Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus

door | apr 9, 2018 | Hapjes, Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept
Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus
Dit recept voor Kilpatrick oesters is zowat het kortste recept op mijn blog, denk ik. 4 ingrediënten, 2 stappen, meer is er niet nodig om oesters die ik niet lust om te toveren in oesters die ik wél lust. Hoe ik op dit recept kwam? Ik kreeg de vraag van Lea & Perrins worcestersaus of ik wilde meedoen aan een leuke wedstrijd waarbij er SMEG-toestellen te winnen zijn? En of ik mijn fans wilde motiveren om ook een recept in te sturen? Nou, tuurlijk wel! En dus schuimde ik Google af op zoek naar iets originelers dan pakweg een marinade of soep waarin ik de smaakmaker zou kunnen gebruiken. En zo stootte ik op deze Kilpatrick oesters.

Oysters Kilpatrick is een klassiek Australisch gerecht dat in veel Australische restaurants geserveerd wordt, zo leerde ik. Dàt zou ik proberen! Weinig werk, weinig ingrediënten en superorigineel. Kort maar krachtig en dus tijd genoeg om jullie te motiveren om ook een recept met de saus met de onuitspreekbare naam* in te sturen! De actie loopt nog t/m 31 juli. Wat moet je doen? Gewoon je recept hier opladen: http://www.leaperrins.be/wedstrijd Je kan er een SMEG-keukenrobot of SMEG-blender mee winnen!

*Je spreekt Worcestershiresaus (= de Engelse benaming) uit als WOEST-TER-SHER-SAUS.

 

Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus

 

Recept voor Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus

(Voor)bereidingstijd: 10 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
24 oesters, opengedaan
2 el Lea & Perrins Worcestersaus
175 g gerookte baconreepjes, in dobbelsteentjes
2 el platte peterselie of bieslook, fijngehakt
Partjes citroen om erbij te serveren

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op de grillstand. Schep een dikke laag grof zout in een bakblik of hittebestendige schaal. Schik de oesters (in hun halve schelp) op het grof zout.

Sprenkel Worcestersaus over de oesters. Schik er de baconblokjes op. Zet de oesters, op het zout, onder de grill gedurende 5 tot 8 min of tot de bacon krokant is. Strooi er peterselie of bieslook over. Serveer met de citroenpartjes.

 

Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus

 

Bron: recept vertaald van de Australische website Taste.com.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.045 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kilpatrick oesters op de grill met worcestersaus

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: