Hoewel deze hartige cannelé misschien eerder een herfstig recept is, deel ik het toch nu al. Vegetarische hapjes zijn altijd welkom, toch? Op een...
Jaar: 2022
De Pink Lady, kwaliteitsappel uit Frankrijk!
Vrijdagavond 1 april. Ik stap van de trein in Gent na een treinreis van meer dan 6 1/2 uur vanuit Montpellier. Het is ijzig koud en ik haast me naar...
Bella Rosa
Het verschil tussen een kok en een chef is voor mij dat een kok kan koken, maar dat een chef zelf nieuwe recepten kan creëren. Ik heb mateloos...
Maki van zalm, Pink Lady met korstje van algen en sesam, wasabi yoghurt
Wie mij volgt op Instagram zag het al passeren in mijn stories, ik was onlangs voor 2 dagen in Montpellier waar ik uitgenodigd was door Pink Lady....
Tikka masala kroketje
Het was weer veel te lang geleden dat ik nog mijn maandelijkse kookles had. Eerst kwam Covid roet in het eten gooien - letterlijk en figuurlijk - en...
Millefeuille 100% vanille afgewerkt met hazelnoot
Normaal ben ik àltijd van mijn woord. Een gegeven woord is voor mij goud waard. Maar kijk, uitzonderingen bevestigen de regel, zeker? Amper een week...
Gekonfijte varkenswangen, Thaise saus, olijven, harissa en cashewnoten
"Je te contacte concernant la prochaine édition de notre magazine qui sortira mi-mai. Nous aimerions beaucoup y partager l'une de tes réalisations....
Filipijnse sticky BBQ buikspek spiesjes
Ik heb geen barbecue (meer), maar dat belette me niet om deze Filipijnse sticky BBQ buikspek spiesjes te maken. Waarschijnlijk waren de buikspek...
Luc De Laet, het Vleesboek
Wanneer Luc De Laet een boekvoorstelling organiseert en je uitgenodigd wordt, dan MOET je daar naartoe, ook al moet je daarvoor een halve dag verlof...
Paastaartje
Drie jaar lang was ik met veel plezier ambassadrice van Campina, maar daar zet ik nu een punt achter. Let op, ik blijf geweldig fan van het merk en...
Langoustine op smaak gebracht met yuzu, knolselder, appel
Terwijl jullie dit lezen, zit ik in Montpellier voor een 2-daagse perstrip voor de Pink Lady appels. De boomgaarden staan er in bloei en ik ben er...
Toast met morilles, daslook en pittige kruidenmix
Is het bij jullie ook zo druk? Nu alles terug mag en kan, lijkt het wel of het allemaal niet snel genoeg kan gaan. Komt het doordat ik ouder word en...
Geroosterde rabarber, vanillebavaroise, sorbet van geitenkaas, aardbeien
Zoveeeeeeeel inspiratie en zoveeeeeeeel zaken die ervoor zorgen dat ik die niet kan maken: gebrek aan tijd is er een van, maar ook gebrek aan de...
Gebakken foie gras met paddenstoelen en wakame
Twee recepten en tweemaal foie gras? Yes, I can! Maar wel tweemaal totaal anders. Afgelopen woensdag ging het om foie gras mi-cuit verwerkt in een...
Marshmallow, foie gras, popcorn
Ik ben net terug uit de Bourgogne en wat heb ik genoten! Voor mij was, is en blijft de Franse keuken mijn favoriete keuken. Voor wie wil zien waar...
Blendbrothers, Eat This Fish
Het mooiste compliment dat een kookboek kan krijgen? Dat is dat ik niet kan wachten tot ik het in mijn handen heb om er al een recept uit klaar te...
Giga mergpijpjes
Normaal deel ik geen recepten op dinsdag. Nooit. Nog nooit gedaan in die 10 jaar dat ik aan het bloggen ben, maar vandaag heb ik niet 1 maar 2 goeie...
Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)
Al voor de 10de keer nodigde brouwerij Huyghe in Melle op internationale vrouwendag 15 vrouwen uit om Deliria, het zusje van hun paradepaardje (of...
