Voor ik aan mijn lange vakantie begon, ging ik nog bij foodfotograaf Karl Bruninx bakken voor de rubriek Bakplezier van het magazine Kook van Spar...

Voor ik aan mijn lange vakantie begon, ging ik nog bij foodfotograaf Karl Bruninx bakken voor de rubriek Bakplezier van het magazine Kook van Spar...
Aan alle mooie liedjes komt een eind. Helaas! Aan mijn blogverlof, aan mijn vakantie op het werk (woensdag moet ik terug 😥) en ook aan mijn...
Tonijn en gamba? Dat levert een fijn (kerst)bordje op, als je 't mij vraagt. Christmas? Let's get it started! Ik hoorde dinsdag op het nieuws dat...
I'm back, babies! Al 1 maand geleden dat mijn laatste recept hier verscheen, een lekker en mooi frambozentaartje. Time flies when you are having...
Uitstelgedrag. Dat is iets waar ik veel last van heb. Ik had in eerste instantie 1 week vakantie genomen om mijn huis eens volledig onder handen te...
Het wordt een mooie zomerdag vandaag en ik ga voor de eerste keer dit jaar mijn fiets van stal halen om naar zee te fietsen. Meteen goed voor een...
Time flies when you are having fun! In mei deelde ik hier al 2 recepten in partnership met Europese BOB rosé wijnen. Het eerste recept was een hapje...
Het is gebeurd. Ik ben gezwicht. Ik heb voor de eerste maal een Reel gedeeld op Instagram. Nochtans had ik gezworen dat ik dat nooit zou doen. Maar...
Langoest, da's mijn favoriete seafood. Lekkerder dan kreeft of langoustines, als je 't mij vraagt. Maar ook best wel prijzig en dus niet voor elke...
Ik heb een abonnement op tientallen websites en apps, maar er zijn er 2 die er mijlenver bovenuit steken en die ik voor geen goud zou willen missen:...
Moest ik mijn gedacht mogen doen, dan verschenen hier alleen desserten en gebak. Nagerechten waar ik meerdere dagen aan bezig ben, zoals aan deze...
Ik ben fan van morilles. En van langoustines. En van Iberico Bellota. En van de combinatie van die drie! Dus toen ik dit recept tegenkwam op...
Onlangs deelde ik hier een recept met slechts 3 ingrediënten en 5 minuten werk en dat was een gigantisch succes. Twee minpuntjes aan dat recept: dat...
Dit aardbei en asperge dessert met yoghurt espuma en jasmijn-ijs is een beetje van een zootje. Maar wat een lekker zootje! Ik maakte het vorige...
Ik moet even een versnelling hoger schakelen. Eind volgende week zit het aspergeseizoen er alweer op en ik heb hier nog 2 recepten met asperges...
Saladerecepten? Neen, die ga je hier niet vinden. Net zomin als BBQ-recepten. Maar toen ik deze Caesarsalade amuse tegenkwam in de Gronda app, wist...
"Woooow, zo'n lekker taartje! Megagoe!" "Heerlijk taartje. 't is al op. Woops!" "OMG, Myriam, dees ga ik maken!" Dit is maar een kleine greep uit de...
Ik heb geen rookoventje of barbecue, dus was dit gerookt rundvlees best een uitdagingske. Gelukkig had mijn kookvriendin Kelly wel zo'n...
Kan iemand mij eens iets uitleggen? Ik loop bijna niet meer en het voetbalseizoen is gedaan en toch heb ik precies minder tijd dan pakweg een paar...
Whut? Een dame blanche, Myriammeke? Ja, maar geen gewone dame blanche* he. Al is daar niets mis mee als die vers en goed bereid is, met goeie...
A spoon! My kingdom for a spoon! (Of moet dat 'queendom' zijn in mijn geval?) Om die supersaus van deze gepocheerde tarbot met asperges, kaviaar en...
Ik ontdekte dit recept voor king crab salade met yuzu kletskop en schuim op de website Recepten van Topchefs, een website die ik onlangs herontdekt...
Mijn collega's zijn chancards. Op maandag neem ik altijd restjes taart of dessert mee naar het werk en dat weten ze maar al te goed. Maar nu...
Herinneren jullie zich mijn partnership nog met Europese BOB rosé wijnen? Ik ga 4 recepten delen met jullie die een perfecte match zijn met een...
Wat je zelf doet, doe je (meestal) beter. Da's al lang mijn motto. Maar heel af en toe maak ik daar een uitzondering op. Zoals voor bladerdeeg. Daar...
Bij een onbekende uitgenodigd worden voor een BBQ? Yes, I can! Het was pas toen ik op de oprit stond, dat ik wist hoe mijn gastheer heette. Stijn...
"Je hebt dat toch niet gegeten hé???" Ik lees bijna de paniek in de stem van Leen. Leen is een Vlaamse die regelmatig ook in de States vertoeft en...
Jeuj! Een vrije dag vandaag. Allez, voor wie de brug maakt toch. Ja, daar hoor ik bij! Ik zit al dagen (lees: weken) af te tellen naar dit lange...
Er wordt EINDELIJK beter weer voorspeld en dat met een lang weekend voor de boeg! En dat betekent: vrienden of familie op bezoek, buiten genieten,...
Voor de mama's die houden van chocolade én van koffie is deze chocokoffie entremets het ultieme dessert voor Moederdag! Moederdag is voor mij een...
Of ik een stuk mos uit mijn oprit gestoken heb om deze citrus amuse met goudbrasem tartaar op te presenteren? Dat zou zomaar eens kunnen. Dat deed...
Asperges en zalm, dat is een match made in heaven. Dus toen ik dit recept voor aspergesoep met drie bereidingen van zalm vond, wist ik al direct:...
Soms twijfel ik of een recept wel past op Hap & Tap. Al moet ik natuurlijk just niks, want ik ben alleen "baas" van deze blog. Maar als ik...
Whoop, whoop! Ik heb een nieuwe samenwerking! Ja, dat is uitzonderlijk nieuws, want ik kies mijn samenwerkingen wisely. Ik wil geen wandelend...
Ik kom op de gekste manieren aan mijn recepten. Neem nu deze rugfilet van edelhert met geplette aardappel, aubergine en geroosterde ui. Ik moest...
Over deze millefeuille van peer met saffraan en witte chocolade kan ik kort zijn: toprecept! Echt een heel fijn dessert dit. En nog snel klaar ook....
Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik een enorme Piet Precies ben. 2 cl witte sojasaus nodig? Dan schuim ik de helft van Vlaanderen af tot ik...
Na (bijna) 11 jaar bloggen, word ik niet snel meer lyrisch over een recept. Maar dat werd ik wél over deze warm gerookte en afgelakte paling met...
Wanneer er een nieuw Vlaams bakboek verschijnt, dan roept dat constant "hebben, hebben, hebben!" in mijn hersenpan. En al helemaal wanneer dat...
Een watte? Babamisu? Nog nooit van gehoord. Logisch! Het is een samentreksel van een baba (zoals een baba au rhum) en een tiramisu. Mét koffiesmaak....
“Ik moet just niks”, part 2! Na mijn vegetarisch kersthapje van woensdag, deel ik vandaag weer een recept dat "very Xmassy" is. Want zeg nu zelf: is...
"Ik moet just niks", dat zijn de ondertussen legendarische woorden van Wout Van Aert. Wel, ik ga die herhalen. Vandaag én vrijdag. Ik moet just...
Er zijn 2 Waalse patisserie influencers die ik met veel plezier en vol bewondering volg: Stéphanie van Spatules et Fouets en Morgane van Morgane qui...
Herinneren jullie zich Hennie nog? Hennie is mijn Nederlandse What's app foodie friend die ik nog nooit in 't echt ontmoet heb, maar met wie ik...
Ik kom écht soms op de gekste manieren aan mijn recepten. Neem nu dit glaasje met tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom, dat vond ik...
Is er, voor Pasen, iets beter dan een taart met chocolade? Jaaaa, een taart met 3 x chocolade. Dat is deze tarte tout chocolat: een chocolade bodem,...
Wat een spetters zijn die chefs daar bij Spetters toch! Na de 3 bereidingen van krab stond er nog een recept in de Culinaire Ambiance dat er...
Ik begon op dit recept te broeden op 30 januari (!) toen ik bij Ann In De Keuken een hapje bestaande uit meringue van rode biet en foie gras zag...
Op 24 maart verklaar ik hier 's ochtends om 6u30 plechtig dat ik geen kookmagazines meer koop. Om 8 uur struin ik rond in een krantenwinkel in het...
Zelf recepten verzinnen is bijna nog leuker dan recepten zoeken en die maken. Het is iets wat ik dan ook alsmaar vaker doe en probeer. De ene keer...
He did it again! Na Lekker Normaal Abnormaal Lekker in 2020, Goei Eten 2 in 2021 en 't Moe Maar Zo Goed Niet Zijn 3 in 2022, stond het in de sterren...
Aardbeien in oktober, Myriammeke? Ja, ik besef het. Maar ik heb een excuus! (Mijn moeder zei me altijd dat ik mijn roeping als advocaat gemist had)....
Vegetariërs komen hier niet vaak aan hun trekken, maar vandaag wel. Ik heb nl. een mooi, lekker én vegetarisch hapje in petto: een soufflé van...
Meestal verschijnen hier recepten met een twist. Upgrades van klassiekers, zeg maar. Maar soms zijn die klassiekers gewoon niet te verbeteren. Of...
Wie me een beetje kent, weet dat ik dol ben op 2.0 versies. Aan bewijzen geen gebrek: een tompouce 2.0, een citroentaartje 2.0, een tiramisu 2.0,...
Ik heb nog maar 1 soep voor mijn kerstmenu en dat is te weinig. Bovendien werd ik uitgedaagd om deze kokossoep te maken. Twee goeie redenen om dit...
Wanneer OFYR, met als slogan The Art of Outdoor Cooking, z'n nieuwe buitenkeuken, de OFYR Cozinha, presenteert aan pers en bloggers, dan worden...
Zo weinig tijd, zo veel dingen te doen. Het is de story of my life! Ik hol de laatste tijd constant achter de feiten aan, lijkt het wel. Ik moet de...
Over deze jonge makreel met kokkeltjes, sjalotcompote en jus van wortel kan ik kort zijn: een kleurrijk bordje lekkers! Haalbaar recept voor...
Het is van dattum! Ik ben beginnen koken uit de boekjes die ik kocht tijdens mijn bezoek aan Hennie: de trilogie Ongehutste pot van Librije's...
Dit recept voor een citroen en munt tarteletje met witte chocoladeganache is min of meer in mijn eigen brein ontstaan. Eerst ontdekte ik het citroen...
Na bijna 12 jaar bloggen begin ik te weten welke recepten jullie aanspreken. Ik ben er dan ook vrij zeker van dat deze carpaccio van coquilles en...
Aan kreeftenrecepten geen gebrek op mijn blog, maar deze kreeft met courgette en kreeftenhollandaise is - samen met de in boter gepocheerde...
Wanneer Rob, mijn partner in crime, me vraagt om een recept te maken voor in hun magazine, dan hoef ik geen 2 keer na te denken. Rob is al meer dan...
Vandaag verschijnt de Gault&Millau culinaire gids Heerlijk Haspengouw 2023-2024. Hierin vind je de beste restaurants, verrassende eetadressen en...
Er zijn (correctie: waren) 2 dingen waarvoor ik paste: chocolade tempereren en bladerdeeg maken. Nu is dat nog maar 1 ding: chocolade tempereren....
Ik ben dol op desserts met popcorn. Ik deelde hier laaaaang geleden (toen ik nog titels op mijn foto's publiceerde, zo lang geleden dus al) een...
Ik vertelde het woensdag al: ik was afgelopen weekend uitgenodigd bij Hennie, een Nederlandse fan met wie ik al sinds oktober 2020 heel regelmatig...
Is jullie iets opgevallen? Ik heb zondag geen recept gedeeld en dat onaangekondigd! In 11 jaar bloggen deed ik dat nog nooit eerder. Ten eerste, ik...
Normaal ging hier vandaag een pork Wellington verschijnen met een appeltje met veenbessen. Pure Christmas food! Maar er worden temperaturen...