Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

Dit recept voor Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille hebben jullie te danken aan mijn bezoekje aan de kringloopwinkel in Aalter. Normaal zoek ik een recept of bots ik op een recept, ga boodschappen doen en dan komt het op de blog (op voorwaarde dat het ook lekker is!). Soms bots ik op een ingrediënt en ga ik op zoek naar een recept, ga boodschappen doen en dan komt het op de blog (op voorwaarde dat het ook lekker is!). Maar niet deze keer. Ik vond dit mosselpotje in de kringloopwinkel en dat was genoeg om mij meteen naar mijn visboer te doen hollen. Het mosselseizoen loopt op z’n eind en ik wou absoluut nog het potje gebruiken.

Voor mijn zoektocht naar mosselrecepten kies ik altijd voor een van deze 2 mogelijkheden: ofwel duik ik in mijn boek Mosselen van Piet Devriendt, ofwel surf ik naar dé go-to website Mosselen.nl. Voor dit recept van Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille koos ik voor het laatste. Vanille in een mosselrecept? Why not? Ik gebruikte eerder al vanille in een visrecept: in een groentetaartje met zeebaars en in een skreihaasje met vanillestoemp. Dat was toen een succes en ewel, mannekes, het was ook nu een schot in de roos! Hop, hop, jullie moesten al weg zijn naar het viskraam. Profiteer ervan, nu het nog kan! Mosseltjes zijn àltijd een goed idee: geen werk, snel klaar én lekkerrrrrrr!

Tip:
Gooi het mosselvocht niet weg. Dit is puur goud voor je sauzen! Ik klopte dit mosselvocht tot een sabayon voor bij een stukje dorade royale. Dit recept volgt later. Stay tuned!

 

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

 

Recept voor Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 2 personen:
2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 klontje hoeveboter
100 ml droge witte wijn
1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
Paar takjes dragon
1 vanillepeul
100 ml kookroom
50 ml Ricard

 

Bereidingswijze

Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.

Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet de pot op een heet vuur.

Schud de pot na 5 min op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.

Check na 5 min of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.

Werk af met het loof van de venkel.

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

 

Bron: recept van de website Mosselen.nl.

Related Post

Tags: , , , , ,

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: