Geef toe: oeuf à la truffe klinkt beter dan een eitje met truffel, toch? Ik was onlangs te gast op het trouwfeest van mijn collega Yulia in Doornik...
Jaar: 2022
Groene gazpacho met grijze garnalen, de “Vis van het Jaar 2022”
Jullie zagen het ongetwijfeld al in de nieuwsberichten: de grijze garnalen werden door VLAM gekozen tot "Vis van het Jaar". VLAM, het Vlaams Centrum...
Voorgeproefd: Kookeet viert 10e verjaardag met totaal nieuw concept
Wanneer ik van mijn meest favoriete stad van het land (voor wie me niet kent of volgt, dat is dus Brugge, waar de beste voetbalploeg van 't land...
Rozenbessentaart
Wanneer ik een prachtig taartje zie zoals deze rozenbessentaart bij Maren Lubbe en ik daarvoor een nieuwe vorm moet kopen, dan doe ik dat gewoon. En...
Tataki van tonijn met matchathee, cashewnotencrumble, geïnfuseerde tomaatjes
Zoals jullie weten ben ik ambassadrice van Rob The Gourmet's Market in Woluwe, een Delicatessenwinkel met grote D! Deel van dat ambassadeurschap is...
Oester met kalfstartaar, avocadocrème, gepofte quinoa
Ik ga maar 2 dingen zeggen over deze oester met kalfstartaar. 1. Ik ben totaal geen oesterfan, maar toch heb ik deze met veel smaak opgegeten (OK,...
De San Pellegrino Young Chef Academy: jong geleerd is oud gedaan!
Jong geleerd is oud gedaan, da's mijn motto. (Zo leerde ik tijdens mijn vakantie mijn kleindochtertje van 2 jaar dat het logo om de hals van oma...
Choulinder met pistacheganache en abrikozenkonfijt
Men vraagt mij wel eens waar ik mijn inspiratie haal. In eerste instantie is er Instagram. Instagram heeft Pinterest bij mij ondertussen al lang van...
Plattekaasmousse, aardbeienmacarons, witte chocolade namelake, yuzugel
Aangezien ik in een winning mood ben (ik won onlangs een 2-daagse trip naar Barcelona met mijn tapasrecept), waag ik nog maar eens mijn kans. Op...
Langoustine gefrituurd in kroepoek, komkommerespuma met geitenyoghurt
Ik kan hier eigenlijk perfect mijn intro van 1 jaar geleden herhalen: "Hier ben ik terug! Nooit gedacht dat ik het 4 weken zou kunnen stellen zonder...
Tapasgerecht: pisto, mousse van piquillos, chorizo espuma
Ik kom even uit vakantie om misschien met vakantie te vertrekken. Is dit nu een raadsel, Myriammeke? Nee hoor, ik verklaar me nader. Ik kondigde...
Kersentaartje (en vakantie)
Dit kersentaartje is voorlopig mijn laatste recept. Net zoals vorig jaar ga ik er even tussenuit voor een (welverdiende, denk ik) vakantie. In 2021...
Parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet
Dat geitenkaas en witte chocolade een goed huwelijk is (onuitspreekbaar voor een West-Vlaamse dit!), dat weet ik al lang. Heel lang. Ooit maakte ik...
Het Hageland ontdekken in het spoor van Smaaktoerist 2.0 Jeroen De Pauw
Afgelopen zondag was ik uitgenodigd door njam! om in avant-première het nieuwe seizoen van De Smaaktoerist te ontdekken: De Smaaktoerist 2.0. Het...
Bretoense kreeft met appelcurry
In plaats van Myriam Minne, had ik gewoon beter Brigitte Brunoise genoemd. Als er in een kookles brunoise moet gesneden worden, dan kijkt iedereen...
Hartige soes met makreelmousse en zeewier
Afgelopen weekend was mijn 3de (en voorlopig laatste!) kookloos weekend, maar wat een topweekend was dat: zaterdag shop until I drop op de Batjes in...
Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)
Normaal zou ik deze Zweedse zomertaart hier niet gedeeld hebben, want ik vind de foto niet geslaagd. Toch niet als je hem vergelijkt met de...
