- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scampi’s met kataifi en tataki van tonijn

 

Scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn

 

Recept voor scampi’s met kataifi en tataki van tonijn

(Voor)bereidingstijd: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 4 personen:
100 g polenta
40 g erwten
400 g tonijnfilet
1 snufje gemalen komijn
Olijfolie
4 grote rauwe scampi’s
80 g kataifideeg
15 cl arachideolie
5 cl ketchup
1 el maiskorrels
Erwtenscheuten voor de afwerking

 

Bereiding

Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet een laag van 5 mm dik in een schaal en laat afkoelen. Blancheer de erwten 5 min in kokend ongezouten water. Verfris onder de koude kraan en giet af.

Snij de tonijnfilet in 4 staafjes. Kruid met de gemalen komijn, peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de tonijn 30 sec aan elke kant. Laat afkoelen.

Pel de scampi’s, maar laat er het laatste stukje schaal en het staartje aan. Kruid met peper en zout. Trek het kataifideeg uit elkaar en wikkel er de scampi’s in. Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de scampi’s rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snij de polenta in 4 rechthoeken met behulp van een uitsteker. Schik in het midden van de borden. Snij elk stuk tonijn in 4 plakjes en schik op de polenta. Leg er telkens een gebakken scampi op. Spuit er enkele toefjes ketchup rond en werk af met de erwten, de maiskorrels en de erwtenscheuten. Serveer meteen.

 

Scampi’s met kaitafi en tataki van tonijn

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten lente 2018.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post