Taart van chocolademousse
Ik kan het niet. IK KAN HET NIET! Het = weerstaan aan kook- en bakboeken. Ik was onlangs bij A La Tarte en zag daar het boek Welkom in de wereld van...
Crème van bloemkool met chorizo, gepocheerd eitje
Weet je waar ik gelukkig van word? Van een gepocheerd eitje waarvan het eigeel, wanneer je het opensnijdt, zo lekker uitloopt. Dus werd ik van deze...
Zalig zalmhapje
Het is mijn verjaardag vandaag. Geen gelukwensen alsjeblieft, op mijn leeftijd verjaar je niet meer zo graag. Maar mijn verjaardag brengt me...
Tarte Tropézienne
De mailtjes van Linda, daar kijk ik altijd reikhalzend naar uit. Linda is de drijvende kracht van de kookclub waar ik 1 keer in de maand les volg....
Tongschar, beurre blanc van champagne, gekonfijte prei en kaviaar
Champagne en kaviaar in 1 recept? Moet kunnen. Normaal zat ik op dit eigenste moment in Tokio, een marathonreis die een smak geld zou gekost hebben,...
Brioche, kreeft, bloemen
Wat heb ik mezelf verwenst! Op een mooie maandag een paar weken geleden zag ik bij tal van "collega" foodbloggers stories verschijnen over een event...
Crème brûlée en macarons met bananenkaramel
Met deze crème brûlée en macarons met bananenkaramel komt een einde aan mijn drieluik uit het boek Ode aan Frankrijk. Het is wel duidelijk dat ik...
Paddenstoelen met galettes en basilicum-dragonmoussaise
Vegetariërs blijven hier serieus op hun honger zitten. Zelden of nooit deel ik hier vegetarische recepten en dat is fout, want telkens wanneer ik...
Twee wontons
Mijn kookvriendin Ann die me een berichtje stuurt dat er een leuk nieuw kookboek uit is, is voor mij het sein om snel een mailtje te sturen naar de...
Aalst, meer dan stad van ajuinen en voil jeanetten
Aalst, het is de stad waar ik al sinds 2006 minstens 1 keer per maand kom. In 2006 stak ik er met knikkende knieën de voordeur open van het Ibis...
Bloedsinaasappeltaart met chocolade
Wat een foodblogger (met een perfectionistisch kantje) lijden kan? Naar 4 (!) winkels ben ik geweest voor ik voldoende bloedsinaasappels had die aan...
Gegrilde tongfilet met beurre blanc
Ik ben geabonneerd op duusd nieuwsbrieven en ja, daar zitten ook nieuwsbrieven tussen die eigenlijk bestemd zijn voor echte chefs. Oepsie! Dat mag...
Amuse met erwtjes en spek
Erwtjes en spek gaan samen als Laurel en Hardy, als Nicole en Hugo of als Ruud Vormer en Hans Vanaken. (Sorrrrrrry, ik kon het niet laten!) Dus toen...
Ceci n’est pas un cannelé
Onlangs deelde ik in mijn Instagram stories mijn 15 favoriete patisserie accounts en laten dat allemaal Franstalige zijn. Een account die ik een...
Chicons in espe
Het was vorige week "Week van het Witloof" bij Vlam en dus komen deze chicons in espe eigenlijk te laat. Al is het nog steeds frisjes en kan witloof...
Krokantje van rode biet, gerookte paling, Granny Smith, zure room, salty fingers
Ik kreeg een tijdje geleden een visjesvorm van Silikomart Professional - met dank aan Kries van A La Tarte die voor me lobbyde bij het Italiaanse...
Valentijnsmenu 2022
Het is de allereerste keer dat er zoveel recepten in mijn Valentijnsmenu staan. Ik heb mijn best gedaan, al zeg ik het zelf. Jullie hebben echt voor...
Filet mignon, schorseneer speciaal, aardappelmousseline, bordelaisesaus
Daar waar ik vroeger steevast een recept from scratch helemaal namaakte, betrap ik mezelf er de laatste tijd op dat ik vaker links en rechts...