Langzaam gegaarde en afgebrande zalm en aardappel tuiles
Herinneren jullie zich mijn blaadjes met enkel aardpeer nog? Ik was toen completely blown away! Zo zot dat je van enkel aardpeer - zonder bloem,...
Tarteletje van rundstartaar, picklescrème, mosterdzaad, kaaskrokantje
Wie mij volgt op Instagram heeft het vast al gezien: nu we van Maggie niet meer "in ons kot" moeten blijven, ben ik nooit meer "in mijn kot". Eerst...
Benvenuti a Bologna, culinaire bakermat van Italië
Een uitnodiging voor een 3-daagse perstrip naar Bologna sla je niet af. Ook niet als je maar 3 1/2 vakantiedagen meer hebt staan in My Work and Me....
Rabarber trifle
Ik maakte deze rabarber trifle toen mijn vriendin kwam koken en ze biechtte - na het verorberen ervan op - dat ze niet snapte waarom ik ervoor...
Kingkrabsalade met avocado, verse kokos, pompelmoes en groene currydressing
Het wordt warm vandaag. Verkeerde woordkeuze. Het wordt snikheet vandaag. En dus moest hier iets fris verschijnen. Normaal doe ik niet van salades...
Zoet-zuur tomaatje met een schuim van parmezaanse kaas
Normaal stond hier vandaag zalmfilet op het menu, sous-vide gegaard en afgebrand met een bunzenbrander. Maarrrrrrr... er wordt 30 graden voorspeld...
Aardbeientaart, Bretoens zanddeeg, opgeklopte vanilleganache
Wat een heerlijkheid is deze aardbeientaart met Bretoens zanddeeg en opgeklopte vanilleganache toch! En het goede nieuws is: dit is écht een...
Lolly van mortadella, aioli van zwarte look en kruidenolie
Natuurlijk is deze lolly van mortadella geen echte lolly. Wanneer je het stokje vastpakt, valt alles in duigen. Maar geef toe: leuk ziet deze lolly...
Suprême van parelhoen, boter Café de Paris, asperges
Normaal laat ik me inspireren door een bestaand recept, maar niet zo voor deze suprême van parelhoen met boter Café de Paris en asperges. Ik ging...
Een BBQ workshop bij GHENTlemen’s BBQ, het ideale vaderdag cadeau! (met recept)
Ik blog nooit op dinsdag, maar om een workshop bij GHENTlemen's BBQ in de kijker te zetten, maak ik graag een uitzondering. Aanstaande zondag is het...
Smeltzachte rabarber en plattekaasmousse met vanille
Een ander bord, een andere schikking en je krijgt gewoon een compleet "ander" gerecht. Ik nam de proef op de som met deze smeltzachte rabarber en...
Simmental runderossenhaas met wortel en bloemkool
Bij mijn laatste bezoek aan Rob wilde ik eens voor vlees kiezen in plaats van voor vis. Ik weet niet waarom, maar ik word steevast naar de...
Chaud-froid van oester
Twee van mijn karaktertrekken zijn dat ik 1. een enorme perfectionist en 2. goudeerlijk ben. Wel, vorige week stonden die twee karaktertrekken...
Verjaardagsfeestje part 2 in de Wok Dynasty Lochristi
De tijd dat men een speciale gelegenheid maar 1 keer vierde, ligt ver achter ons. Het lijkt wel of Corona ervoor gezorgd heeft dat we maar niet...
Taartje met vanille en karamel
Ik heb een probleem. Ik laat teveel tijd gaan tussen het maken en het uittikken en publiceren van een recept. Ik denk altijd: ik ga me die kleine...
Lamsfilet, asperges, lamsjus, peultjes
Lelijke foto's van kooklessen en die gerechten opnieuw maken, het is the story of my life. Nu ja, het was absoluut geen straf om deze lamsfilet met...
Asperges à la Flamande 2.0
Wie mij trouw volgt, kon het hier al lezen: ik word een van de 12 ambassadrices van Culinaire Ambiance. Om die samenwerking officieel op gang te...
Flan met passievrucht en framboos
Zoals jullie weten, was ik in maart in de Bourgogne voor de 1/2 marathon van Nuits St. George. Uiteraard koppelden we het nuttige aan het aangename:...
Heek met Ratte-aardappelen, groene asperges, morieljes en daslook
Morieljes en daslook, dat is lente voor mij. Dat en rabarber. En witte asperges. Maar die heb ik al gehad en dus koos ik voor groene asperges. Die...
Gerookte burrata, tomatensalade, avocado, kaaskrokant, appel en dragon
Wat een toprecept is dit! En ik kan het weten. Ik proefde het al 2 keer. De eerste keer in mijn maandelijkse kookles met Jo Nelissen en de tweede...
Messy Chef Jelle Beeckman, ’t moe maar zo goed niet zijn 3
Het stond in de sterren geschreven dat er na zijn eerste boek Lekker Normaal Abnormaal Lekker in 2020 en zijn tweede boek Goei Eten in 2021 er in...
Panna cotta van witte chocolade, kokos, citroengras en basilicum
Wie mij volgt op Instagram zag het al passeren: ik mag mij voortaan 1 van de 12 ambassadrices van Culinaire Ambiance noemen! (Ik had zin om hier 10...
Gele asperges, daslooksaus, kwartelei, Jamon Iberico Bellota
Gele asperges? Is dat iets nieuw? Nee hoor, dat zijn gewoon witte asperges die je kookt in water waar je kurkuma aan hebt toegevoegd. Origineel...
Jarcuterie
Het is mooi weer, echt BBQ-weer en niemand heeft zin om in de keuken te staan. Dat merk ik aan mijn statistieken. Die smelten als sneeuw voor de...
Verslag van een fijne verjaardag!
Vorige week zondag, op 1 mei, was het zover: toen ging ik met 10 gelukkige winnaars varen op de Oosterschelde om de 10de verjaardag van Hap &...
Crinkle cake
Ik ben een social media madame. Allez, madammeke. 160 cm groot en nog geen 50 kg nat aan de haak. Ik zit op àlle platformen: Facebook, Instagram,...
Gebrande zalm, feta, scampi
2 maart 2022. Woensdagavond en kookles. Maar ook woensdagavond en halve finale Beker van België op Jan Breydel: Club - Gent. Waarvoor zou ik kiezen,...
Zwart krokant kussentje met zoete paprikavulling
Eerlijk? Ik dacht niet dat dit zwart krokant kussentje met zoete paprikavulling zou lukken. Ik probeerde ooit een pizza soufflée en dat liep...
Verjaardagscocktail: vlierbloesem gin sour
Nu heb ik jullie goed liggen he? Ik durf te wedden dat jullie dachten dat ik voor mijn 10de blogverjaardag een verjaardagstaart ging maken, maar...
Op het vel gebakken kabeljauwhaasje, gepocheerde oesters, witte wijnsaus, kaviaar
Wat een succes, dit recept! Ik deed de inspiratie ervoor op op de Instagram account van Suresh (van wie ik hier al 4 recepten deelde). Vroeger had...
Rundertartaar met aardbei
Aardbei met een rundertartaar, is dat niet raar? Nee hoor! Ik maakte in een ver verleden (2018) eens coquilles op de plancha klaar en serveerde die...
Entremets met melkchocolade en hazelnoten
Een van mijn grote inspiratiebronnen voor alles wat desserts betreft, is Maxime van Empreinte Sucrée. Ik maakte eerder al een entremets met vanille...
Licht gerookte kalfsfilet mi-cuit, aïoli, croutons, tomaat
Ik vertelde jullie afgelopen woensdag al over mijn BFF Annie. We maakten in totaal 5 recepten tijdens onze tryout, maar 2 van de 5 stonden nog niet...
Wit kersttaartje met limoenganache
Het is Halloween, maar dat feestje is niet aan mij besteed. Kerst des te meer. Dus deel ik vandaag al mijn eerste kersttaartje (en het zal zeker...
Mosselen, sobrasada, burrata, fregola
Dat ik de beste, liefste community heb, dat wist ik eigenlijk al, maar dat werd nog maar eens bevestigd. Tijdens mijn bezoek aan Barcelona proefde...
