Hap en Tap logo zonder streep
Tarbot met kruidenkorst van parmezaan, Provençaalse aardappelpuree, trostomaten uit de oven, sabayon met oregano

Tarbot met kruidenkorst van parmezaan, Provençaalse aardappelpuree, trostomaten uit de oven, sabayon met oregano

11 okt 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Vaak vragen mensen mij: hoe krijg je dat toch allemaal gecombineerd? Full-time werken, 4 maal per week trainen voor een marathon, kookles volgen, zelf koken, bloggen, fietsen,… en dat in combinatie met een huisgezin. Als ik het zo lees, je zou inderdaad van minder moe worden.

Maar ik heb een paar geheimen en tips. Mijn eerste geheim is: ik kijk geen TV. Behalve het nieuws is er geen enkel TV-programma dat mij genoeg kan boeien. Je zou verbaasd zijn hoeveel tijd ik daarmee ‘koop’. Terwijl mensen alle uitzendingen van Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens en/of De Grote Sprong op de voet volgen of opnemen om later te bekijken (en gefrustreerd raken omdat ze er nooit toe komen om die ook daadwerkelijk te zien), ben ik bezig in mijn keuken: ofwel aan ’t kokkerellen, ofwel aan ’t fotograferen, ofwel aan het bloggen (ofwel aan het strijken, helaas…).

Mijn 2de ‘gouden raad van tante Myriam’: planning is het sleutelwoord! Op vrijdag plan ik mijn volledig weekmenu en maak ik het bijhorend boodschappenlijstje. Meestal noteer ik zelfs in de loop van de week al gerechten die ik in het weekend of tijdens de week wil maken. Zo heb ik steevast alle nodige ingrediënten in huis. Vroeger durfde ik al wel eens een recept lezen, waaraan ik dan in de supermarkt terugdacht. Maar dan wist ik de ingrediënten niet meer en ontbrak het mij gegarandeerd aan iets. Nu komt alles netjes in mijn BlackBerry agenda en boodschappennota te staan.

Het toeval wil dat dit receptje net in mijn mailbox belandde toen ik aan mijn weekmenuplanning bezig was: het stond op zondag in de receptennieuwsbrief van Knack Weekend. Ik hoefde het geen twee keer te lezen om te weten dat het helemaal bovenaan mijn prioriteitenlijsje moest komen! Het sloot ook bij mij een prachtige herfstzondag in schoonheid af.

Ingrediënten voor 4

4 stukken tarbot van 150 g
100 g versgemalen parmezaan
50 g broodkruim
Takjes verse tijm, basilicum en oregano
6 grote aardappelen (Bintjes)
1 à 2 sjalotten
2 sneetjes chorizo (1/2 cm dik, in dobbelsteentjes)
2 el tomatentapenade
20 trostomaatjes
2 eieren, 200 g boter, 10 cl witte wijn

Bereidingswijze

Schil, kook en pureer de aardappelen. Stoof de versneden sjalotten en chorizo. Meng met de tomatentapenade en wat gehakt basilicum door de puree. Kruid met peper en zout.

Meng parmezaan met broodkruim, tijm, peper, zout en wat olijfolie. Smeer een laag hiervan op de vis. Bak in de oven op 180° C.

Leg de trostomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met zout. Bak op 180° C tot ze beginnen te verschrompelen.

Klop de dooiers en de wijn tot sabayon. Voeg van het vuur gesmolten boter en gehakte oregano toe. Kruid met peper en zout. De boter heb ik achterwege gelaten, aangezien ‘husbandie’ nog steeds op dieet is en eerlijk, ook zonder de boter was de sabayonsaus lekker.

Breng met behulp van een grote dresseerring puree aan in het midden van het bord. Leg er een stuk tarbot op en wat trostomaten ernaast. Werk af met basilicum en sabayon.

Bron: de website van Weekend Knack.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.385 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Tarbot met kruidenkorst van parmezaan, Provençaalse aardappelpuree, trostomaten uit de oven, sabayon met oregano

by Myriam time to read: 2 min
0