Ik ben dol op oude desserts in een modern jasje, zoals deze Crêpes Suzette nieuwe stijl. Zo zie ik mezelf ook wel een beetje: oud, maar...

Ik ben dol op oude desserts in een modern jasje, zoals deze Crêpes Suzette nieuwe stijl. Zo zie ik mezelf ook wel een beetje: oud, maar...
Na het receptje met St. Môret werd mij gevraagd om ook nog eentje te creëren met de (tamelijk nieuwe) abdijkaas Pavé à la Leffe. Nu kon...
Ik ben er dol op wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen en dat was afgelopen weekend het geval. Eerst was er de fles rum die mijn...
Wat kook ik voor gasten? Onlangs had ik visite en terwijl ik heel de dag druk bezig was in mijn keuken, bedacht ik dat jullie het misschien wel leuk...
Jullie kennen mij na bijna 5 jaar ondertussen al een beetje... Liever een 'briochestuutje' met boter dan een kom havermout. Liever een...
Jullie reacties op mijn recept van de zeebarbeel waren duidelijk: jullie hebben lak aan de minder goede kwaliteit van mijn foto en...
Ik vertelde jullie al dat ik onlangs het geluk had om nog eens een les te mogen bijwonen bij mijn favoriete chef, Jo Nelissen. Hij...
Na mijn eerste test waarin ik een sabayon bereidde in de Magimix Cook Expert en de Thermomix was het de hoogste tijd om een nieuw recept uit te...
Ik bak graag brood. En al helemaal als dat brood een speciale vlechtvorm krijgt. Denk maar aan mijn vlechtbrood met desem of mijn pane bianco gevuld...
Ik blog bitter weinig over mijn lessen aan Spermalie. Toch niet over mijn maandagcursus: 'Modetrends'. Mijn bakrecepten van de donderdag...
Het zou een trend worden in 2017, las ik ergens in het begin van het jaar in een of ander magazine: groenten in desserts. Nu ben ik geen trendvolger...
Vorige week was ik uitgenodigd in restaurant A Priori in Haaltert - 1 ster in de Michelingids - om er kennis te maken met een nieuwe vleessoort:...
Het is bijna lente. En morgen is het International Day of Happiness. Dus vind ik het gepast om deze boterbloemen te bloggen. Voor mij...
Ik zit de laatste tijd constant met mijn neus in recepten. Da's altijd al zo geweest, maar nu nog meer dan anders, want ik moet voor 2...
Constant ben ik met eten bezig. C-O-N-S-T-A-N-T zit ik met mijn neus in kookboeken, -tijdschriften of op foodwebsites. Zowel voor privé...
De tijd dat sous-vide garen enkel voorbehouden was voor topchefs in luxerestaurants in Barcelona ligt al lang achter ons. Er komt helemaal geen...
Wat is het toch een kleine wereld! Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van een dame met wie ik 4 of 5 jaar geleden eens gefietst...
Varkenshaasje is het edelste stukje varkensvlees. Lekker mals en zalig zacht van smaak. Het mag dan ook gerust een beetje rosé gebakken...
Vorige zomer ging ik (voor 't eerst, maar zeker niet voor 't laatst) naar de antiekmarkt in Tongeren en kocht daar een paar stokoude...
Soms moet een mens al eens geluk hebben. Wel, ik hàd geluk. Even een flashback naar vorig jaar. We noteren Porto, 2 november. Mijn gsm gaat af,...
Ik hoef jullie geen rad voor de ogen te draaien: deze appeltaart à l'ancienne is veel werk! Je moet crème pâtissière maken. En...
In december ging ik koken in de Le Creuset winkel in Antwerpen, kwestie van de Christmas shopping wat op te leuken. (Volledig terzijde,...
Sorry Dr. Oetker. Sorry Wagner. Sorry Carrefour, Delhaize en AH... Ik verontschuldig mij nu al voor de dip die jullie gaan zien in de...
Er zijn van die kookboeken die ik MOET hebben van zodra ze verschijnen. Van de eerste dag. Zoals mijn dochter dolblij kan worden van de langbegeerde...
De krokusvakantie is begonnen, maar het ziet er niet naar uit dat het lenteweer wordt... In plaats van naar buiten te trekken met de...
Ik heb morgen 'hoog bezoek'. 't is te zeggen: ik krijg vrienden over de vloer die heel vaak in de meest chique restaurants gaan eten,...
Ik nam onlangs een abonnement op Foodies. Ik koop het magazine toch elke maand en zo'n abonnement is dan nog zo handig én voordelig. De...
Wanneer je een uitnodiging krijgt van Marijn Coertjens, bronzen medaillewinnaar van de World Chocolate Masters 2015, om zijn nieuwe patisserie en...
Soms, heel soms, gebeurt het dat een kookvriendin een nieuw boek sneller heeft dan ik. Het is een zeldzaamheid, maar het gebeurt. Zo...
Normaal start ik van een recept en begin dan na te denken over hoe ik dat ga presenteren. Maar deze keer was dat omgekeerd. Mijn collega...
Vroeger ging ik elke maand bij David Selen kookles volgen in zijn restaurant. Ik deed dit al van in december 2011, eerst met een bendeke...
Waaaaat? Serieus? Echt? Maar allez… ALLEEEEEZ! ZALIG! Neen, dit was niet mijn reactie op de aankondiging dat ik voor mijn werk naar de uitreiking...
Het moet regelmatig eens rap gaan bij mij. So many things to do, so little time! Werken, voetbal, koken en bakken, kookles en bakles...
Bij een aperitief ben ik dol op glaasjes. Of lepels. Ik vind dat een glaasje direct iets feestelijks heeft. Zoals deze verrine met...
