Ben je geen keukenprins(es) en wil je toch graag indruk maken op je gasten? Dan is deze tartaar wat je zoekt! Wow-effect verzekerd! Je moet alleen...
![Tartaar van tonijn met fetakaas en gemberdressing](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2013/07/Tartaar-van-tonijn-met-feta.jpg)
Ben je geen keukenprins(es) en wil je toch graag indruk maken op je gasten? Dan is deze tartaar wat je zoekt! Wow-effect verzekerd! Je moet alleen...
Het aardbeienseizoen loopt op z'n eind. De dagelijkse markt in Beervelde is afgelopen en ook bij mijn vaste aardbeienboer kan ik nog enkel in het...
Met dit warme weer heeft niemand zin om uren door te brengen in de keuken. Zelfs ik niet en dat wil al wat zeggen. Maar zin in een dessert heb ik...
Na een uitgebreide maaltijd zoals ik mijn gasten afgelopen weekend voorzette, was een licht dessertje op zijn plaats. Dit is er ook zo eentje uit de...
Deze blog bestaat nu iets meer dan een jaar en het is de allereerste keer dat ik een recept publiceer met tonijn. Tonijn wordt overbevist en...
Dit is nog zo'n klassieker die ik met plezier maak wanneer er visite over de vloer komt. Dees is zo simpel, maar zo lekker! En het notenkoekje maakt...
12 jaar Spermalie, dat zijn 12 ringmappen op een rij. En hoewel een mens het overzicht zou verliezen na al die tijd, zijn er bij mij toch recepten...
Toen ik vorige week de receptenpagina's van de Libelle doornam, stootte ik er op een sabayon met vers fruit. En dan - opeens - flits - werd ik 5...
Recepten met frisdrank. 't klinkt misschien raar, maar dat is het niet. Vorige week nam ik zelfs als finaliste nog deel aan de frisdrankchallenge...
Enkele maanden geleden ging ik met een vriendin dineren bij J.e.F. in Gent. De gerechten waren overheerlijk, de bediening vriendelijk en vlot....
Sinds ik de blog van Madam Confituur ontdekt heb, ben ik een onvoorwaardelijke fan geworden. Geef toe, er kan toch geen enkele supermarktconfituur...
Wie mij kent of mijn blog volgt, weet dat ik een zoetemuilke ben. Als ik op restaurant moet kiezen tussen een voorgerecht of een dessert, dan is...
Als afsluiter van het 3-gangendiner waarin gekookt werd met bier, koos de chef voor een granité van kriekbier. Lekker fris en zurig. Hierbij...
Ziehier het hoofdgerecht van het 3-gangenmenu van de kookles die ik won dankzij Spar. Voor wie het voorgerecht gemist heeft, klik hier.In...
Elke maand krijg ik van m'n moateke uit het verre Olen het magazine Kook! van de Spar opgestuurd. Bij mij is er niet direct een Spar in de buurt en...
Vorige week ontdekte ik een nieuwe blog. Nu zo nieuw is die blog niet, maar ik ontdekte 'm nog maar pas. Nu is die blog, Papilles on/off, een schat...
Van 13 juni tot 10 juli helpt Delhaize haar klanten om meer fruit en groenten te eten door de nadruk te leggen op hun kleur en dit via een nationale...
Op de terugweg van de Mont Ventoux vorige week stopte onze chauffeur aan het benzinestation van Montélimar. Nog voor de bestelwagen goed en wel stil...
Er lag al heel lang een pakje biscuits roses de Reims in mijn voorraadkast te wachten. Toen ik dit receptje zag, sloegen al mijn stoppen op tilt....
Met dit zomerse weer begin ik echt af te tellen tot de vakantie. Afgelopen weekend kon ik al even de vakantiesfeer opsnuiven tijdens mijn kort, maar...
Een hele tijd geleden kreeg ik van Lotus Bakeries een 'pakketje' thuisgestuurd. Leuk cadeau, niet?Bedoeling was om een recept in te sturen zodat...
Als er op mijn blog één gerecht is dat ideaal is om te maken wanneer je visite hebt, dan is dit het wel. Je maakt alles, maar dan ook echt...
