Deze feesttaart - cijfertaart - harttaart circuleert al een aantal maanden op het wereldwijde web. En al die maanden beet ze al in mijn teen. Als...

Deze feesttaart - cijfertaart - harttaart circuleert al een aantal maanden op het wereldwijde web. En al die maanden beet ze al in mijn teen. Als...
Zoals er mensen zijn die zich het complot van een boek of TV-serie voor de geest halen, zo bedenk ik bij het lezen van een recept hoe...
Liefde is het codewoord in gastronomisch restaurant L’Envie in Sint-Denijs bij Zwevegem. Eerst en vooral is er de liefde van chef David Grosdent...
Zijdezachte vulling in een dikke chocokorst met tipsy kersentopping: probeer dat maar eens te weerstaan... Dat was het korte maar o zo...
Ik vertelde het jullie al: ik ben terug fan geworden van de Culinaire Ambiance. Na een jarenlang gevoel van "niks nieuws onder de zon"...
Een kort, maar krachtig mailtje kreeg ik: "Heerlijk weer als dit vraagt om een verfrissend apéro-bier met een tropische bite en zomers...
Vandaag blaast Hap & Tap 6 kaarsjes uit. Mocht het een huwelijk zijn, dan is dat een ijzeren jubileum. Niet zo positief, eigenlijk, want ijzer...
Vorige week was ik, samen met collegablogsters Mieke, Elien en Nele uitgenodigd bij Alexia thuis in Kontich. Alexia is een foodblogster die ik al...
Rabarber doet mij zo keihard terugdenken aan mijn jonge jeugd, toen ik op bezoek ging bij mijn suikertante Angèle, de zus van mijn...
Deze spinazie, brie & Ganda ham taart met pecannotenkorst is comfort food van de bovenste plank en dat kan ik best gebruiken...
Terwijl zondag tientallen loopvrienden en -vriendinnen hun marathon afwerkten in Londen, Wenen en Antwerpen, hield ik zelf ook een...
Vorige week was ik uitgenodigd in de kookstudio's van AEG in Evere. Niet om er de ovens te ontdekken, want dat deed ik eerder al. Neen, deze keer...
Jarenlang had ik een abonnement op de Culinaire Ambiance tot ik een beetje uitgekeken raakte op het maandblad en mijn abonnement...
Vertelde ik jullie al dat ik Dol ben op Frankrijk? Die hoofdletter aan Dol is geen vergissing. Ik houd van alles wat Frans is: de taal,...
Vorige week woonde ik (alweer) een super kookdemo bij bij Peggy in Brugge. Ik draai er mijn hand niet voor om 70 km te rijden naar een...
Volta is al 8 jaar een gevestigde culinaire waarde in Gent. Na een succesvolle start onder leiding van chef Olly Ceulenaere (ondertussen al enkele...
Als je zondigt, zondig dan goed. Da’s mijn motto! Met deze limoncello meringue cake zondig je meer dan goed. De Belgische aardbeien zijn...
Een bloggers wedstrijd met Marlène® appels waarmee er een reis te winnen is naar Zuid-Tirol (plaats waar de appels vandaan komen) voor...
De wedstrijd van Tarte à Moi is volop aan de gang. Uit de 295 ingezonden recepten werden er 10 recepten geselecteerd en die werden...
Dit recept voor Kilpatrick oesters is zowat het kortste recept op mijn blog, denk ik. 4 ingrediënten, 2 stappen, meer is er niet nodig...
Deze meringuetaart is de ideale taart om je restjes chocolade van Pasen weg te werken - mocht je die hebben - want het maakt helemaal...
Mannekes, ik heb een nieuw fototoestel (voor de kenners: een Sony A7R met een FE 4/24-70 lens). Mijn 20-jaar oude Canon mag met pensioen, na de vele...
Deze burrata, poeder van zwarte olijf, tomatencrunch en pesto is eigenlijk een veredelde versie van tomaat mozzarella. Niet min, niet...
