Hap en Tap logo zonder streep
Paasnestje, hét brood voor je brunch met Pasen

Paasnestje, hét brood voor je paasbrunch

14 apr 2017 | Brood

Sorry, sorry, sorry! Na dit paasnestje is ’t gedaan met paasrecepten. Dan ga ik terug over naar de orde van de dag met o.a. een heerlijk recept met rode poon, verkozen tot vis van het jaar door de VLAM, een citroenmousse en een bloedsinaasappel cake met maanzaadjes. Maar first things first, dit paasnestje!

Traditioneel wordt dit brood in Oostenrijk en Duitsland met Pasen geserveerd. Ik vind het zo mooi, een echte blikvanger op de brunch. Laten we afspreken dat we er vanaf vandaag ook een Belgische traditie van maken om dit paasnestje met Pasen te bakken. Deal?

 

Paasnestje, hét brood voor je brunch met Pasen

 

Nodig voor 4 paasnestjes van ca. 540 g

1100 g bloem voor wit brood
140 g boter
15 g zout
20 g vanillesuiker
40 g bruine rum (facultatief)
120 g verse gist
180 g suiker
60 g honing
2 eieren
Ca. 500 g melk

Extra:
Ca. 150 g parelsuiker
12 hard- of zachtgekookte eitjes, gekleurd

 

Bereiding

Doe de bloem in de mengkom van de machine en voeg de boter er in blokjes aan toe, evenals het zout.

Meng de rest van de ingrediënten met elkaar tot een vloeibare massa en giet in een straaltje bij de bloem terwijl de machine draait (met de kneedhaak).

Zodra je een homogene massa bekomt, laat je het deeg 20 min rusten onder plastic.

Sla er de lucht uit en laat het nogmaals 20 min rusten.

Verdeel het deeg in 12 stukken van ca. 180 g. Maak van alle deegstukjes strengen van ca. 60 cm lang.

Vorm telkens 3 strengen tot een vlecht. Plak beide uiteinden aan elkaar en vorm zo een cirkel. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Laat ca. 30 à 45 min rusten onder plastic.

Doreer met ei en melk.

Bestrooi met parelsuiker.

Bak de paasnestjes af bij 190° C gedurende ca. 20 min.

Laat afkoelen.

Leg in het midden van elk paasnestje wat “paasgroen” en leg hierop 3 gekookte eitjes.

 

Paasnestje, hét brood voor je paasbrunch

 

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.291 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Haelewijn els

    Dag myriam ,wat een leuk ideetje ?.
    Ik heb al gezien dat jij graag brood bakt , en taart ..
    een goeie tip is de Facebook groep “broodbakken ” .
    Gewoon vragen om lid te zijn en je ziet de meest fantastische broden langskomen met recept (of verwijzing ) .
    Ook bij mijn zuurdesem avonturen heeel nuttig .
    Levine Vandoorne beheert de groep en er zijn meerder bekende Nederlandse bakkers die geregeld posten en tips geven.
    Ik dacht dat jij wel interesse hebt in deze groep?
    Alvast veel succes verder ,
    Veel paasgroeten uit Kortemark
    Els Haelewijn .

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel Els voor de tip! Ik ken Levine en volgde ooit al een workshop zuurdesembrood bij haar.
      Fijne Pasen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paasnestje, hét brood voor je paasbrunch

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: