Rabarberconfituur met frambozen en Hoegaarden Rosé

door | jun 11, 2013 | Confituur, Ontbijt, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Rabarberconfituur met frambozen en Hoegaarden Rosé

Een blog volledig gewijd aan confituur? Ik had er nog nooit van gehoord tot Madam Confituur enige tijd geleden bij de 10 genomineerden was voor de Knack Blog Awards. Uiteraard was ik benieuwd naar deze mij onbekende en bijzonder succesvolle blog die maar liefst de 3de plaats in de wacht sleepte. Sedertdien ben ik een superfan!

Wat deze dame allemaal uit haar casserollen tovert, vind ik fenomenaal. Bijna elk recept dat verschijnt, wordt meteen op mijn TO DO-lijstje genoteerd. Rabarberconfituur met vanille, tropische confituur met rabarber, confituur van rabarber met extra passie,… het zijn er al teveel om op te noemen, maar stuk voor stuk wil ik ze maken.

Nu kreeg ik van moeder Jeanne, de mama van mijn loopmaatje Carine, een pak rabarber en moest dus wel meteen aan de slag. Iene, miene, mutte,… de keuze viel op de rabarberconfituur met frambozen en Hoegaarden Rosé. Ik ben niet zo’n ‘drinker’, maar een fris glaasje Hoegaarden Rosé in de zomer, sla ik niet snel af. Het roze frambozendrankje gecombineerd met framboos en rabarber in confituurvorm,… dat moest wel lekker zijn. En dat is het ook!

 

Nodig voor 3 potjes van 250 ml

370 g rabarber (gespoeld, geschild en in stukjes gehakt)
280 g frambozen (kort gespoeld en afgedroogd)
150 ml Hoegaarden Rosé (laat het schuim rustig verdwijnen en meet dan de hoeveelheid)
360 g confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

Werkwijze

Doe de rabarberstukjes, de frambozen en het bier in een ruime kookpot. Tijdens het koken komt er flink wat schuim naar boven, dus eigenlijk moet je een zeer ruime kookpot voorzien. Breng het geheel een tiental minuutjes aan de kook (met deksel op de kookpot). Roer regelmatig om.

Neem de kookpot van het vuur en voeg nu de confituursuiker toe. Los de suiker goed op en breng opnieuw aan de kook. Na 3 minuten flink borrelen, is de confituur klaar.

Giet het hete brouwsel snel een propere confituurpotten. Sluit af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Bron: recept van Madam Confituur.

Die pot is geen lang leven beschoren… Mmmmmm!

 

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.024 andere abonnees

Archief

  • 2021 (118)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

3 Reacties

  1. Sonja Vanderhaegen

    't is dat ik hier geen hoegaarden rosé kan vinden, anders zou ik het ook eens proberen! het klinkt verrukkelijk !

    Antwoord
  2. Anoniem

    hier net gemaakt…. heerlijk !
    wel beetje lopend … is dat normaal ?
    Veerle

    Antwoord
  3. Myriammm

    Dag Veerle
    Dan moet je 'm ietsjes langer laten koken. Je kan dit heel eenvoudig testen door na de voorziene kooktijd een lepeltje confituur te laten vallen op een koud schoteltje. Als de confituur niet meer loopt, maar integendeel stolt, is hij klaar. De confituur moet wel nog zacht genoeg zijn om hem te kunnen smeren.
    Succes een volgende keer!
    Myriam

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rabarberconfituur met frambozen en Hoegaarden Rosé

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: