Hap en Tap logo zonder streep
Rabarberconfituur met vanille

Rabarberconfituur met vanille

7 jul 2013 | Confituur, Ontbijt, Zoet

Sinds ik de blog van Madam Confituur ontdekt heb, ben ik een onvoorwaardelijke fan geworden. Geef toe, er kan toch geen enkele supermarktconfituur tippen aan een homemade potsken?

Bovendien kan je thuis eindeloos variëren met smaakmakers, terwijl het in de winkel toch vaak bij dezelfde combinaties blijft: aardbeien, vier vruchten, abrikozen, aardbeien-rabarber, frambozen,…

Rabarber-vanille vind je nergens en nochtans is dit overheerlijk! Wat een ontdekking en nochtans poepsimpel.

Nodig

1 kg rabarber
1 à 2 vanillestokjes naar smaak
Sap van 1 citroen
500 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Bereiding

Was de rabarberstelen, schil ze en snij ze in stukken. Doe de stukjes rabarber, het citroensap en een klein bodempje water in een ruime kookpot. Snij de vanillestokken middendoor en schraap het merg bij de rabarber. De stokjes mogen zelf ook in de pot.
Laat het geheel een aantal minuten koken met het deksel op de kookpot. Vergeet wel niet om af en toe eens te roeren.
Als de rabarber zacht gekookt is, haal je de pot van het vuur en voeg je de confituursuiker toe. Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.
Na 3 minuten is deze overheerlijke confituur dik genoeg en klaar.
Vooraleer je de hete jam in bokalen schenkt, verwijder je best eerst nog even de vanillestokjes.

Bron: recept van Madam Confituur

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

3 Reacties

  1. Finla

    These looks so good. I love marmalades. And i think home made once are the best. I dodn't make them at home very often, my MIL used to make and she used to give me them.

    Antwoord
  2. Myriammm

    Hey Finla, I just discovered your blog. It's great! I just liked your page on Facebook and now follow you on Bloglovin.
    Have a nice day and you should really try this marmalade!
    Myriam

    Antwoord
  3. Silvy

    Zo tof! Ik heb nog nooit zelf confituur gemaakt en ben gek op rabarber! Ik ga het receptje zeker eens uitproberen. 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Rabarberconfituur met vanille

by Myriam time to read: 1 min
3