Hap en Tap logo zonder streep
Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

14 sep 2022 | Hapjes

Herinneren jullie zich de rozet mal nog die ik kocht in China? (Allez, ik bestelde die op een Belgische site, maar bleek dat de mal dus van de andere kant van de wereld moest komen). Ik bestelde die speciale mal om er een recept mee te maken in een poging om een trip naar Barcelona te winnen. Wel kijk, de mal arriveerde te laat, maar wat wél lukte: ik WON die trip naar Barcelona dankzij dit recept. Meer nog, terwijl jullie dit lezen, zit ik in de Spaanse stad! Jullie kunnen alles volgen op mijn Instagram account waar ik mijn avonturen deel in mijn stories. Lees je dit te laat, no problem, ik sla alles op in een hoogtepunt.

Uiteindelijk wilde ik die rozet wel nog maken, daarvoor was ik te benieuwd. Wel, dat lukte wonderwel. Ik vroeg me af of “dat ding” wel makkelijk ging loslaten in de friteuse. Het antwoord is: ja dus. Ik vulde de rozet met palingmousse en werkte ze af met toefjes avocadocrème… en dotjes kaviaar. Want zo’n ster, dat doet toch onvermijdelijk denken aan Kerst, niet? En daar hoort wat luxe bij in de vorm van kaviaar, mijn gedacht!

Hebben jullie al aan Kerst gedacht eigenlijk? Ik denk constant aan Kerst. En zelfs wanneer ik er niet aan denk, dan word ik eraan herinnerd. Ik bezocht vandaag de website van de Honolulu marathon om het parcours te checken… en wat las ik daar? “The course goes through downtown Honolulu, past Iolani Palace and the Christmas lights, through Waikiki and climbs up and around Diamond Head, before heading out through Kahala and out to Hawaii Kai. Turning back after Hawaii Kai toward Kahala and Honolulu, the course passes Diamond Head again on the ocean side before finishing in Kapiolani Park.” Ik ga voorbij de kerstlichtjes lopen! Want jawel, als alles goed gaat, ga ik de marathon van Honolulu lopen op 11 december. (Altijd met 2 woorden spreken! Ik ben al 3 keer beginnen trainen voor Tokio en heb hem nog niet gelopen).

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor de rozet:

 • 2 volledige eieren
 • 50 ml melk
 • 50 g gezeefde bloem
 • Smaakloze olie

Voor de gerookte palingmousse:

 • 100 g gerookte paling
 • 38 g gevogeltefond
 • 1/2 blaadje gelatine (3 g/blaadje)
 • 125 g room
 • Cayennepeper

Voor de avocadocrème:

 • 1/2 avocado
 • 40 g Griekse yoghurt
 • 1/2 el sushiazijn
 • 1/4 limoensap
 • Witte peper en zout

Voor de afwerking:

 • Kaviaar
 • Bloemblaadjes van eetbare bloemen

Instructies
 

Voor de rozet:

 • Klop de eieren, melk en bloem door elkaar heen.
 • Blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
 • Laat het beslag daarna een half uur rusten.
 • Verwarm de olie in een kleine, diepe pan tot 185° C.
 • Roer het beslag nog eens door.
 • Verwarm het rozetijzer door dit in de hete olie te dompelen.
 • Til het ijzer uit de olie en schud de overtollige olie eraf.
 • Dompel het ijzer daarna meteen in het beslag.
 • Let op! Dompel niet te diep in het beslag. Dompel het ijzer in de hete olie.
 • Zodra het beslag trekt, haal je het ijzer voorzichtig uit de rozet.
 • Laat de rozet terug in de olie glijden.
 • Haal de rozet uit de olie wanneer deze lichtbruin is en leg deze op de beklede bakplaat.
 • Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is.

Voor de gerookte palingmousse:

 • Kook de gevogeltefond op en voeg de geweekte gelatine toe.
 • Giet dit op de gerookte paling en cutter glad met een beetje cayenne.
 • Meng er de halfopgeklopte room onder en schep de mousse in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.

Voor de avocadocrème:

 • Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak.

Afwerking:

 • Spuit de gerookte palingmousse in de rozet.
 • Spuit hierop dotjes avocadocrème.
 • Werk af met kaviaar en eetbare bloemblaadjes.
 • Serveer de krokante rozet meteen.
Trefwoord avocado, avocadocrème, gerookte paling, gerookte palingmousse, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, rozet

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.527 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Insta inspiration

Rozet met gerookte palingmousse en avocadocrème

by Myriam Minne time to read: 3 min
0