Lavendelhoning tuile met geitenkaasmousse
Zaterdagmiddag. Aalst. Ik zit in de cafetaria van de sporthal een spaghetti te eten na mijn loop van 21 km. Een dame van mijn club vraagt: "Gaat er...
Zacht gebak met citroen en frambozen
Dit zacht gebak met citroen en frambozen zat al heel lang, meer bepaald sinds de maand mei, verstopt in mijn achterhoofd. Ik ontdekte het recept bij...
Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel
Er is voor alles een eerste keer. Wel, het was de allereerste keer dat ik de vraag kreeg om als fotograaf te fungeren. Brouwerij Huyghe uit Melle...
Kaashapje met Iberico ham, manchego en vijg
Vijf minuten werk. Ik herhaal: vijf minuten werk, meer is er niet nodig om dit fancy kaashapje te maken. Ik heb een abonnement op de Gronda app, een...
Tip voor een trip: hanzestad Deventer!
Na een heerlijke eerste dag in Zutphen reden we naar de tweede hanzestad Deventer. Zutphen telt ca. 50.000 inwoners, Deventer het dubbele. Is...
Appeltaartje
Ik heb een vaste routine: op donderdag beslis ik wat ik in het weekend ga maken, op vrijdag doe ik mijn boodschappen en op zaterdag en zondag kook...
Zeewolf, groene asperge, peterseliewortel, saffraan
Soms kom ik op de gekste manieren aan mijn recepten. Neem nu deze zeewolf met groene asperge, peterseliewortel en saffraan. Voor mijn job (jawel, ik...
Gegrilde zeeduivel, mosselbearnaise
Ik ga mijn boekje te buiten vandaag, vrees ik. Ik had het lef om het recept van een driesterrenchef in vraag te stellen en aan te passen. Van Sergio...
Mango-vanille kroon
Ooit noemde Wim Ballieu (van Balls & Glory) me nog "Miss Silicone" en ik kan hem geen ongelijk geven. Aan mijn lijf geen silicone, hoor! (Zou...
Zalmtartaar, vinaigrette van appel en kalamansi
Herinneren jullie zich nog dat ik onlangs een dag ging meedraaien in een toprestaurant? Wel, daar zag ik de chef een vinaigrette maken op basis van...
Eekhoorntjesbrood in bladerdeeg, jus met citroentijm
Te weinig tijd, het begint afgezaagd te geraken, ik besef het, maar het is de story of my life. Ik hoop altijd op beterschap en denk: na die...
Kruiden Claus & Michiel Van Colenberghe, Kruiden Kweken Koken
Veel te lang geleden dat hier nog een review van een kookboek verschenen is (meer bepaald in de maand mei het boek van "mijn blogzoon" The Messy...
Forêt Noire entremet
Ik ben een Chocoholic. Eentje met hoofdletter C! Ik zie chocolade en ik wil chocolade. Bij het uittypen van dit tekstje komt het water me al...
Coquille, bloemkoolcrème, spek, beurre blanc, krokantje, hazelnoot
Ik kondigde het vorige week al aan toen ik hier het recept voor coquille met knolselder en kumquat deelde: er zou al snel weer een coquille recept...
Cappuccino van Zeeuwse mosselen
Het mooiste compliment dat een kookboek kan krijgen? Dat ik niet kan wachten om eruit te koken en daarmee al begin nog voor ik mijn review...
Tip voor een trip: hanzestad Zutphen!
Cheese Valley, Texel, de Veluwe, Leeuwarden, Zeeland, Brabant,... mijn uitstapjes naar onze noorderburen zijn ondertussen niet meer op 1 hand te...
Entremets van speculoosmousse met compote van rood fruit
Als je 't mij vraagt, is deze entremets met speculoosmousse de ideale afsluiter van je kerstdiner. Ten eerste, hij ziet er keimooi uit, ten tweede...
Coquille, knolselder, kumquat, beurre blanc
Een van mijn favoriete Nederlandse blogs is Harold Kookt. Wat maakt de man fijne gerechten! Onlangs was hij op zijn Instagram account zo laaiend...