Hollandse hangop met zomerfruit en siroop

door | jun 9, 2014 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

Een verslaving. Onweerstaanbaar. Een aanslag op mijn portemonnee… Ik kàn geen warenhuis binnenstappen zonder langs de rayon van de kooktijdschriften te passeren. Heel af en toe blijft het bij bladeren en leg ik het magazine braaf terug in het schap. Maar uiteindelijk bezwijk ik 1 week later toch… en belandt het alsnog in mijn winkelkarretje.

Met de Foodies van juni bezweek ik meteen. Alleen al bij het zien van de coverfoto met deze hangop ging ik overstag. Ik deed zelfs geen enkele moeite om de aankoop een week uit te stellen. Hij kostte trouwens ook maar € 3 i.p.v. € 5,45! Een “Batje” zoals ze in Roeselare zouden zeggen en wie mij kent, weet dat ik dol ben op (de) Batjes

Een raad: jullie mogen ook meteen bezwijken voor dit dessert. Uitstelgedrag heeft geen enkele zin. Dit is een heerlijk fris dessert met het beste zongerijpte fruit: hoogzomer op je bord!

Nodig voor 4 personen

1 l volle yoghurt
Poedersuiker naar smaak
200 g aardbeien
100 g blauwe bessen
100 g frambozen
100 g bramen
200 g rode bessen
4 el grenadinesiroop

Werkwijze

Spoel 1 dag van tevoren een passeerdoek (of keukenhanddoek) goed uit en wring hem uit. Hang een vergiet boven een ruime kom en leg er de doek in. Schenk de yoghurt in de doek en knoop de doek dicht met een stuk keukentouw.

Hang de doek aan een haak in de koelkast en zet er de kom onder om het vocht op te vangen. Laat ca. 24 u hangen.

Voeg de doek open en schraap de hangop van de doek. Roer de hangop los en zoet hem naar smaak met poedersuiker.

Was de aardbeien, verwijder eventueel het kroontje en halveer de aardbeien. Was de blauwe bessen, de frambozen, de rode bessen en de bramen en laat het fruit goed uitlekken. Verdeel de hangop over diepe borden en lepel er de grenadinesiroop overheen. Meng de siroop kort door de hangop voor een gemarmerd effect. Verdeel het fruit over de hangop.

Bron: magazine Foodies juni 2014.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.982 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8  +  2  =  

Hollandse hangop met zomerfruit en siroop

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: