Een verslaving. Onweerstaanbaar. Een aanslag op mijn portemonnee… Ik kàn geen warenhuis binnenstappen zonder langs de rayon van de kooktijdschriften te passeren. Heel af en toe blijft het bij bladeren en leg ik het magazine braaf terug in het schap. Maar uiteindelijk bezwijk ik 1 week later toch… en belandt het alsnog in mijn winkelkarretje.
Met de Foodies van juni bezweek ik meteen. Alleen al bij het zien van de coverfoto met deze hangop ging ik overstag. Ik deed zelfs geen enkele moeite om de aankoop een week uit te stellen. Hij kostte trouwens ook maar € 3 i.p.v. € 5,45! Een “Batje” zoals ze in Roeselare zouden zeggen en wie mij kent, weet dat ik dol ben op (de) Batjes…
Een raad: jullie mogen ook meteen bezwijken voor dit dessert. Uitstelgedrag heeft geen enkele zin. Dit is een heerlijk fris dessert met het beste zongerijpte fruit: hoogzomer op je bord!
Nodig voor 4 personen
1 l volle yoghurt
Poedersuiker naar smaak
200 g aardbeien
100 g blauwe bessen
100 g frambozen
100 g bramen
200 g rode bessen
4 el grenadinesiroop
Werkwijze
Spoel 1 dag van tevoren een passeerdoek (of keukenhanddoek) goed uit en wring hem uit. Hang een vergiet boven een ruime kom en leg er de doek in. Schenk de yoghurt in de doek en knoop de doek dicht met een stuk keukentouw.
Hang de doek aan een haak in de koelkast en zet er de kom onder om het vocht op te vangen. Laat ca. 24 u hangen.
Voeg de doek open en schraap de hangop van de doek. Roer de hangop los en zoet hem naar smaak met poedersuiker.
Was de aardbeien, verwijder eventueel het kroontje en halveer de aardbeien. Was de blauwe bessen, de frambozen, de rode bessen en de bramen en laat het fruit goed uitlekken. Verdeel de hangop over diepe borden en lepel er de grenadinesiroop overheen. Meng de siroop kort door de hangop voor een gemarmerd effect. Verdeel het fruit over de hangop.
Bron: magazine Foodies juni 2014.
MMM, deze lijkt me heerlijk!
Wil je ook eens op mijn blog kijken?
Ik begin pas net!
http://www.emmatimmerman.blogspot.nl
Groetjes,
Emma