Hap en Tap logo zonder streep
Paastaartje

Paastaartje

3 apr 2022 | Gebak en koekjes, Zoet

Drie jaar lang was ik met veel plezier ambassadrice van Campina, maar daar zet ik nu een punt achter. Let op, ik blijf geweldig fan van het merk en zal het ook in de toekomst blijven gebruiken. Maar ik heb het gewoon alsmaar moeilijker om constant als publiciteitsbord voor allerlei merken te fungeren. En dus schroef ik alles terug. Wel heb ik Campina beloofd om met Pasen en Kerst nog een recept te maken. Ik wil zeker niet alle bruggen opblazen, want het was een fijne samenwerking. (Lees zeker eens mijn blog over samenwerkingen. Ik heb nogal een uitgesproken mening als “influencer”. Authenticity before money, da’s mijn motto.) Voor die eerste opdracht maakte ik dit paastaartje.

Wie Pasen zegt, zegt chocolade en eitjes. Die twee combineerde ik in dit paastaartje met veel eitjes. Er kunnen nooit genoeg paaseitjes zijn, toch? En nooit genoeg chocolade! 🙃 Het paastaartje is samengesteld uit 2 lagen chocolade biscuit, 1 laag slagroom en 1 laag chocolade ganache. Klinkt heavenly hé? Is het ook! Met dit paastaartje ga je scoren! Ga jij hiermee aan de slag(room)? 😉

Paastaartje

Paastaartje

Paastaartje

Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor de chocoladebiscuit:

  • 130 g bloem (+ een beetje extra voor de vorm)
  • 35 g cacaopoeder
  • 20 g maizena
  • 6 eieren
  • 160 g suiker
  • Een beetje boter voor de vorm

Voor de chocoladeganache:

  • 85 g donkere chocolade
  • 250 ml Campina room 33%

Voor de slagroom:

  • 250 ml Campina room 33%
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 vanillestok, het merg

Voor de afwerking:

  • Getemperde chocolade, in stukken
  • Chocolade eitjes (hoe meer, hoe beter)
  • Pistachenootjes, fijngehakt
  • Cacaopoeder

Instructies
 

Voor de chocoladebiscuit:

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en de maizena.
  • Beboter en bebloem een springvorm met een diameter van 18 cm.
  • Breek de eieren in een slakom, voeg de suiker toe en klop lichtjes met een klopper. Zet de slakom op een kookpot met een bodempje water en klop de mengeling gedurende 2 à 3 min. Blijf van het vuur kloppen gedurende 10 à 15 min tot je een luchtige en bleke massa krijgt. Gebruik hiervoor een staande mixer.
  • Voeg nu voorzichtig de gezeefde mengeling toe en spatel alles om. Zorg ervoor dat je de lucht niet uit het deeg klopt, maar spatel zachtjes. Giet het beslag in de springvorm en bak het in de oven gedurende 10 min. Zet de temperatuur van de oven op 180° en bak nog verder gedurende 25 à 30 min. Controleer of de biscuit gaar is door er met een mes in te prikken. Wanneer het mes er schoon uitkomt, is hij gaar.
  • Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Voor de chocoladeganache:

  • Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
  • Kook de helft van de room en giet deze in 3 keer over de gesmolten chocolade, terwijl je stevig roert met een spatel tot een emulsie.
  • Voeg de andere helft van de koude vloeibare room toe aan de ganache en roer stevig.
  • Dek de ganache af met plasticfolie en zet minimaal 5 uur in de koelkast, indien mogelijk een nacht.
  • Klop de ganache na volledige afkoeling in een keukenmachine tot pieken.
  • Schep in een spuitzak.

Voor de slagroom:

  • Klop de room met de suiker en het merg van de vanillestok stijf.
  • Schep in een spuitzak.

Afwerking:

  • Snijd de afgekoelde biscuit in 3 gelijke lagen. Je gebruikt slechts 2 lagen. De andere laag kan je in de diepvries bewaren voor later gebruik.
  • Schik 1 laag biscuit in een bakring van 18 cm diameter.
  • Spuit hier de slagroom op. 
  • Leg de tweede laag biscuit erop en druk voorzichtig aan.
  • Spuit hier de chocoladeganache op.
  • Schik nu stukken getemperde chocolade rondom tegen de rand.
  • Werk af met chocolade eitjes, fijngehakte pistache en cacaopoeder.
  • Smakelijk en vrolijk Pasen!
Trefwoord biscuit, Campina, chocoladebiscuit, chocoladeganache, ganache, paaseitjes, paastaartje, Pasen, pistachenoten, pistaches, slagroom

Bron: recept gerealiseerd in samenwerking met Campina. Lees mijn disclaimer hier.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 3.016 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Ginette

    wat een pracht taart… ziet er fantastisch uit.

    Antwoord
  2. Greet

    Dit is er eentje die ik zeker ook probeer te maken. Hmmm ziet er lekker uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Paastaartje

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: