- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

 

Gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

 

Recept voor gebakken coquilles met fregola sarda en boschampignons

Bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
12 sint-jakobsvruchten
200 g fregola sarda
1 sjalot
5 cl olijfolie
10 cl droge witte wijn
1 liter, krachtige en warme groentenbouillon (ik gebruik altijd die in poedervorm van Maggi)
2 aardperen
250 g gemengde bospaddestoelen (ik koos van elke soort een beetje: cantharellen, stekelzwammen, hoorn des overvloeds,…)
1 blue meat radijs
1 green meat radijs
1 red meat radijs

Voor de groene kruidenolie:
200 g mengeling van rucola, bieslook en basilicum in gelijke delen
10 cl olijfolie
Zout en peper van de molen

 

Bereiding

Voor de groene kruidenolie:
Blancheer de groene kruiden kort (15 sec) in kokend water met veel zout en verfris ze daarna onmiddellijk in ijskoud water (om de kleur te fixeren). Mix, kruid en monteer ze met de olie. Laat uitlekken in een neteldoek.

 

Voor de fregola sarda:
Verwarm de olie in een pot. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat die smelten.

Giet er de fregola sarda bij en roer goed tot de fregola volledig bedekt is met olie. Deglaceer met de witte wijn en laat volledig inkoken.

Voeg lepel per lepel de warme bouillon toe zoals voor een risotto. Kruid de fregola met peper en zout en gaar gedurende +/- 15 min.

Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Sauteer deze brunoise in een weinig neutrale olie (ik gebruikte hiervoor arachide) en voeg de aardpeerblokjes net voor het serveren bij de fregola.

Maak de paddenstoelen schoon en bak ze op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bak de sint-jakobsvruchten in boter langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.

Lepel wat fregola sarda op de borden, schik er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de gebakken boschampignons, enkele blaadjes shisso en wat plakjes radijs.

Lepel er wat groene kruidenolie rond.

 

Bron: een mix van 2 recepten van de blog van Un Cuisinier Chez Vous en de site Libelle-Lekker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post