Rabarberconfituur met vanille

Sinds ik de blog van Madam Confituur ontdekt heb, ben ik een onvoorwaardelijke fan geworden. Geef toe, er kan toch geen enkele supermarktconfituur tippen aan een homemade potsken?

Bovendien kan je thuis eindeloos variëren met smaakmakers, terwijl het in de winkel toch vaak bij dezelfde combinaties blijft: aardbeien, vier vruchten, abrikozen, aardbeien-rabarber, frambozen,…

Rabarber-vanille vind je nergens en nochtans is dit overheerlijk! Wat een ontdekking en nochtans poepsimpel.

Nodig

1 kg rabarber
1 à 2 vanillestokjes naar smaak
Sap van 1 citroen
500 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Bereiding

Was de rabarberstelen, schil ze en snij ze in stukken. Doe de stukjes rabarber, het citroensap en een klein bodempje water in een ruime kookpot. Snij de vanillestokken middendoor en schraap het merg bij de rabarber. De stokjes mogen zelf ook in de pot.
Laat het geheel een aantal minuten koken met het deksel op de kookpot. Vergeet wel niet om af en toe eens te roeren.
Als de rabarber zacht gekookt is, haal je de pot van het vuur en voeg je de confituursuiker toe. Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.
Na 3 minuten is deze overheerlijke confituur dik genoeg en klaar.
Vooraleer je de hete jam in bokalen schenkt, verwijder je best eerst nog even de vanillestokjes.

Bron: recept van Madam Confituur

Related Post

Tags: ,

Rabarberconfituur met vanille

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: