Advocaat met honing

Je hebt natuurlijk het klassieke recept voor advocaat, maar Hap & Tap zou Hap & Tap niet zijn, moest er geen specialleke op de blog komen. Niet met suiker, maar met acaciahoning. Niet met vanille, maar met saffraan. En met rum. En met amandelextract. Vergis je niet: niet het flauwe amandelaroma dat je in de grootwarenhuizen vindt, maar de real stuff.

Jaja, dit recept wijkt dus best wel af van het origineel. En dat proef je. Dit is echt een goudgeel godendrankje. Om van te genieten met mate, puur op te lepelen als een puddinkje of in een ijscoupe met vanilleijs.

Presentatie in een bamboehouten kommetje van Timeless Interiors.

Nodig voor 1 liter advocaat

8 eierdooiers + 1 eiwit
250 ml acaciahoning
1 snuifje saffraan, opgelost in 1 kl lauwe melk
1 kl bitter amandelextract (verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
1 blik zoete gecondenseerde melk
180 ml alcohol (94°)
20 ml amberkleurige rum

Bereiding

Klop de dooiers en het eiwit samen met de honing tot een homogene massa.
Voeg de saffraan, het amandelextract en de gecondenseerde melk toe.
Blijf kloppen terwijl je de alcohol en de rum toevoegt.
Giet in een gesteriliseerde bokaal.
De advocaat is nu nog vrij vloeibaar, maar zal dikker worden na enkele uren in de koelkast.

Bron: De blog Un peu gay dans les coings.

Related Post

Tags: , ,

Advocaat met honing

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: