Hap en Tap logo zonder streep
Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

30 apr 2018 | Kookboeken, Reviews

Vorige week was ik, samen met collegablogsters Mieke, Elien en Nele uitgenodigd bij Alexia thuis in Kontich. Alexia is een foodblogster die ik al ‘sinds mensengeheugenis’ ken, zo lijkt het wel. Ze is de dame achter de blog Must Be Yummie, waarop ze alleen maar recepten deelt die én zonder gluten én zonder lactose zijn. Een nood – haar man is allergisch aan gluten en haar kinderen en zijzelf zijn intolerant voor lactose – waar ze een deugd van gemaakt heeft. Want voorwaarde nummer 1 voor haar: het mag dan wel zonder gluten en zonder lactose zijn, maar niet zonder smaak! Must be yummie, dus!

 

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

 

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

 

De aanleiding van de sympathieke uitnodiging was om de lancering van haar eerste boek Iedereen Eet Mee te vieren. Haar mailtje klonk alvast veelbelovend: “Apéro by Crodino, casual food by Alexia.” Wel, alle verwachtingen werden ingelost: Crodino, een mij totaal onbekend alcoholvrij bitter drankje werd door Alexia met gemberbier, munt en het sap van een mandarijntje omgetoverd tot een heerlijke mocktail. “Het recept staat in mijn boek“, verklapte ze niet zonder trots. Terechte trots, want Iedereen Eet Mee is een fijn boek én niet alleen voor wie te kampen heeft met intoleranties.

 

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

 

Als voorgerecht had Alexia een soepje gemaakt op basis van little gem én het loof van radijs. Dit recept staat niet in het boek, maar Alexia verklapte het me én ik maakte de soep al, want ze was effenaf ‘soeper’. Die wordt dus binnenkort geblogd! Wat we daarna proefden, is wel opgenomen in het boek en smaakte allemaal even yummie. Als hoofdgerecht serveerde Alexia ons slawraps met Aziatische kip, een van haar succesrecepten waar geen kruimel van overblijft wanneer ze dit voorschotelt aan haar kinderen en man. Begrijpelijk! Afsluiten deden we met een crumble met rabarber en frambozen topped met quinoa en amandelmeel. Yum!

 

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

 

Maar waar het vooral om gaat, is dus het boek. Iedereen Eet Mee telt 160 bladzijden en is opgedeeld in 6 hoofdstukken: ontbijt, lunch, hartige en zoete snacks, doordeweeks diner, dessert & koekjes en feest. Maar het allerbelangrijkste voor je aan de vele recepten begint, is de intro van Alexia. Daarin geeft ze info over voedselallergieën en -intoleranties, deelt ze tips & tricks, geeft ze mee hoe een aangepaste voorraadkast eruit ziet en wijdt ze uit over glutenvrij bakken, want dat is volgens haar het allermoeilijkste: “Mijn eerste cakes en broden waren net bakstenen, ideaal om een inbreker mee knock-out te slaan“.

 

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

 

Over de recepten kan ik kort zijn: die zijn eenvoudig, gezond én lekker en zijn schitterend op de gevoelige plaat gelegd door Roos Mestdagh. Verspreid in het boek komen ook regelmatig sfeerfoto’s van Alexia en haar gezin. Alexia is een fijne dame die graag deelt: haar kennis over allergieën, haar recepten,… Haar boek is een toppertje, ook voor wie geen allergie heeft. Haar slawraps met Aziatische kip komen bij mij vast ook eens op tafel!

Titel: Iedereen Eet Mee is te koop in de boekhandel of online.
Auteurs: Alexia Stevens
Uitgeverij: Manteau
Formaat: 241 mm x 171 mm x 16 mm, paperback
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Prijs: 22,50 euro
ISBN: 978 90 223 3466 9

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.590 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Zonder gluten en zonder lactose, maar niet zonder smaak!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0