. Deze...
Fris komkommersoepje met krabsalade en yoghurtijs
Normaal vermeld ik àltijd mijn bronnen, maar dat ga ik vandaag niet doen. Ik mag het niet doen. Dit recept voor een fris komkommersoepje...
Krokante lolly’s met escargots
Vaak kom ik in het weekend tijd te kort om alle plannen uit te voeren die ik in mijn hoofd en agenda heb: lopen (de trainingskilometers...
Femke Vandevelde en Pieter D’Hoop, XIII Gent
Wanneer 2 mensen die je kent, 2 kanjers in hun vakgebied, samen een boek uitbrengen, dan kan je dat boek niet snel genoeg weten te bemachtigen, mijn...
Vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten
Voor ik jullie meer vertel over deze vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten wijd ik graag even uit over iets totaal anders....
Koffie-chocolade cupcakes met karamel mascarpone crème
Afgelopen weekend was 't weer zover: toen kwamen mijn ex-collega's bakken. Om onze keuze te kunnen maken, creëerden we een Pinterest...
Brownies van zoete aardappel
Donderdag 11u15. Een hongertje steekt de kop op en mijn grommende maag maakt me dat luidkeels duidelijk. Net op dat moment valt er een...
Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken
Heel vaak krijg ik de vraag: “Myriam, hoe doe je dat toch allemaal?” Of nog: “Is je blog niet je job?” Nog eentje die ik vaak hoor: “Slaap jij nog...
Citroen bundtcake met mascarpone ganache en sesam karamel
Herinneren jullie zich mijn nieuwe bakboek nog van een tijdje geleden? Ik bakte er toen een cheesecake met lemon curd, bosbessen en meringue uit....
Wafels Calzone
Voor ik op de TGV stapte richting Lyon sloeg ik nog snel een voorraadje magazines in. Ah ja, ik kon toch geen 3 uur op de trein zitten...
Sint-jakobsnootjes, rode biet, Gandaham
Vandaag is rood, de kleur van de liefde... ? En van deze sint-jakobsnootjes met rode biet en Gandaham! Eigenlijk zou dit recept perfect...
Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food
Tournée minérale, da’s niet aan mij besteed. Ik drink niet veel of vaak (2 pintjes voor het voetbal en een aperitiefje en glaasje wijn op...
Doyenné peer, Earl Grey thee en amandelsponge
Ergens in de maand oktober kreeg ik een fles Biercée Poiremagnac thuisgestuurd. Een prachtige fles voor een prachtige likeur van...
Valentijnsmenu 2019
Ik ben een romantische ziel. En ik heb geluk, mijn man is dat ook. Vertelde ik jullie ooit al dat hij voor onze 5de huwelijksverjaardag een...
Gekaramelliseerd varkenshaasje met honing en vanille, pastinaak, peer en appel
Change of plans! Ik was van plan om mijn Valentijnsmenu pas volgende week maandag te bloggen, maar dat werd door jullie te laat...
Bocuse d’Or, het WK van de gastronomie met (te) hoog Eurosong gehalte
Vorige week was ik in Lyon. Om de 2 jaar vindt daar, in de bakermat van de gastronomie én de geboorteplaats van wijlen driesterrenchef Paul Bocuse,...
Chocolademousse met Rochefort, espuma van advocaat, kletskop, bloedsinaasappel
Stop met zoeken! Dit is jouw dessert voor je Valentijnsdiner! Het heeft het allemaal: chocolade in de vorm van chocolademousse mét bier...
Espuma van Bleu d’Auvergne, carpaccio van peer
Vrijdagmiddag, dat is het moment waarop ik beslis wat ik in het weekend ga maken en dat was vorige vrijdag niet anders. Ik snuffel dan...
Chocolade chip gember koekjes met braambessenvulling
Of ik een recept wilde maken met de gemberstukjes van Bonner. Die vraag kreeg ik van Christophe van Elvea. Christophe is niet alleen een klant, maar...
Chocolade hartjes
Chocolade. Ik geniet er dagelijks van. Echt waar. Geen zever. Een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd in mijn geval. Geen grote repen, maar...
Perentaart met chocolade en praliné
Zondag. Rust. Alles mag. Niks moet. Hoe zalig is dat? Volgende week wordt dat wel even anders. Dan ga ik er een lap opgeven in Lyon. Allez, ik ga er...
Geitenkaastaartje met vijg
Je bent een geitenkaas lover of een geitenkaas hater. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep (getuige daarvan de reeds ontelbare...
Olijfolie ricotta cake met chocolade stukjes en boterroom
Deze olijfolie ricotta cake met chocolade stukjes en boterroom is (voorlopig) het laatste recept uit mijn Panasonic Croustina...
Betaalbaar gastronomisch tafelen doe je bij Akko in Bilzen
Vorig weekend waren mijn man en ik uitgenodigd in Bilzen om er het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij en het restaurant Akko te ontdekken. Het...
Cheesecake met lemon curd, bosbessen en meringue
OMG! Ik heb een bakboek gekocht: SUPER GATEAUX. Ja, er zijn nog zekerheden in het leven. En er is dus nog niks veranderd in 2019. (Ik heb trouwens...
Champignonvelouté met gegrilde zalm en dooierzwam
Was de coquille van woensdag nog een afrodisiacum, dan heeft deze champignonvelouté helemaal niks wat hem tot een typisch...
Coquille, zoete aardappel, sinaasbearnaise
De tijd dringt. Ik moet echt verder werk maken van mijn Valentijnsmenu. Ik heb weer (te)veel zoete recepten gemaakt... Sorry, maar zoet...
Ellen Van Gool, The Breakfast Club
Mannekes, ik moet jullie iets bekennen. Ik eet al jàren hetzelfde als ontbijt: 2 geroosterde boterhammetjes met smeerkaas of choco en 1 klein...
Gemarmerde mango-yoghurttaart
Deze gemarmerde mango-yoghurttaart hebben jullie te danken aan mijn ex-werkcollega, maar actuele blogcollega Yasmine van de blog Tartes...
Romige Thaise wortel zoete aardappel soep
Social media. Ze hebben veel nadelen. Maar soms kunnen ze ook zo mooi zijn en je in contact brengen met écht aardige mensen met dezelfde...
Deense hotdogs
Na al het feestgedruis en de daarbij horende gastronomische recepten, had ik even zin in een adempauze. Even gewoon good comfort food...
Best of Brabant: de Must-Do’s, Must-See’s en Must-Eats in 10 geboden
Save the best for last. Dat is een uitdrukking die 100% voor me opging in 2018. Was het een rustig blogjaar met wel een paar leuke uitstapjes (check...
Anijspoffertjes met karamelsaus
Ik hoor jullie denken: 'ik heb geen poffertjespan en dus is dit recept van anijspoffertjes met karamelsaus niets voor mij'. Toch wel,...
Mosselkroketjes
Herinneren jullie zich het boek Be our guest, de ambassadeurs van de Belgische gastvrijheid nog? Ik zei het toch dat er ook haalbare...
Frambozenkrans met amandelcrumble
Het is van 12 mei geleden dat ik nog een recept geblogd heb van mijn favoriete Franse bakboek Super Gâteaux. De hoogste tijd om daar verandering in...
Rode poon, vongole, bouillabaisse-jus, saffraan, venkel
Vandaag is al mijn laatste vakantiedag aangebroken aan de Côte d'Azur... Deze namiddag vliegen we terug naar huis. ? Maar ik heb nog wat mooie...
Tomaat, ricotta, Noordzeegarnalen, krokante look
Zit je nu echt zonder inspiratie, Myriam, dat je ons een "tomaat crevettes" voorstelt? Ik hoor het jullie denken. Maar vergis jullie niet, mannekes,...
Verrukkelijke vijgencake
Terwijl jullie dit recept voor een verrukkelijke vijgencake lezen, ben ik aan het bekomen van mijn 11de marathon, die van de Médoc, de wijnmarathon...
Parmezaanhoorntjes met eekhoorntjesbrood
Zot zijn, het doet geen zeer. Af en toe jeukt of piekt het een beetje. Doordat ik al een paar weekends niet deftig kan koken, heb ik nog maar weinig...
Pulled pork, kaascracker, spicy honingmosterd dip, pijpajuin
Het is weer van dattem: ik moet teruggrijpen naar oude recepten van mijn kooklessen her en der te velde. Een paar weekends geen tijd om te koken en...
Cakerol met matcha en witte chocolade
Overal liggen er kookmagazines in mijn huis verspreid: in de keuken, op mijn nachtkastje tot op het toilet toe. Die laatste plaats is eigenlijk nog...
Fancy Fishermans Pie
Elk jaar zorg ik ervoor dat er op mijn kerstmenu minstens 1 uitdagend visrecept staat, omdat ik weet dat Marianne (een dame die ik ooit...
Brandade van kabeljauw
Sergio Herman, you like him or you love him. Normaal moet dat zijn "you like him or you hate him", maar ik ben echt nog nooit iemand tegengekomen...
Vanille-mokka madeleines
Wie nu dacht: "die Myriam zal zondagochtend wel niks posten, na de (lange?) huwelijksnacht en het (uitbundige?) feestje van haar dochter heeft het...
Eendenfilet met vijgen, geglaceerde wortelen
Ik besef dat het vandaag en dit weekend totaal geen herfstweer wordt en dus geen weer om deze eendenfilet met vijgen en geglaceerde wortelen te...
Homemade aperitiefcrackers met look en verse kaas
U vraagt, ik draai. Of ik probeer dat toch te doen. Onlangs deed ik een oproep en stelde de vraag welk type recepten jullie graag willen voor kerst...
De perfecte pizza powered by pizzaiolo Gilles Draps & KitchenAid
Of ik zin had om een pizza workshop te volgen? Pizzaiolo van dienst was niemand minder dan Gilles Draps die een tijd geleden helemaal naar het la...
Amarettotaart
Hoe kom je erbij om marshmallows te laten wegsmelten in melk, daar dan oploskoffie en Amaretto aan toe te voegen, nog wat slagroom en dat dan te...
Zeeuwse kokkels a la marinara
Druk, drukker, drukst. Telkens wanneer ik denk: dit is de allerdrukste periode everrrrrr, wordt het toch nog drukker. Ik zit in mijn laatste (en dus...
Malabi ofte Israëlische romige melkpudding met rozenwater
Onlangs verklapte ik jullie dat ik eigenlijk 1 keer per maand uit een van mijn honderden kookboeken en -magazines zou willen koken. Een soort van...
Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen
Zoals jullie weten (als jullie me volgen tenminste) is de final countdown naar mijn nieuwe keuken eindelijk (!) begonnen. Op 11 september wordt het...
Chocolade olijfolie cake
Onlangs kreeg ik een fles award winnende olijfolie in mijn brievenbus, een fles Casa Astrid extra vierge van voormalig elektronicatopman, Gentenaar...
Gepaneerd eitje met sesam, bloemkoolmousseline en shimeji
Na mijn eerste voorgerecht met foie gras voor kerst ga ik door op mijn elan met een vegetarisch recept: een gepaneerd eitje met sesam,...
Foie gras bollen, ananas, peperkoek crumble
Whoop whoop! Het is zover! Mijn countdown naar kerst is begonnen! Vorig jaar blogde ik mijn eerste kerstrecept op 5 augustus en goede...