Hap en Tap logo zonder streep
parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

Parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

6 jul 2022 | Hapjes

Dat geitenkaas en witte chocolade een goed huwelijk is (onuitspreekbaar voor een West-Vlaamse dit!), dat weet ik al lang. Heel lang. Ooit maakte ik witte chocolademousse met geitenkaas op aanraden van een “oude” middelbare school vriendin. Met oud bedoel ik lang geleden en niet oud zoals in oud en versleten, he! Je bent maar zo oud als je je voelt. (Al kan dat ’s ochtends flink tegenvallen, in mijn geval). Soit. Toen ik deze parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet zag staan op de menukaart van het afscheidsdiner van mijn kookclub, wist is dus al vooraf dat het een pareltje van een amuse zou zijn. Pun intended!

Deze parel van geitenkaas is echt heel leuk én lekker finger food, ideaal voor een staande receptie bvb. waarbij je de parels (je haalt er heel veel uit het recept, ik heb het niet nageteld) presenteert op een grote schaal of op lepeltjes zoals ik deed. De parel ziet er niet alleen leuk uit, hij is dus ook best verrassend! Je serveert deze dus tijdens het chiquere tuinfeest offfffffffff… je hoort me al afkomen… tijdens een walking dinner met eindejaar. Zal ik hem dan al opslaan voor mijn Kerstmenu 2022? Tenslotte is Kerst “al” over 172 dagen. Dat wil zeggen dat we over de helft van het jaar zijn! The countdown is real!

parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

Parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

5 van 4 stemmen
Gang Borrelhapje

Equipment

  • 1 Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 75 g room
  • 100 g kippenbouillon (uit een bokaal of een bouillonblokje is OK)
  • 7 g suiker
  • 1 eiwit
  • 125 g geitenkaas buchette
  • 1 gelatineblaadje van 2 g
  • Witte peper
  • Zeezout
  • 200 g witte chocolade
  • Rode bietenpoeder

Voor de afwerking:

  • Eetbare bloemen
  • Groene kruiden (in mijn geval Oost-Indische kers)

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de room, de kippenbouillon, de suiker, de peper & het zeezout aan de kook en neem van het vuur.
  • Mix en los de geitenkaas op in de warme room in een blender of gebruik een staafmixer.
  • Los de gelatine op in de warme massa.
  • Laat de massa lichtjes afkoelen.
  • Klop ondertussen het eiwit op en spatel het onder de afgekoelde massa.
  • Giet de geitenkaasmousse in bolvormige siliconenvormen en plaats in de diepvries.
  • Tempereer de witte chocolade (de chocolade moet een temperatuur hebben van 29° C).
  • Dompel de diepgevroren parels in de gesmolten chocolade en laat opstijven.
  • Bepoeder de parels met rode bietenpoeder.
  • Werk de parels af met eetbare bloemen en/of groene kruiden.
Trefwoord geitenkaas, rode bietenpoeder, witte chocolade

Bron: recept van chef Jo Nelissen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.986 andere abonnees

ARCHIEF

17 Reacties

  1. Rosalie

    Hallo
    Bedankt voor weer een “pareltje” van een recept!
    ;-))) typisch jij, Miriam, om de dagen tot Kerst al te tellen!
    Maar dit “balletje” ziet er inderdaad heerlijk en fancy uit. Ga ik proberen en al voor <kerst hoor.
    Groetjes

    Antwoord
      • winston

        5 sterren
        Hi Myriam;
        The dish looks amazing
        I notice in the ingredients there is 1 egg white.
        When and how do you add that to the recipe?
        I brought this up but no one has answered and since you have done it, I wonder if you can advise me please?

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Hello Winston,
          You are completely right. I adapted the recipe.
          Thank you for letting me know!
          Good luck and enjoy!
          Myriam

          Antwoord
          • Winston

            5 sterren
            Reactie *Thank you kindly. Excited to try this. Appreciate your expertise.

  2. Haghedooren Monique

    5 sterren
    Was inderdaad overheerlijk!

    Antwoord
  3. Regina Balthazar

    5 sterren
    Hoi Myriam,
    Welke siliconevorm wordt hiervoor gebruikt?
    Dank voor antwoord
    Regina

    Antwoord
  4. Lia

    Waar haal je de rode bieten poeder? of maak je die zelf?

    Antwoord
  5. hilde mestdach

    dag Myriam,
    de bereiding was niet zo moeilijk, het smaakte overheerlijk en de presentatie is top én doenbaar!!!

    Antwoord
  6. marianne

    Een domme vraag misschien maar moet je de “parels” dan trug laten ontdooien voor het serveren of moet je hem bevroren serveren ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marianne,
      Je moet de parels inderdaad laten ontdooien in de koelkast. Je wil je tanden niet stukbijten op een bevroren parel, geloof me! 😉
      Succes en smakelijk.
      Myriam

      Antwoord
  7. Hilde Feys

    Hallo, kan het zijn dat er te weinig gelatine in de bereiding is dan opgegeven. Blijft vloeibaar.
    Merci Hilde
    Wel een prachtig apero hapje.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Laat je de parel hard worden in de diepvries, Hilde? Je moet hem dan diepgevroren door de chocolade halen en dan laten ontdooien in de koelkast.
      De geitenkaasvulling wordt dan zacht, maar is wel niet meer vloeibaar.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

by Myriam Minne time to read: 2 min
17
%d bloggers liken dit: