Hap en Tap logo zonder streep
Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

2 mrt 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Er zijn van die winkels waar ik NIET mag komen of ik laat er een half maandloon achter… Dhondt is er één van. Nu heb ik de brute pech dat die zaak nét recht tegenover mijn werk is. Ik heb stiekem een vaag vermoeden dat de zaakvoerders wisten dat ik daar werkte en dat dàt de reden was waarom ze in Latem hun derde winkel hebben neergepoot! ? Nog zo’n winkel is Rob in Brussel… OMG! Als ik daar een stap binnenzet is ’t prijs! Verkopen ze bij Dhondt de mooiste bordjes, dan vind ik bij Rob alle speciallekes om op die bordjes te leggen: van exclusieve azijnsoorten tot de allernieuwste kruiden, van premium charcuterie tot topwijnen, van artisanaal snoepgoed tot speciale kaassoorten,…

Nu kreeg ik van Rob het voorstel om hun nieuwe webshop uit te testen. WTF! “Die hebben nu een webshop ofwa?” Was mijn eerste reactie. Kon ik me tot nu nog inhouden omdat ik niet zo vaak in Brussel kom, dan was dat excuus ook van de baan… Al dat lekkers only a mouseclick away! OK. Dat wordt dus serieus op de tanden bijten!

Maar allez, in het kader van deze test mocht ik me laten gaan voor 100 EUR. Ook al geen gemakkelijke opdracht, want wat zou ik maken? Ik wilde per se ingrediënten kiezen die je niet bij de supermarkt om de hoek vindt. Ah ja! Dat ik iets zou maken met fregola sarda, mijn favoriete pasta die nogal moeilijk te vinden is, lag voor de hand. Maar daarnaast wilde ik nog wat ’toffe’ ingrediënten. En toen ontdekte ik al die verschillende champignonsoorten. Jaaaaa, dat was ’t! Nog wat coquilles erbij en het werd al een mooi bordje. Voor de afwerking zou ik een groene kruidenolie maken. Nog wat van die speciale plakjes radijs (blue meat, green meat en red meat radijs, nog nooit van gehoord!) en cress erbij voor de finishing touch en ’t was in the pocket: een topbordje!

Terwijl ik dan toch aan het bestellen was, kieperde ik ook meteen nog geroosterde hazelnoten uit Piemonte, pistachepasta en de groenste pistachenoten ever in mijn winkelmandje. Daarmee ga ik binnenkort een dessertbordje maken! To be continued

 

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

 

Recept voor gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

Bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
12 sint-jakobsvruchten
200 g fregola sarda
1 sjalot
5 cl olijfolie
10 cl droge witte wijn
1 liter, krachtige en warme groentenbouillon (ik gebruik altijd die in poedervorm van Maggi)
2 aardperen
250 g gemengde bospaddestoelen (ik koos van elke soort een beetje: cantharellen, stekelzwammen, hoorn des overvloeds,…)
1 blue meat radijs
1 green meat radijs
1 red meat radijs

Voor de groene kruidenolie:
200 g mengeling van rucola, bieslook en basilicum in gelijke delen
10 cl olijfolie
Zout en peper van de molen

 

Bereiding

Voor de groene kruidenolie:
Blancheer de groene kruiden kort (15 sec) in kokend water met veel zout en verfris ze daarna onmiddellijk in ijskoud water (om de kleur te fixeren). Mix, kruid en monteer ze met de olie. Laat uitlekken in een neteldoek.

 

Voor de fregola sarda:
Verwarm de olie in een pot. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat die smelten.

Giet er de fregola sarda bij en roer goed tot de fregola volledig bedekt is met olie. Deglaceer met de witte wijn en laat volledig inkoken.

Voeg lepel per lepel de warme bouillon toe zoals voor een risotto. Kruid de fregola met peper en zout en gaar gedurende +/- 15 min.

Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Sauteer deze brunoise in een weinig neutrale olie (ik gebruikte hiervoor arachide) en voeg de aardpeerblokjes net voor het serveren bij de fregola.

Maak de paddenstoelen schoon en bak ze op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bak de sint-jakobsvruchten in boter langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.

Lepel wat fregola sarda op de borden, schik er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de gebakken boschampignons, enkele blaadjes shisso en wat plakjes radijs.

Lepel er wat groene kruidenolie rond.

 

Bron: een mix van 2 recepten van de blog van Un Cuisinier Chez Vous en de site Libelle-Lekker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.696 andere abonnees

ARCHIEF

11 Reacties

  1. Marina

    Wat een prachtig bard!

    Antwoord
  2. Carla

    een webshop van ROB?
    ai ai, dan heb ik het ook zitten! 🙂
    mooi gerecht, trouwens!

    Antwoord
  3. marie-christine.sabbe

    Ik ga ook eens aan de slag met fregola.. waar vindt ik die myriam?

    Antwoord
  4. Anne

    Waar kan ik die verschillende radijsjes vinden? Nog nooit van gehoord maar die wil ik toch ook eens proberen!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Bij Rob! Als je op de link klikt, kom je op de webshop van Rob terecht, Anne.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  5. Viagracheap

    Ziet er heerlijk uit wij gaan hem maken. Blog ook mooi met de vele foto”s krijg er nu al zin in.

    Antwoord
  6. Alban

    Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

by Myriam Minne time to read: 3 min
11