Nodig voor 2 personen
1 aubergine
1 teentje look
Takje tijm
Takje rozemarijn
Olijfolie
2 mooie stukjes zeebaarsfilet met vel
150-200 g duurzame tonijn (vraag om een rechthoekig stuk bij de visboer)
1 el sojasaus
Enkele druppels sesamolie
2 el sesamzaadjes
1 wortel
1 gele courgette
1 groene courgette
1 bosje gele oesterzwammetjes
1 bosje waterkers (aangezien ik geen cress kon vinden)
Kerriepoeder
Roomboter
Sap van halve citroen
Werkwijze
Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak inkepingen in het vruchtvlees en smeer er wat fijngesneden knoflook, tijm, rozemarijn en olijfolie op. Wikkel de twee helften in aluminiumfolie en leg ze 45 min in de oven op 200° C.
Marineer de zeebaars en tonijn in een beetje sojasaus met een paar druppels sesamolie. Snijd 4 dunne plakjes van de tonijn af en leg deze apart. Snijd van de rest van de tonijn in 2 mooie rechthoekige stukken en rol deze door de sesamzaadjes.
Bak de tonijn kort op hoog vuur zodat de binnenkant mooi rood blijft. Blancheer de in reepjes gesneden groente. Pak wat groente samen en wikkel de dunne plakjes tonijn eromheen zodat er 4 bite-size pakketjes ontstaan. De rest van de groente wordt los geserveerd. Bak de oesterzwammetjes met wat olijfolie en een beetje kerriepoeder.
Haal de aubergines uit de oven. Lepel het vruchtvlees eruit en hak het fijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zeebaars hard aan op de huid en op het laatst nog een minuut op de andere zijde. Blus af met wat roomboter en citroensap.
Tover vervolgens het magische eindresultaat op je bord. Begin met de aubergine, leg hierop de tonijn, de oesterzwam en de losse groente. Leg daarnaast de zeebaars op het bord. Garneer met de groentepakketjes. Als finishing touch strooi je wat blaadjes waterkers over het geheel.
Wijntip: een goede Chardonnay uit de Bourgogne streek.
Bron: recept van de blog Anne-Lieke.
0 reacties