Hap en Tap logo zonder streep
Mijn terugblik op 2022, een vooruitblik op 2023 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2022, een vooruitblik op 2023 en jullie top 10

2 jan 2023 | Reviews, Varia

Het is bijna een maand geleden dat jullie nog iets van me hoorden. Ondertussen ‘liep’ ik de marathon van Honolulu (lees: ik strompelde 28 km en wandelde de rest van de kilometers), maakte een prachtreis op Hawaï en langs de westkust van de States (je kan alles herbekijken op mijn Instagram account), genoot van kerst in familiekring én kwam te weten dat ik in 2023 voor de 2de maal oma word. Lieselotje wordt grote zus. Mijn vooruitblik op 2023 is dus alvast heel positief. Want normaal – altijd met 2 woorden spreken – wordt 2023 ook het jaar waarin ik EIN-DE-LIJK die felbegeerde Six Star medaille ga halen in Tokio. Tokio wordt trouwens meteen mijn laatste marathon. Case closed!

Maar first things first: een terugblik op 2022. 2022 was het jaar waarin alles terug ‘normaal’ werd en dat heb ik geweten, de uitnodigingen stroomden binnen: op internationale vrouwendag mocht ik met 14 andere vrouwen bier gaan brouwen bij brouwerij Huyghe en eind maart treinde ik naar Montpellier om er te ontdekken dat de blozende rode Pink Lady eigenlijk een heel ‘groene’ appel is. In mei vierde ik de 10de verjaardag van deze blog en wel 2 keer: ik ging met 10 nobele onbekenden bootje varen in Yerseke én ik ging dineren in de nieuwe Wok Dynasty in Lochristi. Een maand later mocht ik voor 3 dagen naar Bologna, de culinaire bakermat van Italië om er de lokale vleeswaren te ontdekken.

In juli ontdekte ik al fietsend het Hageland samen met Njam chef Jeroen De Pauw (en eten en drinken, of course!) en in augustus ging ik proeven van de kookkunsten van 2 sterrenchefs aan de San Pellegrino Young Chef Academy. In september nodigde ik mezelf uit om in Château de Mirwart een dag souschef te gaan “spelen”, ging naar Festifood in Mons en vertrok op culinaire citytrip naar de hanzesteden Zutphen en Deventer. Daarna besliste ik wijselijk om alle uitnodigingen af te wimpelen om me te concentreren op de marathon van Honolulu. (Als ik dat zo allemaal lees, dan snap ik niet hoe ik erin geslaagd ben om jullie week na week minstens 3 recepten voor te schotelen).

2022 was dus een Grand Cru jaar voor me: naast alle blogtrips die ik mocht maken, tekenden jullie massaal present op mijn blog en social media. Hoewel ik meer dan 2 maand afwezig was en niets postte (van 10 juli t/m 16 augustus en van 4 t/m 31 december), verbrak ik toch mijn record: jullie waren maar liefst met 513.656 unieke bezoekers hier in 2022 en in december rondde ik voor het eerst de kaap van de 100.000. Jullie waren met 110.144 unieke bezoekers hier die mijn recepten raadpleegden… en ook massaal maakten. Ik zag heel wat foto’s passeren. Mijn oprechte dank daarvoor!

Jullie top 10 van het afgelopen jaar

Op 10 strandde het stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel (7486 views).

Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel

Op de 9de plaats eindigde deze amuse met erwtjes en spek (7.496 views).

Amuse met erwtjes en spek

Op 8 een van mijn kerstdesserts, de Trois Chocolats (7.585 views).

Trois Chocolats

Op 7 de Zweedse zomertaart (7.597 views).

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Op 6 het tarteletje van rundstartaar met picklescrème, mosterdzaad en kaaskrokantje (7.735 views).

Tarteletje van rundstartaar, picklescrème, mosterdzaad, kaaskrokantje

Op 5 de gerookte eendenborst met gekaramelliseerde appel, witlofpesto en gefrituurde prei (8.173 views).

Gerookte eendenborst met gekaramelliseerde appel, witlofpesto en gefrituurde prei

Op 4 de parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet (8.601 views).

parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

Op 3 het zalig zalmhapje (9.620 views)

Zalig zalmhapje

Op een mooie 2de plaats de gerookte burrata tomatensalade met avocado, kaaskrokant, appel en dragon (10.835 views)

Gerookte burrata met tomatensalade, avocado, kaaskrokant, appel en dragon

En met grote voorsprong op 1, het kaashapje met Iberico ham, manchego en vijg (13.905 views).

Kaashapje met Iberico ham, manchego en vijg

Mijn vooruitblik naar 2023

Wanneer ik naar jullie favorieten kijk, dan valt mij op dat er maar 2 dessertjes (vorig jaar waren dat er nog 4) tussenstaan en dat de hapjes in de meerderheid zijn. Nu ja, ik maakte in 2022 ook heel veel hapjes, eigenlijk. En dat succeshapje dat op nummer 1 staat, is natuurlijk uniek: het ziet er restaurantwaardig uit, maar is maar 5 minuutjes werk. Dàt type recepten is waar Hap & Tap voor staat of dat toch probeert. Recepten die je van je sokken blazen, maar die haalbaar zijn voor de hobbykok en dat 3 keer per week.

