Hap en Tap logo zonder streep

Maatjes, miso, tuinbonen

10 jul 2019 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Mijn vriendin Ann heeft aan een half woord genoeg, wanneer ik haar een berichtje stuur met de vraag of ze zin heeft om te komen kokkerellen. Tenzij ze fotografiecursus heeft is het antwoord altijd ja. Nu ging ze zelfs nog een stapje verder en mailde me binnen de 5 min een scan van 2 recepten die ze wilde maken. Al opruimend was ze het boek Le Tour du Monde en 75 recettes van Sang Hoon Degeimbre tegengekomen en daarin stond dus dit recept voor maatjes, miso en tuinbonen. Het tweede recept, een dessert op basis van perzik en amandel, volgt zondag.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit miso geproefd had en dus wat achterdochtig was. (Daaraan merk ik dat ik een dagje ouder word, ik houd al sneller vast aan dingen die ik ken en ben minder ‘avontuurlijk’ geworden). Maar dat was dus voor niks nodig. De combinatie smaakte hemels: de vette vis matchte wonderwel met de frisse komkommer en de umami smaak van de miso. Ik moet dringend avontuurlijker worden. ?

N.v.d.r.: San gebruikte zwaard bonen, maar die verving ik gemakkelijkheidshalve door tuinbonen.

 

Maatjes, miso, tuinbonen

 

Recept voor maatjes, miso, tuinbonen

(Voor)bereiding: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de maatjes:
6 maatjes in filets

Voor de sumiso:
250 g witte misopasta
75 g eidooiers
250 g mirin
75 g suiker
125 g rijstazijn
1/2 tube Japanse mosterd (die kon ik niet vinden en verving die door wasabipasta)

Voor de tuinbonen:
400 g tuinbonen
150 g sjalot

Als garnituur:
3 el dressing op basis van yuzu
1 komkommer
Kaviaar of haringeitjes
Eetbare bloemetjes
Groene shiso
Capucijnblaadjes

Extra:
Een Magimix CookExpert is handig voor de sumiso, maar zonder lukt het ook

 

Werkwijze

Voor de maatjes:
Snijd de maatjesfilets in hapklare stukken.

 

Voor de sumiso:
Mix in de Magimix CookExpert de eidooiers met de suiker en warm op tot 80° C.

Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en verhoog de temperatuur tot 100° C.

Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Voor de tuinbonen:
Blancheer de bonen en houd ze apart.

Versnipper de sjalot fijn.

 

Als garnituur:
Versnijd de komkommer met een mandoline (let op voor de vingers!) in dunne plakken en maak er rolletjes en roosjes van.

 

Afwerking

Schik de maatjes in een diep bord (ik gebruikte een van mijn handgemaakte kommetjes die ik kocht bij Klay).

Voeg de komkommer, de tuinbonen, de sjalot, de dressing en de sumiso toe.

Werk af met eetbare bloemetjes.

 

Bron: recept vertaald van Sang-Hoon Degeimbre uit het boek Le Tour du Monde en 75 recettes.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Maatjes, miso, tuinbonen

by Myriam Minne time to read: 2 min
0