“Oreo” met gerookte palingcrème
Ik heb een nieuw boek. Niets nieuws onder de zon, hoor ik u denken. En u hebt helemaal gelijk! Ik kan (en wil) er niet aan weerstaan. En al zeker...
Hart van witte chocolademousse met een hart van tomaat en aardbei
Ik probeer zoveel mogelijk mijn werk en blog gescheiden te houden, maar soms lukt dat niet. Toen Christophe van Elvea me mailde met de vraag of ik...
Zalm teriyaki met sesam, ijskoude crème van groene asperges
Hebben jullie het ook al gevoeld? De lente is in aantocht. Toen ik afgelopen maandag naar huis reed na mijn weekendje aan de Nederlandse kust (in de...
Konijnfiletrollade met de beste puree van de wereld
Het is de Week van het Konijn! Van 26 januari tot en met 2 februari wil de VLAM - naar jaarlijkse gewoonte ondertussen - het parkkonijn van bij ons...
Vanillebavarois met frambozenvulling
Vorige week ging ik aan de slag met een van de nieuwe vormen van Silikomart, de Truffle Eclair, die ik gebruikte voor een chocoladedessert. Maar...
Gebrande skrei met pastinaak, knolselder, mosselen en oesterzwam
Het is bijna Valentijn en dus ben ik volop bezig met mijn Valentijnsmenu. En welke vis is de love fish die je met Valentijn moet serveren? Juist!...
Knolselderrolletjes, kaascrème en Cebo Campo ham
Vroeger had ik een recept nodig dat ik dan blindelings volgde, maar die tijd ligt al even achter me. Ik kan ondertussen op basis van een foto en/of...
Truffle eclair met chocolade, koffie en hazelnoot
Jullie weten ondertussen dat ik dol ben op de silicone vormen van Silikomart. Ik heb een stevige collectie van die vormen in mijn kasten....
Gerookte eendenborst met gekaramelliseerde appel, witlofpesto en gefrituurde prei
Ik kreeg weer een mooi pakket van Edouard Artzner! Dat was vorig jaar ook al het geval. Toen maakte ik een 10-tal recepten met de delicatessen van...
Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras
Voor Kerst had ik weinig inspiratie voor soep. Voor mijn Valentijnsmenu gelukkig wel. Dit recept voor wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk en...
Tarte tatin 3.0
Dat komt ervan als je bijna 10 jaar bezig bent. Dan heb je al een gewone tarte tatin geblogd (op 2 mei 2012, 1 dag na de start van deze blog, maakte...
Tarte tatin van sint-jakobsvrucht en gekaramelliseerd witloof
Deze tarte tatin van sint-jakobsvrucht maakte ik al voor ik mij voornam om recepten te delen van (sterren)chefs. Ik ontdekte pas nu, bij het...
Briochetoast, traaggegaarde eidooier, kaviaar
Ik ben een vrouw van mijn woord. Ik beloofde afgelopen zondag om haalbare recepten te delen van (top)chefs en ik start "sur les chapeaux de roue"....
Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10
Wat een jaar. Wie dacht dat 2020 🤬 was en dat het in 2021 wel zou beteren, had het bij het verkeerde eind. Dat was voor mij niet anders. Ik verloor...
Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar
Ook bij mij gaat het al eens mis. Dat was in eerste instantie het geval met deze groene curry panna cotta bite met gemarineerde zalm en kaviaar....
Frambozentaartjes met Bretoens zanddeeg, crème royale en mascarponemousse
Ik loop mezelf voorbij momenteel. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Na mijn weekendje Mons en mijn tweedaagse in Barcelona, ben ik momenteel de...
Krokant gebakken zeebaars, champignon risotto, pompoencrème
Ook dit recept voor krokant gebakken zeebaars met champignon risotto en pompoencrème is een recept waarvoor ik me liet inspireren door de website...
Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème
Herinneren jullie zich de rozet mal nog die ik kocht in China? (Allez, ik bestelde die op een Belgische site, maar bleek dat de mal dus van de...
Mons: bergen mooie momenten!
Onbekend is onbemind. Een waarheid als een koe die ik afgelopen weekend aan den lijve mocht ondervinden. Ik was nog nooit - ondanks mijn 12-jarige...
Is het een paddenstoel? Neen, dat is het niet!
Wat een zalig idee is deze "paddenstoel" toch! Wanneer je die geserveerd krijgt, dan weet je niet aan wat je je mag verwachten, mijn gedacht. Maar...
Pladijsfilet in rodebietpoeder, wasabi spongecake en espuma, krokant rijstvel
Mensen vragen me soms waar ik mijn inspiratie haal wanneer ik op donderdagavond mijn TO DO-lijstje deel. Goch, dat hangt een beetje af van het...
Tarteletje met tartaar van tonijn, gerookte mayonaise
Can you feel it? Christmas is coming! Ik besef dat jullie dat gevoel misschien nog niet hebben, de temperaturen flirten tenslotte nog steeds met de...
Behind the scenes: bij chef Nick Van den Broeck in Château de Mirwart
De koe bij de horens vatten? Kan ik. Ik volg al een hele tijd chef Nick Van den Broeck op Instagram (check zeker zijn account, wat is die knap, heel...
Panna cotta van blauwe bes, plattekaasmousse, spongecake van limoncello
Twee weekends de hort op en niet kunnen koken en de volgende twee weekends is het weer van dat (eerst een weekendje naar het Festifood in Mons en...
Oeuf à la truffe
Geef toe: oeuf à la truffe klinkt beter dan een eitje met truffel, toch? Ik was onlangs te gast op het trouwfeest van mijn collega Yulia in Doornik...
Groene gazpacho met grijze garnalen, de “Vis van het Jaar 2022”
Jullie zagen het ongetwijfeld al in de nieuwsberichten: de grijze garnalen werden door VLAM gekozen tot "Vis van het Jaar". VLAM, het Vlaams Centrum...
Voorgeproefd: Kookeet viert 10e verjaardag met totaal nieuw concept
Wanneer ik van mijn meest favoriete stad van het land (voor wie me niet kent of volgt, dat is dus Brugge, waar de beste voetbalploeg van 't land...
Rozenbessentaart
Wanneer ik een prachtig taartje zie zoals deze rozenbessentaart bij Maren Lubbe en ik daarvoor een nieuwe vorm moet kopen, dan doe ik dat gewoon. En...
Tataki van tonijn met matchathee, cashewnotencrumble, geïnfuseerde tomaatjes
Zoals jullie weten ben ik ambassadrice van Rob The Gourmet's Market in Woluwe, een Delicatessenwinkel met grote D! Deel van dat ambassadeurschap is...
Oester met kalfstartaar, avocadocrème, gepofte quinoa
Ik ga maar 2 dingen zeggen over deze oester met kalfstartaar. 1. Ik ben totaal geen oesterfan, maar toch heb ik deze met veel smaak opgegeten (OK,...
De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!
Jong geleerd is oud gedaan, da's mijn motto. (Zo leerde ik tijdens mijn vakantie mijn kleindochtertje van 2 jaar dat het logo om de hals van oma...
Choulinder met pistacheganache en abrikozenkonfijt
Men vraagt mij wel eens waar ik mijn inspiratie haal. In eerste instantie is er Instagram. Instagram heeft Pinterest bij mij ondertussen al lang van...
Plattekaasmousse, aardbeienmacarons, witte chocolade namelake, yuzugel
Aangezien ik in een winning mood ben (ik won onlangs een 2-daagse trip naar Barcelona met mijn tapasrecept), waag ik nog maar eens mijn kans. Op...
Langoustine gefrituurd in kroepoek, komkommerespuma met geitenyoghurt
Ik kan hier eigenlijk perfect mijn intro van 1 jaar geleden herhalen: "Hier ben ik terug! Nooit gedacht dat ik het 4 weken zou kunnen stellen zonder...