Herinneren jullie zich mijn bezoek aan het chocoladesalon nog? Ik ging toen naar huis met 4 nieuwe kookboeken onder de arm. Wel, dat was...
Street food is normaal niet mijn ding. Maar deze steamed buns achtervolgen mij nu toch al een tijdje. Figuurlijk he! 't is niet zo dat...
"Chocolate is a delicious cure for a bad (Mon)day." I couldn't agree more. Heb ik een slechte dag (wat gelukkig niet zo vaak voorkomt), dan vind ik...
Wanneer 3 collega’s (Pieter-Jan, Sara en Yulia) me meermaals zeggen dat deze rabarbertaart razendlekker was (Yulia zei zelfs dat dit een...
Op 17 december maakte ik de belofte dat ik deze romige aspergesoep met Zeeuwse gerookte paling, garnaaltjes en een zachtgekookt eitje...
Driemaal is scheepsrecht! Dit fris komkommersoepje met gemarineerde sardines is het derde (en voorlopig laatste) recept uit het lentenummer van...
Wanneer je Het Belgisch Bakboek van Stefan Elias, De Bakbijbel van Rutger van den Broek en Patisserie en ander Fijn Gebak van Eddie Benghanem in je...
Weekenden vol (verplichte) activiteiten, 's avonds geen tijd om te koken wegens niet of te laat thuis,... Met als gevolg: geen eigen recepten meer...
Als er iets in mijn hoofd zit, dan zit het niet in mijn ***. Woensdagavond voor het slapengaan blader ik nogmaals door het nieuwe lente...
Een paar jaar geleden ging ik een challenge aan om élk gerecht te maken uit het lentenummer van de Knack Weekend, want élk gerecht sprak...
Vorige week was ik uitgenodigd voor een foodpairing workshop met lamsvlees. Organisator: Delhaize. Place to be: Les Secrets du Chef, in het nieuwe...
Ik lust geen thee. Niet warm en niet koud. De enige uitzondering is af en toe een rode vruchten thee met een ton suiker in. Vraag me dus...
Dit recept voor witte chocolademousse hebben jullie te danken aan Facebook. Euh? Hoezo? Wel, dankzij Facebook ben ik terug in contact gekomen met...
Houden jullie van geitenkaas? Lees dan verder. Niet? Dan moet je deze week mijn blog niet meer bezoeken, want zowel vandaag als vrijdag...
Vorige week deelde ik op mijn Facebook pagina een oproep dat de tv-zender Vier terug kandidaten zoekt voor het 2de seizoen van Bake Off Vlaanderen....
Het Centrum voor Volwassen Onderwijs, kortweg CVO, van Hotelschool Spermalie in Brugge vierde vorige week z’n 40 jarig-bestaan. En zoals je van een...
Tiramichoux! Als dat geen heerlijke naam is! Ik ontdekte het recept eerder toevallig. Ik kreeg een mailtje van Uitgeverij Lannoo met de...
Donderdagavond is voor een select publiek het 5de Chocoladesalon van start gegaan in sheds 3 en 4 van Tour & Taxis in Brussel. Hoewel ik een...
Er zijn van die winkels waar ik NIET mag komen of ik laat er een half maandloon achter... Dhondt is er één van. Nu heb ik de brute pech...
Bloedsinaasappel is samen met vijgen en granaatappel mijn favoriete fruit. Niet het fruit dat ik het liefste eet, maar het fruit dat ik het mooiste...
Dinsdag 20 februari, St. Martens-Latem, 15u59. Ik stap in mijn auto, net op tijd voor het journaal. “Het wordt een bijzonder zware avondspits. Door...
Deze perenclafoutis met honing bakte ik al op 13 januari, maar steeds kwam er iets anders tussen, waardoor het pas nu eindelijk lukte om...
Naast mijn kooklessen aan hotelschool Spermalie volg ik links en rechts nog regelmatig een les. Een van die plaatsen waar ik regelmatig...
Kan ik met pensioen gaan? Nu? Please! Niet dat ik me te oud voel om te werken, zenne. Verre van! Maar ik wil bakken én koken én bakken....
Dit recept voor Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille hebben jullie te danken aan mijn bezoekje aan de kringloopwinkel in...
Ik heb in mijn lange bakcarrière al veel deegjes gekneed en taartbodems gemaakt, maar de perfecte taartbodem, die kwam ik nog niet...
Beter dan dit gaat het niet worden. Kan het niet worden! Dit rundvlees is het beste rundvlees dat ik OOIT gegeten heb! (Vergeef me de...
Twee recepten en tweemaal foie gras? Yes, I can! Maar wel tweemaal totaal anders. Afgelopen woensdag ging het om foie gras mi-cuit verwerkt in een...
Ik ben net terug uit de Bourgogne en wat heb ik genoten! Voor mij was, is en blijft de Franse keuken mijn favoriete keuken. Voor wie wil zien waar...
Het mooiste compliment dat een kookboek kan krijgen? Dat is dat ik niet kan wachten tot ik het in mijn handen heb om er al een recept uit klaar te...
Normaal deel ik geen recepten op dinsdag. Nooit. Nog nooit gedaan in die 10 jaar dat ik aan het bloggen ben, maar vandaag heb ik niet 1 maar 2 goeie...
Al voor de 10de keer nodigde brouwerij Huyghe in Melle op internationale vrouwendag 15 vrouwen uit om Deliria, het zusje van hun paradepaardje (of...
Ik kan het niet. IK KAN HET NIET! Het = weerstaan aan kook- en bakboeken. Ik was onlangs bij A La Tarte en zag daar het boek Welkom in de wereld van...
Weet je waar ik gelukkig van word? Van een gepocheerd eitje waarvan het eigeel, wanneer je het opensnijdt, zo lekker uitloopt. Dus werd ik van deze...
Het is mijn verjaardag vandaag. Geen gelukwensen alsjeblieft, op mijn leeftijd verjaar je niet meer zo graag. Maar mijn verjaardag brengt me...
De mailtjes van Linda, daar kijk ik altijd reikhalzend naar uit. Linda is de drijvende kracht van de kookclub waar ik 1 keer in de maand les volg....
Champagne en kaviaar in 1 recept? Moet kunnen. Normaal zat ik op dit eigenste moment in Tokio, een marathonreis die een smak geld zou gekost hebben,...
Wat heb ik mezelf verwenst! Op een mooie maandag een paar weken geleden zag ik bij tal van "collega" foodbloggers stories verschijnen over een event...
Met deze crème brûlée en macarons met bananenkaramel komt een einde aan mijn drieluik uit het boek Ode aan Frankrijk. Het is wel duidelijk dat ik...
Vegetariërs blijven hier serieus op hun honger zitten. Zelden of nooit deel ik hier vegetarische recepten en dat is fout, want telkens wanneer ik...
Mijn kookvriendin Ann die me een berichtje stuurt dat er een leuk nieuw kookboek uit is, is voor mij het sein om snel een mailtje te sturen naar de...
Aalst, het is de stad waar ik al sinds 2006 minstens 1 keer per maand kom. In 2006 stak ik er met knikkende knieën de voordeur open van het Ibis...
Wat een foodblogger (met een perfectionistisch kantje) lijden kan? Naar 4 (!) winkels ben ik geweest voor ik voldoende bloedsinaasappels had die aan...
Ik ben geabonneerd op duusd nieuwsbrieven en ja, daar zitten ook nieuwsbrieven tussen die eigenlijk bestemd zijn voor echte chefs. Oepsie! Dat mag...
Erwtjes en spek gaan samen als Laurel en Hardy, als Nicole en Hugo of als Ruud Vormer en Hans Vanaken. (Sorrrrrrry, ik kon het niet laten!) Dus toen...
Onlangs deelde ik in mijn Instagram stories mijn 15 favoriete patisserie accounts en laten dat allemaal Franstalige zijn. Een account die ik een...
Het was vorige week "Week van het Witloof" bij Vlam en dus komen deze chicons in espe eigenlijk te laat. Al is het nog steeds frisjes en kan witloof...