Hap en Tap logo zonder streep

Hapje van gerookte zalmroulade gevuld met opgeklopte dilleroom

21 okt 2013 | Aperitief, Hapjes

Als blogger is het leuk om recepten te bloggen die in de smaak vallen bij je lezers. Aangezien Vlamingen maar zelden reageren (ja, ja, onderaan elke blogpost kan je commentaar geven) en je dus niet uit de feedback kan afleiden of iets in de smaak valt of niet, ga ik er dan maar vanuit dat de meest bekeken recepten ook die zijn die jullie het leukst vinden.

Wat blijkt? In de top 10 van meest bekeken recepten staan maar liefst 3 hapjes. Ik veronderstel dus dat jullie massaal op zoek zijn naar hapjes om jullie gasten mee te imponeren. Welnu, zoek niet langer. You just found what you are looking for! Dit hapje is de ideale starter van een maaltijd met vrienden. En het is niet moeilijk. En het is op voorhand te maken. Meer zelfs, je MOET het op voorhand maken. Zelfs 1 of 2 dagen vooraf!

Kom, we beginnen eraan.

Nodig voor 8 personen

100 g Long sliced smoked salmon (lange stroken gerookte zalm)
1 dl room
1/4 busseltje dille
Gemalen lemonpepper (of gewone peper en wat fijngeraspte limoenzeste)
Zout (heel weinig)

Casinobrood of tramazonebrood (korstloos brood)
0,05 l olijfolie
Zout
Cayennepeper

Een doosje zalmeitjes of lompviseitjes of kaviaar
Citroensap
Room
Dille

Een paar takjes dille voor de afwerking

Werkwijze

Schik de long sliced smoked salmon, mooi in plakjes, naast elkaar op aluminiumfolie met de glanzende kant naar boven.
Klop de room lichtjes op en voeg er de zeer fijn gesneden dille, gemalen lemon pepper en wat limoensap aan toe. Let op: door het zure limoensap zal deze room veel sneller gaan indikken en ook veel sneller te ver geklopt zijn!)
Besmeer de zalm mooi gelijk met een mengsel van deze stijfgeklopte dilleroom.
Rol zorgvuldig en strak op en vries de rolletjes meteen in. Dit kan 1 of 2 dagen vooraf!

Snijd rondjes, ringetjes, maantjes uit het toastbrood met behulp van uitsteekringen met verschillende diameter.
Besprenkel met olijfolie en bak goudbruin in de oven bij 180Β° C.
Bestrooi met wat zout en een weinig cayenne.

Meng de room met wat citroensap en fijngesneden dille. Kruid met peper en eventueel wat zout. De room dikt door de toevoeging van het citroensap.
Trek een streep van deze zure room op het bord.
Schik fijne plakjes zalmrol op het bord. Deze mogen nog diepgevroren zijn, dat snijdt makkelijker. Ze zullen snel ontdooien.
Schik een lepeltje zalmeitjes of lompviseitjes of kaviaar op elk plakje.
Werk af met een paar plukjes dille.

Bron: recept van Dhr. S. De Smedt, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.278 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

  1. Kelly

    Wat een superleuk recept! Makkelijk, lekker en het ziet er prachtig uit. Dit ga ik een keer proberen =)

    Antwoord
  2. irma schabon

    Hier gaan we dan eens iets aan doen hΓ©: feedback geven πŸ˜‰ Lijkt mij wel handig dat receptje!
    Laat nog iets horen πŸ˜‰

    Antwoord
  3. B&B La Puerta del SueΓ±o

    Het oogt mooi en zeker uitnodigend! Dit hapje is een schot in de roos en zal zeker gepresenteerd worden in onze Spaanse B&B. Merciekes en tot binnen een paar weken.

    Antwoord
  4. karien

    Wauw wat een mooi bord!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Karien
      Bedankt voor je reactie. Dat was inderdaad wel een mooi bordje. Alleen vervelend van die harde schaduwen op het bord. Foto’s maken in de kookles is niet ideaal. Ach, de Piet Precies in mij heeft weer gesproken. πŸ˜‰
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hapje van gerookte zalmroulade gevuld met opgeklopte dilleroom

by Myriam time to read: 2 min
5
%d bloggers liken dit: