Uiteraard kijk ik uit naar de lente. Al lijkt dat met deze uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons misschien niet zo. Een...

Uiteraard kijk ik uit naar de lente. Al lijkt dat met deze uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons misschien niet zo. Een...
Man, man, man! Of eigenlijk moet dat zijn: mal, mal, mal! Ik heb weer nieuwe mallen van Moldbrothers. Zes stuks om precies te zijn. Twee van die...
Holy krab! I'm back! En jawel, voor wie het zou gemist hebben, ik heb mijn Six Star medaille beet. Zestien jaar nadat ik in 2007 mijn eerste...
Ik heb niets met carnaval. Gelukkig maar he, je kan niet met alles iets hebben. Ik heb al genoeg affiniteiten: voetbal, lopen, koken en bakken,......
Dit recept voor wijtingtartaar met butternut is vrij simpel, snel klaar én lekkerrrrrr! Ik moet alleen een paar tips erover kwijt. De bloem van...
Afgelopen weekend was 't weer van kokenetenke bij mij thuis. Dat betekent op vrijdagavond naar Rob sjezen, al is sjezen een groot woord. Er stond...
Wanneer ik aan onbekenden* vertel dat ik marathons loop en een foodblog heb, krijg ik steevast de vraag of ik dan gezonde recepten deel op mijn...
Heb je weinig tijd, maar wil je je huisgenoten of vrienden toch verwennen met een mooi gerecht? Dan is deze langoustine en burrata tartaar ring jouw...
Onlangs deelde ik hier het recept voor galetten met vanille boterroom. Toen er een aantal onder jullie me vroegen naar het merk van mijn wafelijzer,...
Eerst en vooral wil ik nog even duidelijk stellen dat ik GEEN aandelen heb bij Silikomart, noch bij A La Tarte. Ik ben gewoon heel erg fan van...
Van mijn grootste fan, Tom, kreeg ik vorige week een goudmijntje doorgemaild: tientallen pdf'jes met fijne, haalbare recepten van een kookclub. Een...
Jullie konden het hier al lezen, zaterdagavond kreeg ik mijn Lootse loopvriendinnen, Karine, Kathleen, Cindy en Sophie, over de vloer. Door mijn...
Een dag later dan voorzien, deel ik mijn Valentijnsmenu 2023. Ik heb een uitstekend excuus: zaterdagavond kwamen mijn loopvriendinnen aperitieven en...
Zondag verschijnt mijn valentijnsmenu en daar mag skrei niet in ontbreken. Skrei is maar zo kort beschikbaar dat je het visje zo snel en zo vaak als...
Mijn vriendin Ann en ik kennen elkaar al heel lang en hebben samen al heel wat culinaire watertjes doorzwommen. Ann is een echte Bourgondiër die van...
Valentine's Day is coming! En daar hoort een valentijnstaartje bij. Al is dit eigenlijk wel een taartje voor koppels met kindjes, want als je dit...
Toen ik onlangs in Kortrijk was voor een citytrip stapte ik er de eerste beste bakkerij binnen, want ik had nog brood nodig. Al snel merkte ik dat...
Onbetaalbaar heeft 2 betekenissen: 1) te duur om te kunnen betalen en 2) heel erg bijzonder en waardevol. Voor dit onbetaalbaar hapje is uiteraard...
Een eigen creatie. Ik herhaal: een eigen creatie! Dit mandarijnmousse taartje met karamel is helemaal in mijn geest ontstaan. Dat leek me een...
Deze langoest aten wij met oudejaarsavond en kunnen jullie perfect op het menu zetten met Valentijn. Wie wil er kreeft als je langoest kan krijgen?!...
Ik verklapte jullie in mijn jaaroverzicht dat ik geen speciale ambities of doelen heb, maar misschien kom ik daar wel al op terug. In plaats van...
Bar Bulot verhuisde onlangs van Sint-Michiels (Brugge) naar het prachtige pand waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog-Jan huisde in Zedelgem....
De afgelopen weken maakte ik verschillende taartjes: eentje met een frisse mandarijnmousse afgewerkt met karamel, eentje met peer en chocolade en...
Ik ga jullie op kosten jagen. Sorryyyyyyy! Ik kreeg onlangs 6 silicone mallen van Moldbrothers en zoals élke vrouw haar nieuwe handtas meteen...
Ik maak nooit tweemaal hetzelfde klaar. Tijdens de week wel natuurlijk, dan komt hier ook een ovenschotel met puree, bloemkool en gehakt op tafel,...
