Hap en Tap logo zonder streep
Ibericoham met gebakken St.-Jacobsvrucht, krokante groentjes en mangodressing

Ibericoham met gebakken St.-Jacobsvrucht, krokante groentjes en mangodressing

29 mrt 2013 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

’t is dan wel misschien nog geen lente buiten, maar dan toch al op ons bord. Daar zorgen de kleurrijke groentjes en de mangodressing voor.

Dit is een SUPER voorgerecht: lekker, tamelijk snel klaar (als je een goeie mandoline hebt tenminste om die piepkleine brunoise te snijden) en op het kort afbakken van de groentjes en coquilles en het dresseren na, volledig op voorhand klaar te maken. Ideaal dus voor een lentefeest of ander feestmaal.

’t is niet moeilijk, ’t is gemakkelijk. Komaan, niet twijfelen, gewoon doen!

Smakelijk en vrolijk Pasen!

Nodig voor 8 personen

16 St.-Jacobsvruchten

1 rode paprika
1/2 courgette
1/2 kg champignons

1/2 mango ready to eat
2 dl koolzaadolie
1 el honing
1/2 dl witte wijnazijn

8 plakken Ibericoham of Serranoham

1 el kappertjes op azijn
1 el rode pesto van Primerba of een andere soort

Bereiding

Haal de St.-Jacobsvruchten uit de schaal. Ontdoe ze van koraal, sluitspier en vlies.
Spoel kort en bewaar fris. Laat ze niet in het water liggen, maar bewaar ze best in een vochtige handdoek.

Schil de rode paprika en snijd het vlies eruit. Spoel de courgette en snijd dunne plakken rond de kern. Borstel de champignons. Versnijd alle groenten in de kleinste brunoise.

Schil de mango. Mix het vruchtvlees samen met de koolzaadolie, honing en witte wijnazijn. Smaak af met peper en zout en bewaar op kamertemperatuur.

Afwerking

Bak de coquilles in boter op groot vuur, kort en krachtig. Kruid pas op het einde met peper en zout.
Houd warm.
Bak in dezelfde pan eerst de champignons en voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe. Werk af met de rode pesto en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
Schik de ham op het bord. Schik hierop de groenten in een dresseerring. Werk af met de mangodressing en de St.-Jacobsvruchten.

Bron: recept van Dhr. Ph. Gallin, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. José

    Inderdaad een SUPER voorgerecht.
    Al meerdere keren met succes gemaakt.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dit is al zo’n oud gerecht dat ik het compleet vergeten was. Bedankt om er mij terug aan te herinneren, José!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ibericoham met gebakken St.-Jacobsvrucht, krokante groentjes en mangodressing

by Myriam time to read: 1 min
2