Nu kreeg ik van Rob het voorstel om hun nieuwe webshop uit te testen. WTF! “Die hebben nu een webshop ofwa?” Was mijn eerste reactie. Kon ik me tot nu nog inhouden omdat ik niet zo vaak in Brussel kom, dan was dat excuus ook van de baan… Al dat lekkers only a mouseclick away! OK. Dat wordt dus serieus op de tanden bijten!
Maar allez, in het kader van deze test mocht ik me laten gaan voor 100 EUR. Ook al geen gemakkelijke opdracht, want wat zou ik maken? Ik wilde per se ingrediënten kiezen die je niet bij de supermarkt om de hoek vindt. Ah ja! Dat ik iets zou maken met fregola sarda, mijn favoriete pasta die nogal moeilijk te vinden is, lag voor de hand. Maar daarnaast wilde ik nog wat ’toffe’ ingrediënten. En toen ontdekte ik al die verschillende champignonsoorten. Jaaaaa, dat was ’t! Nog wat coquilles erbij en het werd al een mooi bordje. Voor de afwerking zou ik een groene kruidenolie maken. Nog wat van die speciale plakjes radijs (blue meat, green meat en red meat radijs, nog nooit van gehoord!) en cress erbij voor de finishing touch en ’t was in the pocket: een topbordje!
Terwijl ik dan toch aan het bestellen was, kieperde ik ook meteen nog geroosterde hazelnoten uit Piemonte, pistachepasta en de groenste pistachenoten ever in mijn winkelmandje. Daarmee ga ik binnenkort een dessertbordje maken! To be continued…
Recept voor gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons
Bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
12 sint-jakobsvruchten
200 g fregola sarda
1 sjalot
5 cl olijfolie
10 cl droge witte wijn
1 liter, krachtige en warme groentenbouillon (ik gebruik altijd die in poedervorm van Maggi)
2 aardperen
250 g gemengde bospaddestoelen (ik koos van elke soort een beetje: cantharellen, stekelzwammen, hoorn des overvloeds,…)
1 blue meat radijs
1 green meat radijs
1 red meat radijs
Voor de groene kruidenolie:
200 g mengeling van rucola, bieslook en basilicum in gelijke delen
10 cl olijfolie
Zout en peper van de molen
Bereiding
Voor de groene kruidenolie:
Blancheer de groene kruiden kort (15 sec) in kokend water met veel zout en verfris ze daarna onmiddellijk in ijskoud water (om de kleur te fixeren). Mix, kruid en monteer ze met de olie. Laat uitlekken in een neteldoek.
Voor de fregola sarda:
Verwarm de olie in een pot. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat die smelten.
Giet er de fregola sarda bij en roer goed tot de fregola volledig bedekt is met olie. Deglaceer met de witte wijn en laat volledig inkoken.
Voeg lepel per lepel de warme bouillon toe zoals voor een risotto. Kruid de fregola met peper en zout en gaar gedurende +/- 15 min.
Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Sauteer deze brunoise in een weinig neutrale olie (ik gebruikte hiervoor arachide) en voeg de aardpeerblokjes net voor het serveren bij de fregola.
Maak de paddenstoelen schoon en bak ze op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Bak de sint-jakobsvruchten in boter langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.
Lepel wat fregola sarda op de borden, schik er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de gebakken boschampignons, enkele blaadjes shisso en wat plakjes radijs.
Lepel er wat groene kruidenolie rond.
Bron: een mix van 2 recepten van de blog van Un Cuisinier Chez Vous en de site Libelle-Lekker.
Wat een prachtig bard!
Dankjewel Marina!
een webshop van ROB?
ai ai, dan heb ik het ook zitten! 🙂
mooi gerecht, trouwens!
Hihi! Zot he!!
Ik ga ook eens aan de slag met fregola.. waar vindt ik die myriam?
Dag Marie-Christine
Je vindt die in Italiaanse delicatessenzaken of bij Horeca Totaal in Brugge (ook toegankelijk voor particulieren) of online dus, bij Rob: https://www.rob-brussels.be/nl/e-pa-itaaa-1965.html
of bij The Flavor Shop: https://www.theflavorshop.be/kant-en-klaar/pasta-en-rijst/harde-tarwe-pasta/fregola-sarda-of-fregula-rustichella-dabruzzo-544
Héél lekker, Marie-Christine!
Waar kan ik die verschillende radijsjes vinden? Nog nooit van gehoord maar die wil ik toch ook eens proberen!
Bij Rob! Als je op de link klikt, kom je op de webshop van Rob terecht, Anne.
Smakelijk!
Myriam
Ziet er heerlijk uit wij gaan hem maken. Blog ook mooi met de vele foto”s krijg er nu al zin in.
Smakelijk!
Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! ?