Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

Dat ik dol ben op cuberdons is een understatement. Je moet maar eens cuberdon ingeven in de zoekbalk op de home pagina en je komt wel wat recepten tegen met het zoete goedje… Toen ik van Sarah van Yapado de vraag kreeg of ik de nieuwe cuberdon stroop van Geldhof wou testen, hoefde ik dan ook geen 2 maal na te denken. De hamvraag was alleen: wat zou ik maken? Ik kon me er snel van afmaken door bv. vanilleijs te maken met een swirl van cuberdon stroop, maar dat was me te eenvoudig. Ik koos voor het mooie contrast tussen friszuur en mierzoet van deze mini-cheesecakes. It was love at first bite!

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

Ingrediënten voor 4 mini-cheesecakes van ca. 10 cm diameter

450 g Griekse yoghurt
300 g Philadelphia
15 cl volle room
30 g bloem
120 g suiker
3 eieren
120 g Petits beurre koekjes
60 g zachte boter
240 g frambozen
½  gelatineblaadje
4 el cuberdon stroop

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

Werkwijze

Laat eerst de Griekse yoghurt uitlekken: leg een stuk doek in een zeef en keer er de yoghurt in om. Laat gedurende 1 uur uitlekken.

Verwarm de oven voor bij 160° C en week de gelatine in ruim koud water.

Knijp de gelatine uit en warm ze op in de microgolf gedurende 1 minuutje.

Breek de koekjes in stukken en maal ze tot poeder in een blender. (In een vijzel lukt ook!). Voeg de boter toe en mix opnieuw tot je een homogene pasta krijgt.

Boter de vormpjes in en beleg de bodems met bakpapier. Je gebruikt best vormpjes met een losse bodem, anders gaan de cheesecakes heel moeilijk uit te halen zijn.

Verdeel de koekjes-botermengeling op de bodem van je vormen en druk goed aan. Je kan dit doen met de onderkant van een glas of met de achterkant van een lepel bv.

Giet de Philadelphia, suiker en bloem in een mengkom en meng alles stevig door. Voeg de uitgelekte yoghurt toe en meng. Voeg de room toe en meng opnieuw. Voeg nu de eieren een voor een toe, waarbij je pas het volgende ei toevoegt wanneer het vorige werd opgenomen. Voeg ook nog de gesmolten gelatine toe.

Voeg tot slot de frambozen toe en meng snel. Verdeel de crème over de vormen.

Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 15 min. Verlaag de temperatuur tot 140° C en bak nog 25 min verder. Zet de oven uit en laat de mini-cheesecakes afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Zet de mini-cheesecakes in de koelkast tot ’s anderendaags.

Werk de mini-cheesecakes af met enkele frambozen en een lepeltje cuberdon stroop. Serveer meteen.

Uiteraard kan je ook opteren voor 1 grote cheesecake.

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van de blog Dorian cuisine.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: