Hap en Tap logo zonder streep

Jaar: 2023

Donuts in croissantvorm

Donuts in croissantvorm

Voor ik aan mijn lange vakantie begon, ging ik nog bij foodfotograaf Karl Bruninx bakken voor de rubriek Bakplezier van het magazine Kook van Spar...

Lees meer
Caprese 3.0

Caprese 3.0

I'm back, babies! Al 1 maand geleden dat mijn laatste recept hier verscheen, een lekker en mooi frambozentaartje. Time flies when you are having...

Lees meer
Frambozentaartje met salie

Frambozentaartje met salie

Uitstelgedrag. Dat is iets waar ik veel last van heb. Ik had in eerste instantie 1 week vakantie genomen om mijn huis eens volledig onder handen te...

Lees meer
Langoustines en courgette

Langoustines en courgette

Het wordt een mooie zomerdag vandaag en ik ga voor de eerste keer dit jaar mijn fiets van stal halen om naar zee te fietsen. Meteen goed voor een...

Lees meer
Fake kersen

Fake kersen

Het is gebeurd. Ik ben gezwicht. Ik heb voor de eerste maal een Reel gedeeld op Instagram. Nochtans had ik gezworen dat ik dat nooit zou doen. Maar...

Lees meer
Hazelnootboter en uien sandwich

Hazelnootboter en uien sandwich

Ik heb een abonnement op tientallen websites en apps, maar er zijn er 2 die er mijlenver bovenuit steken en die ik voor geen goud zou willen missen:...

Lees meer
Caesarsalade amuse

Caesarsalade amuse

Saladerecepten? Neen, die ga je hier niet vinden. Net zomin als BBQ-recepten. Maar toen ik deze Caesarsalade amuse tegenkwam in de Gronda app, wist...

Lees meer
Flan met passievrucht en mango

Flan met passievrucht en mango

"Woooow, zo'n lekker taartje! Megagoe!" "Heerlijk taartje. 't is al op. Woops!" "OMG, Myriam, dees ga ik maken!" Dit is maar een kleine greep uit de...

Lees meer
Ring Moscovite

Ring Moscovite

Kan iemand mij eens iets uitleggen? Ik loop bijna niet meer en het voetbalseizoen is gedaan en toch heb ik precies minder tijd dan pakweg een paar...

Lees meer
Dame blanche

Dame blanche

Whut? Een dame blanche, Myriammeke? Ja, maar geen gewone dame blanche* he. Al is daar niets mis mee als die vers en goed bereid is, met goeie...

Lees meer
Krokant zacht eitje met asperges

Krokant zacht eitje met asperges

Herinneren jullie zich mijn partnership nog met Europese BOB rosé wijnen? Ik ga 4 recepten delen met jullie die een perfecte match zijn met een...

Lees meer
Mijn blind date met Kamado Joe

Mijn blind date met Kamado Joe

Bij een onbekende uitgenodigd worden voor een BBQ? Yes, I can! Het was pas toen ik op de oprit stond, dat ik wist hoe mijn gastheer heette. Stijn...

Lees meer
Spar dessert

Spar dessert

"Je hebt dat toch niet gegeten hé???" Ik lees bijna de paniek in de stem van Leen. Leen is een Vlaamse die regelmatig ook in de States vertoeft en...

Lees meer
‘Steak frites’

‘Steak frites’

Er wordt EINDELIJK beter weer voorspeld en dat met een lang weekend voor de boeg! En dat betekent: vrienden of familie op bezoek, buiten genieten,...

Lees meer
Chocokoffie entremets

Chocokoffie entremets

Voor de mama's die houden van chocolade Ă©n van koffie is deze chocokoffie entremets het ultieme dessert voor Moederdag! Moederdag is voor mij een...

Lees meer
Krab tartelettes met wasabi

Krab tartelettes met wasabi

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik een enorme Piet Precies ben. 2 cl witte sojasaus nodig? Dan schuim ik de helft van Vlaanderen af tot ik...

Lees meer
Sarah Renson, Sweet Table

Sarah Renson, Sweet Table

Wanneer er een nieuw Vlaams bakboek verschijnt, dan roept dat constant "hebben, hebben, hebben!" in mijn hersenpan. En al helemaal wanneer dat...

Lees meer
Babamisu

Babamisu

Een watte? Babamisu? Nog nooit van gehoord. Logisch! Het is een samentreksel van een baba (zoals een baba au rhum) en een tiramisu. MĂ©t koffiesmaak....

Lees meer
Wortel ‘Steak Tartare’

Wortel ‘Steak Tartare’

"Ik moet just niks", dat zijn de ondertussen legendarische woorden van Wout Van Aert. Wel, ik ga die herhalen. Vandaag Ă©n vrijdag. Ik moet just...

Lees meer
Tarte tout chocolat

Tarte tout chocolat

Is er, voor Pasen, iets beter dan een taart met chocolade? Jaaaa, een taart met 3 x chocolade. Dat is deze tarte tout chocolat: een chocolade bodem,...

Lees meer
3 x rode biet, 1 x foie gras

3 x rode biet, 1 x foie gras

Ik begon op dit recept te broeden op 30 januari (!) toen ik bij Ann In De Keuken een hapje bestaande uit meringue van rode biet en foie gras zag...

Lees meer
Tourbillon met frambozen

Tourbillon met frambozen

Op 24 maart verklaar ik hier 's ochtends om 6u30 plechtig dat ik geen kookmagazines meer koop. Om 8 uur struin ik rond in een krantenwinkel in het...

Lees meer
Aardbeien, vijgenblad, tonka

Aardbeien, vijgenblad, tonka

Aardbeien in oktober, Myriammeke? Ja, ik besef het. Maar ik heb een excuus! (Mijn moeder zei me altijd dat ik mijn roeping als advocaat gemist had)....

Lees meer
Echte Franse croissants

Echte Franse croissants

Meestal verschijnen hier recepten met een twist. Upgrades van klassiekers, zeg maar. Maar soms zijn die klassiekers gewoon niet te verbeteren. Of...

Lees meer
Appel crumble 2.0

Appel crumble 2.0

Wie me een beetje kent, weet dat ik dol ben op 2.0 versies. Aan bewijzen geen gebrek: een tompouce 2.0, een citroentaartje 2.0, een tiramisu 2.0,...

Lees meer
Merveille met vanille en citroen

Merveille met vanille en citroen

Zo weinig tijd, zo veel dingen te doen. Het is de story of my life! Ik hol de laatste tijd constant achter de feiten aan, lijkt het wel. Ik moet de...

Lees meer
Gazpacho 2.0

Gazpacho 2.0

Het is van dattum! Ik ben beginnen koken uit de boekjes die ik kocht tijdens mijn bezoek aan Hennie: de trilogie Ongehutste pot van Librije's...

Lees meer

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.175 andere abonnees

ARCHIEF