Al zal me dat waarschijnlijk niet blijven lukken. Zo zitten in januari al mijn weekends pokkevol (ja, daar heb je de blogtripjes weer én ik moet natuurlijk al weer heel veel kilometers malen én mijn favoriete voetbalploeg steunen, nu ze in een dipje zitten… en de knapste nieuwe trainer van het universum hebben 😜) en dus is de kans groot dat ik soms maar 2 recepten/week zal halen. Vind ik dat vervelend? Ja. Kan ik er iets aan doen? Niet echt. Ik zou 4/5den kunnen gaan werken, maar met de huidige crisis is het misschien niet het juiste moment. En ja, ik zou meer betalende partnerships kunnen doen als “influencer” om dat te compenseren, maar dat wil ik niet. Ik wil geen wandelend reclamebord worden.

In 2023 blijf ik dus mijn best doen voor jullie, meer kan ik niet doen. #bluvngoan, doorgaan zoals ik bezig ben. Zonder speciale ambities of doelen, jullie blijven inspireren, recept na recept.

Rest me alleen nog jullie een fantastisch 2023 te wensen met veel Hapjes & Tapjes!

Liefs,

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.484 andere abonnees

ARCHIEF

20 Reacties

 1. Ginette

  Ook voor jou een gelukkig, gezond en smakelijk nieuwe jaar gewenst.
  Mooi overzicht van het afgelopen jaar. Dank je!

  Antwoord
  • Danielle Lancelot

   DankU Myriam voor alle mooie en lekkere recepten die je voor ons klaargemaakt. Ik wens je een fantastisch jaar gevuld met vreugde, liefde en alles wat je wens .

   Antwoord
   • Myriam Minne

    Dankjewel, Danielle! Voor jou ook een heel fijn nieuw jaar!

    Antwoord
    • Christine

     Hallo Miriam,
     Dikke Merci voor jou mooie recepten.
     Super cool hoe je schrijft.
     Wel een vraagje;
     Is er een truc om de palingmousse gemakkelijk uit de mal te halen?
     Reeds een aantal keren gemaakt maar lukt niet altijd om perfect uit de mal te krijgen.
     Alvast dank
     Gras Christine

     Antwoord
     • Myriam Minne

      Dag Christine,
      Je moet er gewoon voor zorgen dat de mal en mousse hard diepgevroren zijn. Met andere woorden: alles best een volledige nacht in de diepvries laten en dan pas ontvormen. Daarna laten ontdooien in de koelkast alvorens te serveren.
      Hoe doe je het dan? Want ik had nog nooit problemen, wanneer ik het zo doe.
      Succes!

 2. Bernadette

  Het is altijd heerlijk om je blog te lezen en jouw recepten uit te proberen. Altijd veel oh’s en ah’s tot gevolg.
  Dank je wel voor al je werk en de zalige gerechten.
  Ik wens jou een zalig 2023 met heel wat lekkers en veel familiegeluk.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Bernadette! Ik blog en deel met veel passie. Dat ik mijn volgers, zoals jij, daarmee blij maak, is mooi meegenomen!
   Een lekker 2023 gewenst!

   Antwoord
 3. Rita Dubois

  mijn beste wensen voor 2023

  Antwoord
 4. Dirk Devos

  Proficiat met het afgelopen jaar en doe zo verder.Het is een ware culinaire droomreis waar ik gelukkigl gedeeltelijk heb mee mogen reizen via jou dagelijkse columns.Met heel veel waardering en bewondering voor je inspiraties die je ons schenkt .gelukkig nieuwjaar Dirk

  Antwoord
 5. Marinette

  Fijn dat je genoten hebt en weer terug bent.
  De trois chocolats heb ik gemaakt voor de Kerst, om te smullen!
  Ook de crunch zelf gemaakt erg leuk om te doen en op zich niet veel werk!

  Iedereen een culinair fijn 2023

  Antwoord
 6. Lieve Smolders

  Ook voor jou een gelukkig en gezond nieuw jaar.
  En je kan maar je best doen hé, met de kwaliteit die jij levert doet kwantiteit er niet toe:).

  Groetjes, Lieve

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat is heel lief en een heel fijn compliment, Lieve!
   Dankjewel daarvoor!

   Antwoord
 7. Anne Vanthournout

  Blij dat ik een van de nobele onbekenden was die met jou mocht gaan wokken in Lochristi 🙂
  ik kijk met veel plezier uit wat je ons dit jaar weer gaat voorschotelen
  groetjes uit Brugge en natuurlijk bluuvn we goan 🙂
  Anne

  PS ik start 2023 met een blanco to do lijstje

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Whuuuuuuut?! Een blanco to do lijst? Daar ga ik snel verandering in moeten brengen!
   Happy New Year, Anne!
   x

   Antwoord
 8. Anne Fastré

  Bedankt voor de hele vele receptjes!
  Voor jou wens ik je nog vele geluksmomentjes en fijne vriendenschappen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mijn terugblik op 2022, een vooruitblik op 2023 en jullie top 10

by Myriam Minne time to read: 3 min
20