Hap en Tap logo zonder streep
Scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn

Scampi’s met kataifi en tataki van tonijn

16 mrt 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Als er iets in mijn hoofd zit, dan zit het niet in mijn ***. Woensdagavond voor het slapengaan blader ik nogmaals door het nieuwe lente magazine van Knack Weekend en zie daar dit recept voor scampi’s met kataifi en tataki van tonijn staan. Yep, dit wil ik maken. Maar nondedju, waar ga ik aan kataifi geraken? En aan erwtenscheuten?

De nacht brengt raad. Ik sta om 6u30 op en stuur een sms naar een klasgenote aan Spermalie die ik ’s avonds in de les ga zien: “Hey Francine, je moet toevallig vandaag niet in de Horeca Totaal zijn? ?“. Francine snapt mijn hint meteen en de brave ziel belooft me om mijn speciale bestelling te gaan halen. Ze is echt te goed voor deze wereld, want wanneer ze me ’s avonds mijn special delivery overhandigt, zegt ze er meteen bij dat ik dat gerust vaker mag doen en dat dit voor haar slechts een kleine moeite is. Ai, ai, ai, Francine, je weet niet waar je aan begonnen bent… ?

Nu waren haar inspanningen wel alle moeite meer dan waard. Deze scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn zijn héér-lijk! En mooi. Een plaatje. Al zeg ik het zelf.

Tableware: laag bord van Studio Piet Boon uit de Base collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn

 

Recept voor scampi’s met kataifi en tataki van tonijn

(Voor)bereidingstijd: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 4 personen:
100 g polenta
40 g erwten
400 g tonijnfilet
1 snufje gemalen komijn
Olijfolie
4 grote rauwe scampi’s
80 g kataifideeg
15 cl arachideolie
5 cl ketchup
1 el maiskorrels
Erwtenscheuten voor de afwerking

 

Bereiding

Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet een laag van 5 mm dik in een schaal en laat afkoelen. Blancheer de erwten 5 min in kokend ongezouten water. Verfris onder de koude kraan en giet af.

Snij de tonijnfilet in 4 staafjes. Kruid met de gemalen komijn, peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de tonijn 30 sec aan elke kant. Laat afkoelen.

Pel de scampi’s, maar laat er het laatste stukje schaal en het staartje aan. Kruid met peper en zout. Trek het kataifideeg uit elkaar en wikkel er de scampi’s in. Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de scampi’s rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snij de polenta in 4 rechthoeken met behulp van een uitsteker. Schik in het midden van de borden. Snij elk stuk tonijn in 4 plakjes en schik op de polenta. Leg er telkens een gebakken scampi op. Spuit er enkele toefjes ketchup rond en werk af met de erwten, de maiskorrels en de erwtenscheuten. Serveer meteen.

 

Scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten lente 2018.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.488 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Frank

    Tataki?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat is de bereidingswijze van de tonijn, Frank. Kort geschroeid.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Scampi’s met kataifi en tataki van tonijn

by Myriam Minne time to read: 2 min
2