Lasagne van konijn, tomaten, mergpompoen en paddestoelen

door | jun 12, 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Dit recept printen? Print dit recept
Lasagne van konijn, tomaten, mergpompoen en paddestoelen

Als er op mijn blog één gerecht is dat ideaal is om te maken wanneer je visite hebt, dan is dit het wel. Je maakt alles, maar dan ook echt àlles op voorhand klaar (vergis je niet: er is wel wat voorbereidend werk aan!) en dan schuif je de schotel gewoon even in de oven, terwijl je gezellig en zonder stress met je gasten van een aperitiefje (of twee) geniet.

Bovendien is het: origineel, licht en geschikt voor elk seizoen. Een toppertje!

Nodig voor 8 personen

4 mooie konijnenruggen
6 tomaten
4 mergpompoenen (courgettes)
500 g champignons
8 vellen lasagne
1 ui
1 wortel
1 el suiker
2 dl bruine fond
2 teentjes look
1 bouquet garni
Boter
200 g geraspte parmezaan

Werkwijze

Kook de vellen lasagne gaar in gezouten water met een scheutje olie. Wanneer ze gaar zijn, leg je ze in ijswater.

Snijd de filets van het karkas en houd het buikvlies bij. Ontvlies de filets. Niet zo’n handige Harry met het fileermes? Vraag dan aan je poelier om dit te doen. Koop geen kant-en-klaar filets, want je hebt de karkassen nodig om de saus te maken!

Bak de filets halfgaar in wat boter.
Bak de buiklapjes gaar en kruid goed af met peper en zout. Versnijd de buiklapjes in kleine blokjes.

Bak de in plakjes gesneden mergpompoen.
Snijd de paddestoelen in dobbelsteentjes en bak ze gaar. Voeg op het laatst de versneden buiklapjes hieraan toe.
Emondeer de tomaten (zie ABC van de kok) en snijd ze in blokjes.

Snijd de filets in dunne plakjes.

Laat voor de saus de karkassen kleuren met de ui en de wortel. Laat ze lichtjes karamelliseren met een eetlepel suiker, blus met de bruine fond, voeg de knoflook en het bouquet garni toe en laat een half uurtje sudderen. Passeer de saus door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een nootje boter.

Plaats een half vel lasagne op een ingeboterde bakplaat.
Schik de schijfjes mergpompoen als een bloem erop.
Schep er de tomaatjes op en overstrooi met een weinig kaas.
Schik hierop de plakjes filet en voeg er een laagje champignons aan toe.
Eindig met nog een half blaadje lasagne en wat gemalen kaas.
Plaats het geheel in de oven gedurende een 5-tal minuten.

Afwerking

Plaats de lasagne op het bord.
Nappeer de saus errond. Indien je champignons en tomaten overhebt, dan kan je die in de saus doen.
Versier naar keuze.

Bron: recept van Dhr. Frank Dehens, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.020 andere abonnees

Archief

  • 2021 (115)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

2 Reacties

  1. M Van lammeren

    Dag

    Ik ga dit zeker maken, maar heb een vraagje over de laatste fase: worden de porties individueel op de bakplaat gelegd? of gaan ze met bord en al in de oven? of???

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Mirjam
      Om het jezelf gemakkelijk te maken zou ik 4 aparte stapeltjes maken op de bakplaat. Dan kan je ze later makkelijk overscheppen op warme borden om te serveren.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lasagne van konijn, tomaten, mergpompoen en paddestoelen

by Myriam time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: