Braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur

Deze braambessen champagne bundtcake is duur uitgevallen. Voor je nu al wil stoppen met lezen, lees toch maar verder. Oorzaak van die hoge kostprijs was nl. mijn eigen klunzigheid én het feit dat ik 3 bossen bloemen kocht (pioentulpen, roze pioenrozen en bordeaux pioenrozen) die stuk voor stuk niet deden wat je verwacht van een bos bloemen, nl. openbloeien. Ik zat dus met 1. een bundtcake die half in de vorm was blijven steken én met 3 volle vazen met bloemen in de knop die dat ook bleven.

Niet gaan staat echter niet in mijn woordenboek en dus ging ik het weekend erop weer aan de slag. Al verving ik deze keer het miniflesje Piper-Heidsieck wel door een flesje Bernard Massard. Mijn portemonnee, jong. Op de bloemen bespaarde ik niet en trok naar de beste bloemenzaak van Lochristi waar ik de mooiste pioenen uitkoos, een deel nog in de knop en een deel al aan het bloeien.

Tip voor als je – zoals ik – met niet eetbare bloemen wil werken: wikkel de stelen van de bloemen in plasticfolie en leg een stukje plasticfolie op de cake waar die in aanraking komt met de bloemen. Bloemen toveren deze eenvoudige bundtcake om tot een masterpiece!

Waarom mijn eerste braambessen champagne bundtcake mislukte en de tweede wel in 1 keer en in 1 stuk uit de vorm floepte:
– De eerste keer had ik mijn vorm alleen ingevet en niet bebloemd. De tweede keer deed ik beide: eerst goed invetten en dan goed bebloemen.
– De eerste keer was de bundtcake nog niet helemaal afgekoeld toen ik hem al uit de vorm probeerde te halen. De tweede keer had ik meer geduld. 🙄
– De eerste keer had ik hele braambessen onder het beslag geroerd, terwijl ik de tweede keer ervoor gekozen had om de braambessen in stukjes te snijden.

Succes!

 

Braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur

 

Recept voor braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur

(Voor)bereiding: 15 min
Bakken en rusten: 2 uur (of langer)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 1 bundtcake:
360 g zachte boter
300 g suiker
6 L eieren
2 tl bakpoeder
1 ½ tl zout
360 g bloem
1 tl vanille-extract
½ tl amandelextract
180 ml champagne of melk
400 g verse braambessen
Bakspray

Voor het Amaretto glazuur:
200 g poedersuiker
2 el champagne of Amaretto
2-3 el melk
1 tl helder vanille-extract

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Vet de bundtvorm goed in met bakspray (en bestrooi rijkelijk met bloem). Zet apart.

Klop in een staande mixer de boter samen met de suiker en eieren tot een licht en fluffy beslag. Voeg het bakpoeder, zout, de bloem, het vanille- en amandelextract en de champagne toe. Klop tot alles net gemengd is. Spatel er nu de braambessen (in stukjes) onder. Lepel het beslag in de voorbereide bundtvorm.

Bek gedurende 50-60 min of tot wanneer de cake in het midden terugveert wanneer je er lichtjes op duwt. Laat gedurende 20 à 30 min afkoelen vooraleer je de bundtcake omkeert op een rooster om af te koelen.

Klop alle ingrediënten voor het glazuur tesamen en sprenkel over de warme braambessen champagne bundtcake.

Serveer de braambessen champagne bundtcake warm of koud.

 

Braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur

 

Bron: recept vertaald van The Inspired Home.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: