Het is zomer! En dan houd ik er wel van om vrienden uit te nodigen voor een tuinfeest in mijn pas heraangelegde tuin. Die zag er...

Het is zomer! En dan houd ik er wel van om vrienden uit te nodigen voor een tuinfeest in mijn pas heraangelegde tuin. Die zag er...
Een maandje geleden geleden was ik door Stéphanie van Vinopres uitgenodigd op een perslunch n.a.v. de Copa Jerez. Foodpairing met wijn, dat...
Neen, dit is geen Griekse cake. Het is gewoon een cake met Griekse yoghurt. Een gezonde cake dus, want een groot deel van de boter wordt...
Jaaaaaaaaaaa! Ze zijn er weer, de enige echte Zeeuwse mosselen!!! Ik was normaal afgelopen woensdag uitgenodigd voor een mossellunch...
Ik ben de laatste 2 weken (bijna) niet thuis geweest. Van de Mont Ventoux tot de Batjes in Roeselare met tussendoor een Tram...
Altano. De naam doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen? Dat deed het bij mij ook niet. Tot ik hoorde dat de Altano wijnen tot...
Dit dessertje van crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel en een yuzubol is het laatste recept van het 4-gangen menu dat ik onlangs...
Drie keer in het jaar spreken mijn collega Veerle, mijn ex-collega Yasmine en ik af om samen een namiddagje te bakken. Weken op voorhand...
Wanneer je mij zegt: truffel. Dan antwoord ik: Zuid-Frankrijk, Ventoux, La Gontarde, omelet, ontbijt. Al die dingen/herinneringen zijn...
Nog geen plannen voor komend weekend? Goed zo! Wel al plannen? Afbellen, die handel. Ik wil me nu al verontschuldigen voor het feit dat ik jullie...
Mijn collega Veerle maakte onlangs een gelijkaardige taart als deze cheesecake, meer bepaald een geweven rabarbertaart, en ging daarvoor inspiratie...
De afgelopen weken bracht ik veel tijd door bij mijn vriendin foodfotografe Ann. Samen maakten en fotografeerden we 20 recepten voor...
Te warm om te koken? OK. Een nieuw, uitnodigend terrasje gezien? OK. Een invitatie voor een BBQ'tje? OK. Of minder leuk: de kinderen...
De tijd dat bier drinken/proeven exclusief een mannenaangelegenheid was, ligt gelukkig al een hele tijd achter ons. "Alleen mannen weten waarom"....
Appelvormige appeltaart met appelroosjes. Da's 3 keer appel in 3 woorden. Da's veul appel. Nu ja, meer appel dan deze appeltaart in de...
"When you support small business, you're supporting a dream." Ik kwam die slogan onlangs tegen op Instagram en sloeg hem meteen op. Hier...
Ik schreef het eerder al: ik kook nooit uit pakskes of zakskes, op 1 uitzondering na, bouillon. Daar begin ik niet aan. Niet dat ik...
Eigenlijk is deze test geen echte 'Magimix Cook Expert versus Thermomix' test. Waarom? Heel eenvoudig: garen op lage temperatuur in de Thermomix...
Ik heb een geheugen als een zeef... behalve als het op recepten/gerechten aankomt. Dan heb ik een geheugen als een olifant. ? Zo...
Hoe lyrisch kan ik worden van een stukje kalfsvlees? Héél lyrisch, zo blijkt! Dit was het meest malse stukje vlees dat ik in lange tijd...
Ik schreef het vorige week al: ik beleefde onlangs een fantastische kookles van begin tot eind. Het hapje dat kregen jullie al. Vandaag...
De uitdrukking is eigenlijk “de gebraden duiven vliegen haar in de mond” (= ze krijgt alles zonder er moeite voor te doen), maar voor de gelegenheid...
Dat ik dol ben op cuberdons is een understatement. Je moet maar eens cuberdon ingeven in de zoekbalk op de home pagina en je komt wel...
Aaaaaaaaaaaaargh!!!!! Nonde$!ù=!*@#$%^&!!!! Ik kon een vloek niet onderdrukken. Ik had net de meest heerlijke ovenschotel met konijn...
Wanneer ik een mailtje krijg van Linda, dan gaan al mijn alarmbellen af. Linda is de lieve dame met wie ik op maandag naar mijn...
Was ik vorige week nog in de hemel, dan was ik een weekje later in het paradijs. En dat is vrij letterlijk te nemen. Maandagavond, 18u30 en ik stond...
Wat is het de laatste paar weken weer hectisch geweest. Ik was zo goed als geen enkele avond thuis. No time to cook en no time to blog....
Het is officieel, want het heeft "in de gazet" gestaan: ik bak de beste taart. No worries, mannekes, ik krijg geen dikke nek. Ik blijf...
Ik kook niet uit pakjes of zakjes. Of toch uiterst zelden. De enige uitzondering op de regel is bouillon en fond. Ik zie het nl. niet...
Heaven is a place on earth. Wel, de hemel lag voor mij vorige week in het lieflijke Beersel. Ik was er uitgenodigd in een prachtige gerestaureerde...
Of ik graag een proefpakketje van Didden wilde ontvangen. Die vraag kreeg ik een tijdje geleden. Ik dacht meteen aan de lekkere...
Mijn recept van gerookte schelpjes van afgelopen week had zoveel bekijks dat ik er nog een recept met venusschelpen wilde achteraan...
Een tijdje geleden bakte ik al de plaatkoek met peer en frangipane uit het boek Bakken met Kennis, een receptje dat ik ingescand had,...
Teveel werk? Check! Planning compleet vol? Check! Geen gaatje voor congé? Check! Toch een gaatje forceren voor de jaarlijkse perslunch van Parmaham?...
Oeps! Ik was daarnet iets te enthousiast over de marshmallowmousse met aardbeien en publiceerde het recept nog voor het verschenen was...
“Het verleidelijke, rokerige aroma van hartig gebakken spek bij het ontbijt hoeft niet langer, omwille van het hoge vetgehalte, het...
Ik maakte dit recept van gerookte schelpjes vorige week tijdens een fotoshoot voor Elvea. Uiteraard wordt er na zo'n shoot uitgebreid...
Vandaag is het exact 5 jaar geleden dat ik begon met bloggen. 5 jaar, begot! Da's een lustrum! (Heb ik even moeten opzoeken, zenne). Time flies when...
"Myriam, deze cake met chocolade behoort toch wel tot de top 3 van dingen die ik ooit van je geproefd heb." Aan het woord is Thibault,...
Vorige week had mijn collega opnames met aubergines van en voor BelOrta. De veiling had 2 bakken aubergines voorzien, wat uiteraard veel...
David Selen is almost back in business! Na het sluiten van zijn restaurant in Bissegem, waar ik al sinds 2011 elke maand met een paar...
Ik liet al een paar visjes op, maar vandaag gooi ik het hele verhaal eruit: ik ben finaliste van de Tarte à Moi wedstrijd!!!!! Een tijdje geleden...
Er zijn dingen waaraan ik niet kan weerstaan. Wanneer ik ze zie, moet ik ze kopen, ook al heb ik niet meteen een recept voor ogen. Dat...
Mannekes, ik wil jullie niet opjagen, maar toch ga je snel moeten zijn! Supersnel! Het seizoen van de sint-jakobsnoten is immers bijna...
Elk jaar probeer ik tenminste 1 recept te bloggen met de vis van het jaar van VLAM. Maar de tijd vliegt zo snel dat ik dat vorig jaar...
Tijdens de boekvoorstelling van het Belgisch Bakboek van Stefan Elias in Gent liep ik Nathalie tegen het lijf. Nathalie is een foodie met...
Of ik gezien mijn hoge leeftijd en mijn vele jaren aan de hotelschool nog wel iets bijleer? Tuurlijk wel! Afgelopen week nog. Ik had het...