Je hebt al Madam Confituur. Misschien moet ik wel starten met een nieuwe blog "Madam Soupe". Dit is al mijn 4de soeprecept in evenveel...
Weinig (of geen) andere bloggers doen het, maar ik houd al een paar jaar voet bij stuk met een Valentijnsmenu. Het scoort minder hoge toppen dan...
Voor mij is een zondag zonder taart geen zondag. Maar soms moet ik écht schipperen om taart tevoorschijn te toveren. Vandaag is/was dat...
Voor Valentijn wilde ik dit jaar werken met skreihaasje. Wanneer ik aan skrei denk, dan associeer ik de vis automatisch met het...
Er zijn van die receptjes waarvan ik op voorhand al weet dat ze gaan aanslaan. Dit recept voor pancetta krokantjes met geitenkaas en...
"Myriam, ik heb een Magimix Cook Expert voor je kunnen regelen! Het is een fantastisch toestel. Je MOET het uittesten!" Aan het woord was Peggy van...
Vorige week blogde ik het recept voor een plattekaastaart en deed toen een oproep om inspiratie van jullie te krijgen voor recepten met...
Valentijn moet in het teken staan van genieten. Genieten met al je zintuigen. Nu kan ik er wel van genieten om in mijn keuken te staan,...
Toen ik deze soep van geroosterde biet proefde op het Grote Blogger Diner wist ik het meteen: die zou ik thuis opnieuw maken en in mijn...
Ik verklapte het jullie al in mijn jaaroverzicht van 2016 dat ik in 2017 graag een nieuwe rubriek wil toevoegen op Hap & Tap: Behind the scenes....
De naam Claire Heitzler zegt jullie waarschijnlijk weinig. Claire is een Franse banketbakker die een heel mooi palmares heeft opgebouwd...
Foodbloggers worden regelmatig verwend en al zeker met eindejaar. Net voor nieuwjaar kreeg ik een prachtpakketje van Solo met daarin een...
Twee keer soep in twee weken. Da's veel voor mijn doen. Tjah, moest je nu nog zeggen twee keer taart of twee keer koekjes... Maar twee...
Eind vorig jaar kreeg ik een uitnodiging in mijn mailbox van Partena voor een avond rond de suiker-reflex en de lunchbox van mijn...
Deze yoghurtcake is keimakkelijk te maken en toch... heb ik 'm twee keer moeten maken. Mijn eerste cake verdween - op een stukje na -...
Ik heb een nieuw speeltje: een Food Expert van Magimix. Voor alle duidelijkheid: ik kreeg het toestel alleen maar in bruikleen om het...
Tomaten in een dessert? Jawel, je ziet en leest dat goed. Ik deed het eerder al en doe het nu dus weer. En was het de vorige keer van...
5 oktober 2016. Ik zie op Facebook bijzonder mooie foto's verschijnen van een bevriend koppel dat van een lekkere lunch geniet in Vinum, het...
Ik ben altijd te vinden voor nieuwigheden. Dus, toen ik een mailtje kreeg van de Coöperatie Hoogstraten met de vraag of ik hun kiwibes...
De prijs van de garnalen swingt de pan uit. Geirnoars kosten zelfs meer dan kreeft, begot! Garnalen zijn echt een dure delicatesse...
Na de crème van passievruchten en kokos is dit krokant varkensvlees met sinaasappelsaus al het tweede receptje uit de nieuwste Knack...
Er zijn dingen die ik weet met mijn ogen dicht. Wanneer het persbericht in mijn mailbox viel over het nieuwe kookboek Smaak & Techniek wist ik,...
De meeste mensen lezen een spannend boek in een ruk uit, benieuwd naar de plot. Wel ik doe dat met kookboeken. Zoals een gewone mens zich de...
Ik sta altijd open voor tips. Vorige week kreeg ik een sms'je van ex-collega/vriendin Monia met de tip om voortaan de bereidingstijd en...
Dat het mij menens is met mijn kerstmenu laat ik jullie zien aan de hand van dit recept. Deze tartaar van zeebaars op biscuit is een...
Of ze me eens mocht rondleiden in haar hometown, Mechelen? Die vraag kreeg ik van Lien Robberechts, dame achter de blog Fit Met Lien. Nu kende ik...
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog een recept blogde dat ik in mijn Magimix Cook Expert gemaakt had. Vergis jullie niet: ik...
Worden jullie ook zo moedeloos van dit weer? Ik weet niet of het aan het feit ligt dat ik geen verlof genomen heb, maar ik word een...
Normaal ging ik vandaag een ovenschotel bloggen, maar dan komt ineens Frank Deboosere als een duiveltje uit een doosje met een...
Dinner in the Sky, dat kende ik al. Ik was zelfs 2 keer te gast in Brussel om er 30 m boven de begane grond te dineren: 1 keer aan het jubelpark en...
Ik wil het hier graag even hebben over mijn moeder. Zij is namelijk de reden waarom die fles Elixir d'Anvers op de foto staat. Want...
In het weekend kan ik echt genieten van een uitgebreid ontbijt. Niets zo zalig als op zondagmorgen De Zondag lezen met sloten koffie en...
Ik ben dol op kaas. Met kaas kan je bij mij niks verkeerd doen. Oude kaas, jonge kaas, blauwschimmelkaas, geitenkaas,... noem maar op en I love...
Vorige week konden jullie al lezen hoe ik een aantal fantastische foodadresjes ontdekte in Leeuwarden en bij uitbreiding in Friesland: een...
Onlangs installeerde ik in mijn hobbykamer een gigantische kast die mijn zoon, afgestudeerd als meubelmaker, als eindwerk voor school...
Op de laatste thuismatch van Club kreeg ik een vraag die me stiekem blij maakte: "Hey Myriam, wanneer begin je met je kerstmenu?". Wel,...