Een blog volledig gewijd aan confituur? Ik had er nog nooit van gehoord tot Madam Confituur enige tijd geleden bij de 10 genomineerden was voor de...
Zoet, zoeter, zoetst. Dit dessert behoort tot de laatste categorie. Of 3 tinten geel, zo kan je 't ook omschrijven. Och, och, dit is LEKKER!...
't is zomer! Eindelijk. Om dat te vieren, tappen we een super verfrissend drankje. Uitroeptekens!!!Alles wat je moet doen, is wat fruit en kruiden...
Ik voel me een slechte blogster momenteel. Niet dat de zin om te bloggen over is, hoor, verre van! En ook de inspiratie is nog lang niet op. Maar de...
Foodpairing. De term duikt alsmaar vaker op. Er is zelfs een volledige website aan gewijd. Klik hier.Soms worden de meest bizarre ingrediënten...
Oesters. You love them, or you hate them. Ik behoor tot die laatste categorie. Mij zal je dan ook nooit oesters zien eten. Ik krijg ze gewoon niet...
Als blogster was ik onlangs uitgenodigd op de persvoorstelling van de nieuwe kookbijbel, Ons Kookboek van de KVLV. Ik kreeg meteen al een paar...
Of ik een receptje kon maken met frisdrank voor een foodbloggerswedstrijd? Die vraag kreeg ik onlangs van Kim van Cookanista. Samen met het VIWF (de...
Af en toe volg ik buiten mijn wekelijkse lessen aan hotelschool Spermalie ook nog her en der kookworkshops. Zo ook afgelopen week bij Breydel in...
Joehoe! Vanaf vandaag is 't terug elke dag aardbeienmarkt in Beervelde. Da's het beste nieuws dat er deze week te rapen viel, want geef toe, 't is...
"Save the best for last". Dat moet het motto van chef Gallin geweest zijn voor het schooljaar 2012-2013. Want dit slaatje was ècht het...
Het recept voor tongrolletjes met witte wijnsaus valt blijkbaar bijzonder goed in jullie smaak, want het staat al héééééél lang op nummer 2, na het...
Vorige week kreeg ik een mailtje van een kookvriendin met de vraag of ik al van demerarasuiker gehoord had. Ja, dat had ik. Maar eerlijk, geen flauw...
De zon laat het nog steeds afweten. Maar laat dat mij er niet van weerhouden om alvast een zomers voorgerecht te prepareren. 't ideale voorafje voor...
Hoewel ik al 12 jaar school loop aan Spermalie, slaagt chef Dehens er toch nog in om mij keer op keer aangenaam te verrassen. Met zijn gerechten....
Joehoe! Eindelijk zijn ze er weer, de Belgische aardbeien. Smaakvol, voordelig en veelzijdig. Ze zullen dan ook maar al te vaak aan bod komen op...
Je hebt natuurlijk het klassieke recept voor advocaat, maar Hap & Tap zou Hap & Tap niet zijn, moest er geen specialleke op de blog komen....
Afgelopen weekend was ik op wielerstage in Mojacar (Zuid-Spanje) en een dorpsgenote en marathonloopvriendin was ook mee. Aan tafel, genietend van...
Wentelteefjes stonden al heel lang op mijn TO DO-lijstje. Toen ik vorige week deze combinatie met aardbeien tegenkwam, was 't snel beslist: it was...
Ik blogde eerder al een soepje van Piet Huysentruyt, meer bepaald de venkelsoep met zalm en pancetta en ook dit recept dat ik gewoon uit de Dag...
Om het lentemenu dat ik maakte voor Knack Weekend compleet te maken, opteerde ik voor friszure rabarbar, samen met aardbeien mijn...
Het tweede lentegerecht dat ik klaarmaakte voor de rubriek 'Hoe maakt u het?' in de Knack Weekend was dit bordje. Heel puur en toch een echte...
Enige tijd geleden werd ik benaderd door Knack Weekend om een menu in te dienen voor de rubriek "Hoe maakt u het?". De keuze was all mine. Ofwel 3...
Enige tijd geleden werd ik benaderd door de VLAM (Vlaamse Agrarische Maatschappij) met de vraag of ik samen met 3 collega-bloggers 3 receptjes wou...
Eerlijk duurt het langst, vind ik. Ik vind dit een heel lekker bord, maar... ik zou opteren voor of de tomatade, of de tartiflette. De beide samen...
Lekker en licht. Zodat iedereen - inclusief manlief - het naar hartenlust mag binnenspelen.De originaliteit zit 'm in het feit dat het vlees eerst...
Ik ben niet zo'n 'citroenmadame' en toch ging dit gebakje vlotjes naar binnen. Het zure werd dan ook ruimschoots gecompenseerd door de zoete,...
Er staan reeds verschillende recepten van eendenborst op mijn blog, maar dit is toch een van mijn favorieten en wel omwille van het feit dat het...
Houd je ook zo van risotto, maar aarzel je om het klaar te maken wanneer je visite hebt? Geen zin om alleen in je keuken 20 minuten lang in de...
Speculoos met peer in een taart hebben we al gehad (klik hier). Vandaag speculoos met appel. Eenvoudiger dan dit KAN NIET. IE-DER-EEN brengt deze...
Aardperen zijn een vergeten groente, veelzijdig en zacht van smaak. Wat een geluk dat ze zich die plots terug herinnerd hebben! Het is immers een...
Entre 2 saisons, mon coeur balance. Enerzijds ben ik dol op het wild, de noten, de pompoenen en boschampignons die nu weer in overvloed te vinden...
Ik vertelde het eerder al: ik werd onlangs bij Lotus Bakeries in Lembeke uitgenodigd om het boek The Original Speculoos kookboek in ontvangst te...
Dit voorjaar lanceerde Lotus via Facebook een oproep om recepten in te sturen met hun befaamde speculooskoekjes. De beste recepten zouden gebundeld...
Dit hapje is niet weggelegd voor de eerste de beste keukenkluns. Laat dat meteen duidelijk zijn. Alleen al het vinden van de ingrediënten is een...
Wanneer het wildseizoen van start is geschoten, dan begint het bij mij te kriebelen om recepten uit te proberen tegen de eindejaarsfeesten. Ik weet...
Vandaag was 't echt geen weer om een hond door te jagen en dus heb ik uitgebreid de tijd genomen om te kokkerellen (uiteraard pas nadat ik voor 't...
Is dit voorgerechtje niet beeldig? Perfect in balans ook. Een mooie coquille, in ruitjes gegrilld. Een heerlijk huwelijk van koud en warm....
De herfstvakantie staat voor de deur. Wat is er leuker dan samen met de (klein)kinderen de schort aan te binden en aan het bakken te gaan? De geur...
Het gaat goed met Hap & Tap en dat is ook de PR-bureaus van de grote merken niet ontgaan. Alsmaar vaker vallen er leuke uitnodigingen in mijn...
Normaal blog ik nooit op dinsdag, want dan ben ik naar mijn wekelijkse kookles, maar vandaag maak ik een uitzondering. 2 uitzonderingen eigenlijk:...
Als blogger is het leuk om recepten te bloggen die in de smaak vallen bij je lezers. Aangezien Vlamingen maar zelden reageren (ja, ja, onderaan elke...
Zondag is 't weer van dattum. Dan loop ik mijn 7de 'echte' marathon (de Between 2 Oceans niet meegerekend). Na New York (2007), Berlijn (2008),...
Het is gebeurd! Ik heb de soep gevonden die ik op mijn eindejaarsmenu ga zetten. Geen twijfel mogelijk. Dit soepje ziet er zo feestelijk uit en...
Kijk jij ook altijd zo reikhalzend uit naar het nieuwe maatjesseizoen? Ikke wel! Hier hoef ik dan ook niet veel woorden aan vuil te maken: dit...
Nu ik anderhalf jaar bezig ben en deze blog meer en meer mijn leven gaat beheersen en meer en meer fans mijn blogposts lezen, doe ik jullie graag...
Vaak vragen mensen mij: hoe krijg je dat toch allemaal gecombineerd? Full-time werken, 4 maal per week trainen voor een marathon, kookles volgen,...
Wat hebben we vandaag geleerd in onze kookles aan Spermalie? Hoe je peterselie moet hakken zodat hij zeker 2 dagen houdbaar èn makkelijk strooibaar...