- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cake met frambozen en hazelnoten

Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen maar high level desserten (zoals mijn glaasjes met braambes en witte chocolade) en taarten (zoals mijn charlottes met aardbeien) bloggen. Geen hartige gerechten (wat een tongbreker voor een West-Vlaamse!) en geen eenvoudige nagerechten. Maar ik blog natuurlijk niet alleen voor mezelf, maar ook voor jullie. En ik merk dat jullie dol zijn op (meer) haalbare dingen. En ik geef graag al eens toe aan jullie wensen. (Al werden die charlottes wel al megaveel bekeken. Of ze ook al gemaakt werden, weet ik niet.) Deze cake met frambozen en hazelnoten is op maat gemaakt van wie op zoek is naar een eenvoudig maar lekker cake recept.

Maarreuh, ik heb jullie hulp nodig. Kan iemand mij helpen aan een grote muizenval? Ik zit met een gigamuis in mijn huis. Ik had de cake na het bakken én fotograferen (gelukkig) achtergelaten op mijn aanrecht en toen ik terugkwam, was de helft ervan verdwenen. (En deze keer overdrijf ik niet). Dat kan enkel door een megamuis gedaan zijn. Ik heb zo’n klein vermoeden dat Eddy zijn naam is…

 

Cake met frambozen en hazelnoten

 

Recept voor cake met frambozen en hazelnoten

(Voor)bereiding: 20 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

Voor de cake:
130 g bloemsuiker
50 g hazelnootpoeder
55 g bloem
2 g droge gist
15 g honing
120 g eiwit
75 g gesmolten boter
50 g frambozen

Voor het bakken en de afwerking:
20 g zachte boter
50 g cassonade
3 frambozen
3 hazelnoten
10 g bloemsuiker

 

Werkwijze

Voor de cake:
Meng met de spatel de bloemsuiker, het hazelnootpoeder, de bloem, de gist en de honing.

Warm de eiwitten zachtjes op au bain-marie tot 30° C voor je ze beetje bij beetje onder de bloem mengt.

Voeg in meerdere keren al roerend de gesmolten boter toe. Die mag niet warmer dan 50° C zijn.

 

Voor het bakken en de afwerking:
Laat de boter zacht worden en strijk de bakvorm er rijkelijk mee in.

Strooi rondom rond cassonade in de vorm en schud de overtollige suiker eruit.

Giet het beslag in de cakevorm.

Leg 50 g frambozen bovenop de cake.

Bak de cake in een heteluchtoven bij 170° C gedurende 35 min. Laat afkoelen.

Leg er als afwerking 3 frambozen en 3 hazelnoten op en bestuif de randen netjes met bloemsuiker.

 

Bron: recept van Maëlig Georgelin (Au Petit Prince, Etel, Baud, Auray, Carnac-Plage) uit Fou de Pâtisserie #36 juillet-août 2019.

Related Post