In 2021 werd mij gevraagd of ik in de jury wilde zetelen die de Leiespots 2022 zouden aanduiden. Als bedanking hiervoor zou de toeristische dienst...
Op kerstavond waren we uitgenodigd bij mijn zoon en zijn vriendin. Handig! Dan hoefden mijn jetlag en ik niet te koken. Uiteraard stelde ik me wel...
Krijg je in januari nog familie of vrienden over de vloer (of ben je zoals ik al aan het nadenken hoe je jouw wederhelft culinair wil verrassen met...
Een driekoningentaart verwacht je hier misschien niet, maar ik ben daar dus VERZOT op. Vorig jaar sloeg ik maar liefst 60 (!) driekoningentaarten op...
Het is bijna een maand geleden dat jullie nog iets van me hoorden. Ondertussen 'liep' ik de marathon van Honolulu (lees: ik strompelde 28 km en...
Een bekentenis! Ik ben 58 jaar en heb nog nooit bakbanaan gegeten. Correctie: ik had nog nooit bakbanaan gegeten tot nu. Nu at ik het 2 keer op héél...
Zaterdagavond 2 september 20:14. Ik ben 10 km gaan lopen met mijn loopclub, ben na de spaghetti naar huis gereden, ben om 13u30 gestart aan een...
Toen ik dit recept voor een mosselnage zag passeren in de Gronda app, was ik meteen 'verkocht'. Dit was mooi, niet moeilijk en beslist heel lekker,...
Een Gents hapje, wat een tongbreker voor een West-Vlaamse! Ofwel wordt dat een Hents Hapje of als we heel hard onze best doen een Gents gapje. De...
Ik hoef dit blogartikel helemaal niet te schrijven. Waarom ik dan wel de moeite doe? Omdat ik het Amazing Asia Festival écht heel tof vond en...
Geen mallen. Geen speciale ingrediënten. En een recept dat écht het kleinste kind kan maken. Dit perziktaartje met lavendel is een must-make. Geen...
"Vrouwe, kèn ne kji goste in ne roggevleugle". Hoewel we al meer dan 20 jaar in Oost-Vlaanderen wonen, blijft het West-Vlaams de voertaal tussen...
Meestal haal ik mijn inspiratie online of uit magazines en heel af en toe op restaurant. Zo ging ik onlangs lunchen in Restaurant Spetters in...
Ik kreeg onlangs een mailtje van een volger die dit schreef: "Ik maak regelmatig gebruik van je recepten. Echter aflopen tijd wel minder dan...
Als je de jaren op mijn teller bekijkt, dan ben ik een dinosaurus, maar ik voel me als een digital native. Ik gebruik apps en social media alsof ik...
Voor ik aan mijn lange vakantie begon, ging ik nog bij foodfotograaf Karl Bruninx bakken voor de rubriek Bakplezier van het magazine Kook van Spar...
Aan alle mooie liedjes komt een eind. Helaas! Aan mijn blogverlof, aan mijn vakantie op het werk (woensdag moet ik terug 😥) en ook aan mijn...
Tonijn en gamba? Dat levert een fijn (kerst)bordje op, als je 't mij vraagt. Christmas? Let's get it started! Ik hoorde dinsdag op het nieuws dat...
I'm back, babies! Al 1 maand geleden dat mijn laatste recept hier verscheen, een lekker en mooi frambozentaartje. Time flies when you are having...
Uitstelgedrag. Dat is iets waar ik veel last van heb. Ik had in eerste instantie 1 week vakantie genomen om mijn huis eens volledig onder handen te...
Het wordt een mooie zomerdag vandaag en ik ga voor de eerste keer dit jaar mijn fiets van stal halen om naar zee te fietsen. Meteen goed voor een...
Time flies when you are having fun! In mei deelde ik hier al 2 recepten in partnership met Europese BOB rosé wijnen. Het eerste recept was een hapje...
Het is gebeurd. Ik ben gezwicht. Ik heb voor de eerste maal een Reel gedeeld op Instagram. Nochtans had ik gezworen dat ik dat nooit zou doen. Maar...
Langoest, da's mijn favoriete seafood. Lekkerder dan kreeft of langoustines, als je 't mij vraagt. Maar ook best wel prijzig en dus niet voor elke...
Ik heb een abonnement op tientallen websites en apps, maar er zijn er 2 die er mijlenver bovenuit steken en die ik voor geen goud zou willen missen:...