Hap en Tap logo zonder streep
Kersen, frambozen, geconfijte citroen met panna cotta en granité van kriek

Kersen, frambozen, geconfijte citroen met panna cotta en granité van kriek

3 jul 2013 | Dessert, Zoet

Als afsluiter van het 3-gangendiner waarin gekookt werd met bier, koos de chef voor een granité van kriekbier. Lekker fris en zurig. Hierbij combineerde hij een romige panna cotta. Het rondje zanddeeg zorgde voor de crunch in het gerecht.

Het was een geslaagd dessert als afsluiter van een heerlijk menu.
Bedankt, Spar, voor deze fijne kookles!

 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de granité:
100 g suiker
200 g frambozen
Sap van 1 citroen
1 flesje kriek Belle Vue

Voor de panna cotta:
5 dl room
50 g suiker
1,5 blaadje gelatine
1/2 vanillestok

Voor het zanddeeg:
125 g boter
250 g bloem
1 ei
90 g bloemsuiker
30 g amandelpoeder

Voor de rode vruchten met geconfijte citroen:
16 kersen
16 frambozen
1 citroen
300 g suiker
100 g water

Bereiding

Voor de granité:
Giet het flesje kriek samen met de suiker, het citroensap en de frambozen in een hoge pot.
Mix al deze ingrediënten en laat het geheel invriezen. Net voor het serveren, losmaken met behulp van een vork.

Voor de panna cotta:
Leg de gelatineblaadjes in koud water. Breng de room samen met de suiker en de vanille aan de kook. Wring de gelatine uit en roer deze onder de kokende room. Verwijder de vanillestok en giet de room in een schaal. Laat opstijven in de koelkast tot net voor gebruik.

Voor het zanddeeg:
Klop de boter samen met de bloemsuiker wit. Voeg vervolgens het ei toe en tot slot het amandelpoeder en de bloem. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, laat je het deeg een 30-tal minuten rusten in de koelkast. Rol het dun uit met een deegrol op een bebloemd werkvlak. Steek uit met een uitsteekring en bak af op 150° C op een bakplaat met bakpapier.

Voor de vruchten:
Haal de schil van de citroenen. Zet de schillen op in koud water en breng ze aan de kook. Herhaal deze handeling 3 maal. Zet de schillen op in water met suiker en laat ze confijten. Ontpit de kersen en doe ze samen met de frambozen in een kom. Hak wat van de geconfijte citroen en meng onder de vruchten.

Bron: recept van Dhr. Vincent Tibeau voor het magazine Kook! van Spar.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Kersen, frambozen, geconfijte citroen met panna cotta en granité van kriek

by Myriam time to read: 1 min
0