Hap en Tap logo zonder streep
De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

22 aug 2022 | Events, Hap & Tap op stap, Reviews, Varia

Jong geleerd is oud gedaan, da’s mijn motto. (Zo leerde ik tijdens mijn vakantie mijn kleindochtertje van 2 jaar dat het logo om de hals van oma staat voor “Brugge! Brugge!” Ze zag mijn enthousiasme wanneer ze het correct uitsprak en herhaalde het dus om de haverklap. Good girl! πŸ’™πŸ–€). Maar het is niet alleen mijn motto, het premium watermerk San Pellegrino denkt er net zo over. Aan de San Pellegrino Young Chef Academy geven sterrenchefs leerrijke workshops aan jong aanstormend talent die er de kneepjes van het vak leren. Het gaat niet zozeer om recepten delen, maar om ervaringen, wijze levenslessen,…

De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

Dit was al mijn tweede bezoek aan de Academy (het verslag van mijn eerste maal lees je hier) en ook deze keer werd ik van mijn sokken geblazen. De sterrenchefs van dienst waren deze keer David Martin van restaurant La Paix** en Eric Fernez van restaurant D’EugΓ©nie Γ  Emilie**, twee gevestigde waarden die al heel wat watertjes doorzwommen hebben. De jonge garde (die trouwens voor 100% uit mannen bestond!) hing aan hun lippen. Het thema van de dag was: kooktechnieken. En als er 2 heren zijn die die tot in de perfectie beheersen, dan zijn het David en Eric wel. (Ik proefde ooit op een event van Gault&Millau een pithivier van Eric en kan jullie verzekeren: die klassieker vergeet ik nooit meer).

Wel, dat sterk staaltje van die pithivier, dat deed Eric tijdens de masterclass aan de San Pellegrino Young Chef Academy nogmaals over, maar dan nu met kalfszwezeriken. De zwezeriken eerst pocheren? Nergens voor nodig, aldus Eric. Niet alleen de jonge chefs waren een en al oor, dat was ik ook. Tijdens zo’n masterclass slaan de chefs trouwens de handen in elkaar en kruipen samen achter het fornuis. Was ik maar 30 jaar jonger, dan zou ik wel weten wat gedaan!

De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

Na het koken en sharen van tip & tricks is het tijd om aan tafel te gaan. Ik laat jullie even meegenieten van al die heerlijke spijzen die David en Eric uit de indrukwekkende keuken toverden:

Marmer van inktvis l sujiko l krab
David Martin

Gebakken Canadese kreeftenstaart l borlotti bonen l jus van cassoulet
Eric Fernez

Gebakken kalfszwezeriken l klassieke risotto l geconcentreerde kalfsjus
Eric Fernez

SakΓ© masu l aardbeien
David Martin

Als je ’t mij vraagt, dan verdienen dieΒ young chefsΒ heel binnenkort ook allemaal een ster! Willen jullie foto’s zien van deze gerechten? Dat kan! Die heb ik allemaal opgeslagen in mijn speciale highlight op Instagram voor jullie.

Bedankt S.Pellegrino Young Chef Academy for having me! En bedankt aan fotograaf Robin Denijs van Visual Teasing voor de mooie foto’s!

De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0