Hap en Tap logo zonder streep

Cake met frambozen en hazelnoten

21 jul 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen maar high level desserten (zoals mijn glaasjes met braambes en witte chocolade) en taarten (zoals mijn charlottes met aardbeien) bloggen. Geen hartige gerechten (wat een tongbreker voor een West-Vlaamse!) en geen eenvoudige nagerechten. Maar ik blog natuurlijk niet alleen voor mezelf, maar ook voor jullie. En ik merk dat jullie dol zijn op (meer) haalbare dingen. En ik geef graag al eens toe aan jullie wensen. (Al werden die charlottes wel al megaveel bekeken. Of ze ook al gemaakt werden, weet ik niet.) Deze cake met frambozen en hazelnoten is op maat gemaakt van wie op zoek is naar een eenvoudig maar lekker cake recept.

Maarreuh, ik heb jullie hulp nodig. Kan iemand mij helpen aan een grote muizenval? Ik zit met een gigamuis in mijn huis. Ik had de cake na het bakken én fotograferen (gelukkig) achtergelaten op mijn aanrecht en toen ik terugkwam, was de helft ervan verdwenen. (En deze keer overdrijf ik niet). Dat kan enkel door een megamuis gedaan zijn. Ik heb zo’n klein vermoeden dat Eddy zijn naam is…

 

Cake met frambozen en hazelnoten

 

Recept voor cake met frambozen en hazelnoten

(Voor)bereiding: 20 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

Voor de cake:
130 g bloemsuiker
50 g hazelnootpoeder
55 g bloem
2 g droge gist
15 g honing
120 g eiwit
75 g gesmolten boter
50 g frambozen

Voor het bakken en de afwerking:
20 g zachte boter
50 g cassonade
3 frambozen
3 hazelnoten
10 g bloemsuiker

 

Werkwijze

Voor de cake:
Meng met de spatel de bloemsuiker, het hazelnootpoeder, de bloem, de gist en de honing.

Warm de eiwitten zachtjes op au bain-marie tot 30° C voor je ze beetje bij beetje onder de bloem mengt.

Voeg in meerdere keren al roerend de gesmolten boter toe. Die mag niet warmer dan 50° C zijn.

 

Voor het bakken en de afwerking:
Laat de boter zacht worden en strijk de bakvorm er rijkelijk mee in.

Strooi rondom rond cassonade in de vorm en schud de overtollige suiker eruit.

Giet het beslag in de cakevorm.

Leg 50 g frambozen bovenop de cake.

Bak de cake in een heteluchtoven bij 170° C gedurende 35 min. Laat afkoelen.

Leg er als afwerking 3 frambozen en 3 hazelnoten op en bestuif de randen netjes met bloemsuiker.

 

Bron: recept van Maëlig Georgelin (Au Petit Prince, Etel, Baud, Auray, Carnac-Plage) uit Fou de Pâtisserie #36 juillet-août 2019.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

4 Reacties

  1. Christel

    Dag Myriam,

    Cake ziet er lekker uit, hoe groot is de cakevorm aub?

    Mvg,
    Christel

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Christel
      Mijn cakevorm is het klassieke formaat. Ik schat zo’n 20 cm x 10 cm.
      Het is er een van Solo die ze me ooit eens opgestuurd hebben.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  2. Anne

    Oei, oei, oei van die kleine grote muizen da zijn gevaarlijke. ?
    Ik zou voor straf hem enkel nog pol noemen dus geen eddy meer.
    Pol van ‘ Pol pakt het ol’?
    Maar langs de andere kant… de 1/2 weg da moet een heerlijke cake zijn dus myriam, weer een pluim voor jou!
    Bedankt voor het gerechtje en ik begin er volgende week aan. Nu de warm om te bakken ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Jaaaa! Pol is een goed idee. Ook Pol zoals in “Pollen af, Pol!” ?
      Inderdaad, nu is ’t echt te warm om te bakken. Zelfs voor mij.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Cake met frambozen en hazelnoten

by Myriam Minne time to read: 2 min
4