Hap en Tap logo zonder streep
Pittige wok met noedels en rundvlees

Pittige wok met noedels en rundvlees

16 feb 2018 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Beter dan dit gaat het niet worden. Kan het niet worden! Dit rundvlees is het beste rundvlees dat ik OOIT gegeten heb! (Vergeef me de drukletters en uitroeptekens, maar het is om mijn woorden kracht bij te zetten). Nu ja, dat kan ook bijna niet anders. Ten eerste is het afkomstig van Normandische koeien, ook wel les boeufs cidrés genoemd. De beestjes zijn niet alleen leverancier van de meest gastronomische kazen, maar tevens van een net zo aromatische pré-salée entrecote. Na een grazend leven op de zilte weiden rond de Mont St-Michel, ondergaat het vlees een dry-aging proces waardoor het extra mals en smaakvol wordt.

En alsof dat nog niet genoeg was, trok ik dat bijzondere stukje rundvlees ook nog vacuüm met witte en zwarte sesamzaadjes, sesam- en olijfolie, koriander- en muntblaadjes en liet het zo een nachtje marineren in mijn koelkast. Het resultaat? A se taper par terre! Frans rund vraagt om een Franse uitroep! Hierbij kwam een pittige Oosterse wok met heel veel groentjes én kokos én gember én rode curry én sojasaus,… een sterk staaltje fusion van de Franse en Oosterse keuken!

 

Pittige wok met noedels en rundvlees

 

Recept voor pittige wok met noedels en rundvlees

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Marineren: 1 nacht
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg La Normande filet pur semi-dry aged
Een handvol witte én zwarte sesamzaadjes
5-tal korianderblaadjes
5-tal muntblaadjes
Peper en zout
Een zelfde hoeveelheid olijfolie en sesamolie
Een scheutje sojasaus

Extra:
Een vacumeertoestel

Voor de wok:
1 rode ui, fijngesnipperd
1 rode paprika, in grove stukken
1 grote wortel, in grove stukken
1/2 courgette, in grove stukken
1 prei, in dikke ringen
125 g champignons, in 2 of in 4 gesneden naargelang de grootte
125 g shiitakes, in 2 of in 4 gesneden naargelang de grootte
Een stuk verse gember van 1 cm, fijngeraspt
250 ml kokosmelk
1 scheutje sojasaus
2 tl rode currypasta
1 mespuntje kurkuma
250 g woknoedels
Sesamolie

Voor de afwerking:
Korianderblaadjes (als je die niet lust, kan je ook kiezen voor rucola bv.)
Gomasio (verkrijgbaar bij Bio Planet)

 

Bereidingswijze

De dag voordien:
Kruid de filet pur met peper en zout en strijk in met een mengeling van gelijke hoeveelheden olijfolie en sesamolie.

Rol het vlees in een gelijke hoeveelheid witte en zwarte sesamzaadjes.

Trek de filet pur vacuüm met de koriander- en muntblaadjes en een scheutje sojasaus.

Laat het rundvlees zo een nacht marineren in de koelkast.

 

Voor de wok:
Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet een scheutje sesamolie in een wok. Zet er de fijngesnipperde ui en gember in aan en doe er de rode currypasta bij. Laat even bakken tot de geuren vrijkomen. Kruid met de kurkuma.

Voeg nu de wortel, courgette en rode paprika toe en roerbak de groenten gedurende een 5-tal min voor je er de zachtere groenten aan toevoegt: de prei, champignons en shiitakes. Blijf nog 5 min roerbakken.

Giet er nu de kokosmelk bij en laat kort even goed doorkoken.

Voeg de gekookte en uitgelekte woknoedels toe en werk af met een scheutje sojasaus.

Schroei ondertussen het vlees kort aan in een hete grillpan. Ik deed er geen olie bij, aangezien rondom het vlees al een laagje olie zit.

Schep een portie noedels en wokgroenten in diepe borden en werk af met dunne plakjes rundvlees.

Werk af moet enkele blaadjes koriander (of rucola) en strooi er tot slot nog wat gomasio over.

 

Pittige wok met noedels en rundvlees

 

Bron: recept van David Selen van het restaurant L’Improviste by David in Waregem.

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

8 Reacties

  1. Piet Rozenberg

    Ik zou graag een icoon van Pinterest willen zien, zodat ik de recepten kan pinnen (bewaren)

    Antwoord
  2. Myriam

    Pinterest etc knoppen staan onder je scherm 🙂 helemaal rechts in het hoekje.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad! Dat wou ik ook net antwoorden. Bedankt voor je reactie!

      Antwoord
  3. Van Vaerenbergh

    deze avond wok met noedels en rundvlees klaargemaakt
    heel lekker ! voor herhaling vatbaar !

    Antwoord
  4. Sylvia

    Zou heel graag dit receptje maken, maar heb helaas geen vacumeertoestel.
    Kan ik dit op een andere manier?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Als je het vlees heel strak in plasticfolie verpakt en een nacht in de koelkast zet, eventueel met wat extra gewicht op, zal het ook wel lukken, Sylvia.
      Alleen wanneer je ingrediënten vacuüm moet garen in een warmwaterbad, dan lukt het echt niet zonder vacumeertoestel.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Pittige wok met noedels en rundvlees

by Myriam Minne time to read: 2 min
8