Hap en Tap logo zonder streep
Gelei van Schweppes met gemarineerde aardbeien

Gelei van Schweppes met gemarineerde aardbeien

12 jul 2013 | Dessert, Zoet

Recepten met frisdrank. ’t klinkt misschien raar, maar dat is het niet. Vorige week nam ik zelfs als finaliste nog deel aan de frisdrankchallenge onder bloggers. Ik eindigde er met mijn Cuba libre van foie gras op een verdienstelijke 2de plaats, na Spritomania van Hot Cuisine de Pierre en voor de limonadebavarois met mangopuree van De Foodmadam.
 
Uit de inzendingen bleek al snel dat wanneer je met frisdrank werkt, je dit bij voorkeur doet in een dessert. En toen stootte ik op dit oude recept op een Franse blog. De combinatie van de bittere Schweppes met de zoete aardbeien leek me wel wat en ik kreeg geen ongelijk. Al mag de verhouding in het glas wel precies andersom zijn dan bij mij nu het geval was. Dus meer aardbeien en minder Schweppes. Of zou dat aan mij liggen? Ik ben nu eenmaal meer ‘into’ zoet dan ‘into’ bitter…
 
 

Nodig voor 6

500 ml Schweppes
1 limoen
10 g gelatineblaadjes
6 frambozen
500 g aardbeien
100 g bloemsuiker
Sap van 1 citroen
Een weinig balsamico-azijn
 

Bereiding

Voor de gelei van Schweppes:
Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water. Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit en warm het limoensap op. Voeg er de goed uitgeknepen gelatine aan toe en laat deze volledig oplossen. Giet het nog warme sap in een mengkom en voeg er de rasp en de Schweppes aan toe. Het goedje schuimt fel, maar dat duurt niet lang. Passeer door een fijne zeef en laat afkoelen.
 
Giet de vloeistof nu in glazen en zet ze in de koelkast. De vloeistof gaat geleren, maar dat duurt best wel een tijdje. Je moet dus zeker ’s morgens met dit dessert beginnen, als je er ’s avonds wil van smullen.
 
Na een 2-tal uren zal de gelei bibberig zijn. Duw er nu een framboos in tot deze zich in het midden van de massa bevindt. (Ik kon zo lang niet wachten en bij mij drijft de framboos dus boven…) Zet terug koel weg.
 
Voor de gemarineerde aardbeien:
Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in blokjes en giet er het citroensap, de balsamico-azijn en de bloemsuiker over. Meng alles voorzichtig onder elkaar. Laat minimum 2 uur marineren in de koelkast.
 

Afwerking

Schik de gemarineerde aardbeien net voor het serveren op de gelei van Schweppes met limoen.
Bij het verorberen is het aangeraden om goed door te scheppen zodat beide smaken zich vermengen. Bitter en zoet zullen versmelten op je tong!
 
Bron: recept vertaald van de blog van Pierre Cuisine.
 

 
 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. kristien

  Heb het gisteren gemaakt als test voor zaterdag en wordt het dessert na de BBQ. Bij mij zag de gelei wel veel geler met als gevolg dat je de framboos niet zag zitten.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Da’s bizar, Kristien. Kan maar aan een ding liggen, volgens mij, en dat is dat je een ander merk van gelatine gebruikt hebt. Maar uiteindelijk is het de smaak die telt. Hopelijk vind je het lekker!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 2. Roos De Bock

  Zondag gemaakt als proevertje voor een etentje van binnen een paar weken. Heel verrassend en fris.
  Is een dessertje waar je oraktisch geen werk aan hebt en waarmee je kan scoren bij je gasten… Tenm8nste als ze van bitter houden…
  Maar combinatie van bitter en zoet is pwrfect.
  Bedankt voor de vele lekkere recepten!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat doet me veel plezier, Roos. Succes met je etentje en smakelijk!
   Liefs,
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gelei van Schweppes met gemarineerde aardbeien

by Myriam time to read: 2 min
4