Is het bij jullie ook zo druk? Nu alles terug mag en kan, lijkt het wel of het allemaal niet snel genoeg kan gaan. Komt het doordat ik ouder word en minder flexibel of doordat ik het 2 jaar “rustigaan” kon doen, maar ik kan bijna niet volgen. De events en uitnodigingen volgen mekaar in een razendsnel tempo op. “Tjah, Myriammeke, je hoeft niet op alles ja te antwoorden he”, hoor ik jullie denken. Klopt! Maar als ik een uitnodiging krijg voor de boeklancering van het Vleesboek van Luc De Laet én een invite voor een perstrip naar Montpellier voor de Pink Lady appels, dan kan ik daar toch geen nee op antwoorden, mijn gedacht. Gelukkig was deze toast met morilles, daslook en pittige kruidenmix, maar weinig werk. En ook een kort recept en dus weinig typwerk. Dubbele win!
Bovendien is het met de morilles en de daslook een echt lenterecept. Ik kocht beide ingrediënten bij Rob, mijn favoriete winkel die me net liet weten dat ze mijn contract van Taste Ambassador met een jaar verlengen. Whoop, whoop! Deze foodie is daar héééééééél blij mee! Rob is écht het walhalla voor foodies waar je alles vindt. Zelfs al was ik geen ambassadrice, dan zou ik nog in mijn auto springen om naar de winkel te rijden. Jawel, zelfs met de hoge brandstofprijzen. Rob is zoooooo de moeite! Dit is wel #spon, maar ik ben ook #oprechtfan!
#Nospon en ook #oprechtfan ben ik van het boek waaruit dit recept komt. Na de “Oreo” met gerookte palingcrème, de amuse met erwtjes en spek en de marshmallow met foie gras en popcorn is dit al het vierde recept uit het boek “Nature de la terre à l’assiette” van David Gallienne. En het is nog niet het laatste: vrijdag volgt nog een recept met langoustines.
Toast met morilles, daslook en pittige kruidenmix
Equipment
- 1 Blender
- 1 stoommandje
Ingrediënten
Voor de morilles:
- 30 morilles, 18 grote en 12 kleintjes
- 150 g rauwe kipfilet
- 9 cl room
- 1 eiwit
- 1 bos daslook
- Olijfolie
- Zout
Voor de afwerking:
- 1 stokbrood
- Pittige kruidenmix
Instructies
Voor de morilles:
- Snijd een deel van de voet weg van de morilles en spoel de morilles voorzichtig met lauw water.
- Mix de rauwe kipfilet, de room, het eiwit en de grofgehakte daslook in een blender.
- Kruid naar smaak. Schep deze farce in een spuitzak en vul er de morilles voorzichtig mee op.
- Gaar de morilles gedurende 15 min in een stoommandje.
Voor de afwerking:
- Snijd het stokbrood in stukken en snijd die middendoor. Strijk ze in met olijfolie en schuif ze in de oven onder de gril om de toast goudbruin te bakken.
- Schik de morilles en de pittige kruidenmix op de toast.
Bron: recept vertaald uit het Frans uit het boek “Nature de la terre à l’assiette” van David Gallienne.
Hallo, welke bedoel je met pittige kruidenmix?
Dat is een mix van verse kruiden en eetbare bloemen die enkel bij Rob in de winkel verkocht wordt. Maar laat vooral je eigen verbeelding spreken!
de aangeboden ‘uitjes’ zijn je volledig gegund, je hebt ons de afgelopen coronajaren superlekkere recepten aangeboden, we kunnen nog veel namaken…. en intussen genieten we mee van het buitenlandse culinaire 🙂
Dankjewel, Karine! Groetjes vanop de tgv tussen Parijs en Montpellier.