HST, hogesnelheidstaart met aardbeien en biscuits roses de Reims

door | jul 26, 2013 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
HST, hogesnelheidstaart met aardbeien en biscuits roses de Reims

Het aardbeienseizoen loopt op z’n eind. De dagelijkse markt in Beervelde is afgelopen en ook bij mijn vaste aardbeienboer kan ik nog enkel in het weekend terecht…

Voor het helemaal gedaan is, wil ik nog 1 keer uitpakken met mijn favoriete zomerfruit. En hoe? In een mum van tijd tover je deze taart op tafel. Allez, ’t is te zeggen, het maken gaat keisnel. Het wachten voor je eraan mag beginnen, duurt wel (te) lang. Het ding moet immers 4 uur of langer opstijven in de koelkast… Maar wees gerust, de taart wordt dan in hetzelfde tempo verorberd als hij gemaakt werd: in sneltreinvaart!

Stukske taart gepresenteerd op een bord van Jars mij vriendelijk ter beschikking gesteld door Geraldine van Timeless Interiors in Nazareth.

 

Voor 6 personen

250 g aardbeien
1 pakje biscuits roses de Reims (275 g)
250 g mascarpone
2 eieren
80 g suiker
1 zakje vanillesuiker
8 el suikersiroop
2 el witte rum
2 takjes munt

Bereiding

Meng de siroop en de rum. Voor een kindvriendelijke versie kan je de rum vervangen door aardbeiensiroop bvb.
Overtrek een rechthoekige of vierkante vorm met plasticfolie.
Klop de dooiers, de suiker en de vanillesuiker met een elektrische mixer of keukenrobot tot het mengsel wit kleurt. Voeg nu de mascarpone toe en blijf kloppen op lage snelheid.
Klop in een andere kom de eiwitten op tot sneeuw. Spatel deze sneeuw voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Spoel de aardbeien onder de koudwaterkraan, laat ze uitlekken en verwijder het kroontje. Snijd ze in twee. Dompel de koekjes gedurende 1 seconde in de siroop met rum en schik een eerste laag op de bodem van de vorm. Strijk er een laag crème over uit. Leg hierop een laag aardbeien waarbij je de platte kant in de crème drukt. Hierop komt terug een laag crème. Eindig met een laag koekjes die je op dezelfde manier in de siroop gedompeld hebt.

Klap de plasticfolie dicht over de koekjes en druk lichtjes aan om de koeken in de crème te duwen. Zet 4 uur in de koelkast.

Tip: je kan dit dessert perfect een dag vooraf maken. Het zal er alleen maar lekkerder op worden: de smaak van de aardbeien gaat zich verspreiden in de koekjes en in de crème.
Je kan dit dessert ook in individuele porties maken in glazen.
Voor een grote taart verdubbel je de hoeveelheden.

Bron: recept gebaseerd op een recept van de website Journal des Femmes en aangepast (opgeklopt eiwit toegevoegd aan de crème om die luchtiger en lichter te maken).

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.025 andere abonnees

Archief

  • 2021 (119)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

1 Reactie

  1. tuurmetpruimen

    Aardbeienseizoen al bijna voorbij… nooooooo 🙂
    Bedankt voor de waarschuwing.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HST, hogesnelheidstaart met aardbeien en biscuits roses de Reims

by Myriam time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: