Hap en Tap logo zonder streep

Jaar: 2022

Oeuf à la truffe

Oeuf à la truffe

Geef toe: oeuf à la truffe klinkt beter dan een eitje met truffel, toch? Ik was onlangs te gast op het trouwfeest van mijn collega Yulia in Doornik...

Lees meer
Rozenbessentaart

Rozenbessentaart

Wanneer ik een prachtig taartje zie zoals deze rozenbessentaart bij Maren Lubbe en ik daarvoor een nieuwe vorm moet kopen, dan doe ik dat gewoon. En...

Lees meer
Kersentaartje (en vakantie)

Kersentaartje (en vakantie)

Dit kersentaartje is voorlopig mijn laatste recept. Net zoals vorig jaar ga ik er even tussenuit voor een (welverdiende, denk ik) vakantie. In 2021...

Lees meer
Rabarber trifle

Rabarber trifle

Ik maakte deze rabarber trifle toen mijn vriendin kwam koken en ze biechtte - na het verorberen ervan op - dat ze niet snapte waarom ik ervoor...

Lees meer
Chaud-froid van oester

Chaud-froid van oester

Twee van mijn karaktertrekken zijn dat ik 1. een enorme perfectionist en 2. goudeerlijk ben. Wel, vorige week stonden die twee karaktertrekken...

Lees meer
Asperges à la Flamande 2.0

Asperges à la Flamande 2.0

Wie mij trouw volgt, kon het hier al lezen: ik word een van de 12 ambassadrices van Culinaire Ambiance. Om die samenwerking officieel op gang te...

Lees meer
Jarcuterie

Jarcuterie

Het is mooi weer, echt BBQ-weer en niemand heeft zin om in de keuken te staan. Dat merk ik aan mijn statistieken. Die smelten als sneeuw voor de...

Lees meer
Crinkle cake

Crinkle cake

Ik ben een social media madame. Allez, madammeke. 160 cm groot en nog geen 50 kg nat aan de haak. Ik zit op àlle platformen: Facebook, Instagram,...

Lees meer
Gebrande zalm, feta, scampi

Gebrande zalm, feta, scampi

2 maart 2022. Woensdagavond en kookles. Maar ook woensdagavond en halve finale Beker van België op Jan Breydel: Club - Gent. Waarvoor zou ik kiezen,...

Lees meer
Rundertartaar met aardbei

Rundertartaar met aardbei

Aardbei met een rundertartaar, is dat niet raar? Nee hoor! Ik maakte in een ver verleden (2018) eens coquilles op de plancha klaar en serveerde die...

Lees meer
Appeltaartje

Appeltaartje

Ik heb een vaste routine: op donderdag beslis ik wat ik in het weekend ga maken, op vrijdag doe ik mijn boodschappen en op zaterdag en zondag kook...

Lees meer
Mango-vanille kroon

Mango-vanille kroon

Ooit noemde Wim Ballieu (van Balls & Glory) me nog "Miss Silicone" en ik kan hem geen ongelijk geven. Aan mijn lijf geen silicone, hoor! (Zou...

Lees meer
Forêt Noire entremet

Forêt Noire entremet

Ik ben een Chocoholic. Eentje met hoofdletter C! Ik zie chocolade en ik wil chocolade. Bij het uittypen van dit tekstje komt het water me al...

Lees meer

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF