Oysters Kilpatrick is een klassiek Australisch gerecht dat in veel Australische restaurants geserveerd wordt, zo leerde ik. Dร t zou ik proberen! Weinig werk, weinig ingrediรซnten en superorigineel. Kort maar krachtig en dus tijd genoeg om jullie te motiveren om ook een recept met de saus met de onuitspreekbare naam* in te sturen! De actie loopt nog t/m 31 juli. Wat moet je doen? Gewoon je recept hier opladen:ย http://www.leaperrins.be/wedstrijdย Je kan er een SMEG-keukenrobot of SMEG-blender mee winnen!
*Je spreekt Worcestershiresaus (= de Engelse benaming) uit als WOEST-TER-SHER-SAUS.
Recept voor Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus
(Voor)bereidingstijd: 10 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediรซnten voor 4 personen:
24 oesters, opengedaan
2 el Lea & Perrins Worcestersaus
175 g gerookte baconreepjes, in dobbelsteentjes
2 el platte peterselie of bieslook, fijngehakt
Partjes citroen om erbij te serveren
Werkwijze
Verwarm de oven voor op de grillstand. Schep een dikke laag grof zout in een bakblik of hittebestendige schaal. Schik de oesters (in hun halve schelp) op het grof zout.
Sprenkel Worcestersaus over de oesters. Schik er de baconblokjes op. Zet de oesters, op het zout, onder de grill gedurende 5 tot 8 min of tot de bacon krokant is. Strooi er peterselie of bieslook over. Serveer met de citroenpartjes.
Bron: recept vertaald van de Australische website Taste.com.
0 reacties