Sorry, sorry, sorry! Na dit paasnestje is 't gedaan met paasrecepten. Dan ga ik terug over naar de orde van de dag met o.a. een heerlijk...
Ik wil me nu al verontschuldigen voor de overload aan zoete paasrecepten op mijn blog. Nu en de komende dagen. Het is tenslotte maar 1...
Je hebt uitnodigingen en uitnodigingen. Maar als er een mail in je mailbox valt met de vraag of je deel wil uitmaken van een select clubje van...
Ik begin jullie goed te kennen. Jullie = mijn volgers. Of fans. Al vind ik fans zo grootsprakerig klinken. Precies alsof ik een vedette...
Een nieuw kookboek uit met 40 verbluffende desserts? Dat kan ik niet snel genoeg bemachtigen! Een hartig kookboek, tot daar nog aan toe, maar een...
Ik heb een getraind oog voor bepaalde zaken. Voor dt-fouten bv. Die haal ik er zo uit. En voor lekkere recepten. Die haal ik er ook zo...
Peperkoek, een woord dat bulkt van de nostalgie voor mij! Ten eerste katapulteert peperkoek me helemaal terug naar mijn kindertijd. Ik...
Als een kleuter van vier in een snoepwinkel, zo voelde ik me toen ik onlangs een mailtje kreeg van Kookexpert.nl met de vraag of ik zin...
Christmas is coming. En voor mijn part kan het niet snel genoeg gaan. Ik ben een echte Kerstliefhebber: de sfeer, de cadeautjes, de gezelligheid, de...
Haast en spoed zijn zelden goed. En ook al ben ik al een oude rot in het bakken van taarten, toch gaat die spreuk ook voor mij nog...
Hapjes met kaas presteren altijd ongelooflijk goed op mijn blog. Om jullie een idee te geven, mijn geitenkaas cheesecake hapje met rode...
Zoals jullie weten (of niet, als jullie me (nog) niet volgen), ben ik een paar weken geleden terug gestart met mijn zoveelste schooljaar...
Vlees: er is veel om te doen de laatste tijd. Heel veel. En terecht. Eerst was er het schandaal in een slachthuis in Izegem, daarna was er de nieuwe...
Ik ga geen enkele bakuitdaging uit de weg. En moest ik meer tijd hebben, lees: moest ik met pensioen zijn, dan zou ik me met veel...
Wanneer er iets in mijn hoofd zit, dan zit het niet in mijn ***. Vergeef me de uitdrukking. Toen ik dit recept voor eend met vodka en...
Ik krijg vaak pakketjes thuisgestuurd. Soms de gekste dingen waar ik niks mee kan, zoals onlangs nog de nieuwe Starbucks capsules voor...
Elke zichzelf respecterende stad heeft de dag van vandaag een foodfestival. Brugge heeft Kookeet, Antwerpen heeft Antwerpen Proeft, Gent heeft Gent...
Mijn blog is genomineerd voor de Belgian Food Blog Awards in de categorie Best Baking & Sweets. Dat deed me beseffen dat ik hier...
Mijn excuses als ik jullie met de benaming van dit geitenkaastaartje op het verkeerde been zette... Dit is helemaal geen gebak of...
Was mijn groene aspergesoep van vorige week nog een relatief voordelig feestsoepje, dan is deze langoustineroomsoep een duur(der)...
Vorige week kon je hier al lezen hoe ik in Porto van een subliem menu genoot waarbij elke gang gepaard ging met de bijpassende porto. Ik ben me...
Toen ik deze cake bakte, wist ik nog niet dat ik genomineerd zou zijn voor de Belgian Food Blog Awards (in de categorie Best Baking & Sweets)....
Nog 100 dagen, mannekes, nog maar 100 dagen en dan is 't Kerstmis! 100 dagen, dat doet me zo hard terugdenken aan mijn 100-daagse als...