Ik werd net voor de eindejaarsperiode overlàden met Ferrero's én alle nevenproducten van het merk: Nutella, Kinder Surprise,... Ik kreeg...
Jaar: 2017
Komen eten in Oostende
Oostende is goed bezig. En dan heb ik het niet over het weireldploegsje van Marc Coucke. Ja, dat is ook goed bezig met uitzondering van de laatste...
Tartines Russes
Tartines Russes? Zouden ze in Rusland écht zo hun boterhammen eten? Ik vroeg het aan mijn Russische collega Yulia. Jaja, ik heb een...
Snoepje van langoustine met Comté en basilicum
Er is de laatste tijd nogal wat te doen in het bloggerslandschap over gratis producten. Céline van Cuisine Céline stopte zelfs met...
Driekoningen angel cake
De kerststronk is nog niet verteerd of daar is de driekoningentaart al... Mij niet gelaten, er kan nooit genoeg taart zijn, als je 't...
Choc Addict, 150 recepten vol verleiding
Normaal ging ik de review van dit boek al vroeger geschreven hebben, maar daar kwam een felle buikgriep dus een stokje voorsteken. Want een ding is...
Vederlichte tiramisutaart zonder eieren
Elke morgen krijg ik een mailtje van Bloglovin. Daarin heb ik mij geabonneerd op al mijn favoriete foodblogs. Wanneer die iets nieuws...
Hap & Tap op stap: lekker Leeuwarden
Was Leeuwarden in 2015 nog Hoofdstad van de Smaak, dan wordt de stad in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Omdat eetcultuur ook cultuur is, werd...
Braambessen- en kersensoep
Op zondag krijgen jullie altijd een zoet receptje van me, meestal gebak/taart/cake. Maar er is meer in het leven aan zoets. Zoals deze...
Roodbaars, zoet-zuur van tomaat, quinoa, mangodressing
Vroeger verschenen hier met de regelmaat van de klok receptjes van David Selen. Ik ging immers ongeveer 1 keer per maand in de leer bij...
Croquetas de jamón serrano y queso manchego
Normaal pak ik rond deze tijd van het jaar mijn koffers om af te reizen naar Spanje, meer bepaald naar La Puerta del Sueño, de B&B...
Innesto: inventief en innovatief
Toen ik te horen kreeg dat ik niet in Hasselt, maar in Houthalen-Helchteren was uitgenodigd, was ik in eerste instantie een...
Cheesecake met rood fruit en meringue
Is het jullie al opgevallen? Ik ben in mijn ‘cheesecake’ periode de laatste tijd. In mei blogde ik mini-cheesecakes met frambozen en...
Mille-feuille ‘panini style’ met melkchocolade-koffieslagroom
Ik ben fan van Christophe Michalak. (En van Jelle Vossen. En van Jérémy Perbet. Maar da's een andere categorie ?). Christophe is niet...
Panna cotta met aardbeien en karnemelk
Onlangs was ik met mijn 3 foodie-vriendinnen Ann, Christine en Nadia voor een dagje in Canterbury en Whitstable. Vooral aan dat laatste...
Toerist in eigen land: heerlijk Houthalen-Helchteren
Ik hou van Limburg. Wanneer ik naar Limburg afzak, dan voelt dat precies een beetje als op reis gaan in eigen land. Of dat komt door...
Witte chocolademousse met Licor 43 Orochata en gezouten caramel popcorn
Vorige maand reed ik naar het zuiden van Frankrijk om er de Mon(t) Ventoux, de reus van de Provence, te bedwingen. Dat is ondertussen...
Op vel geschroeide zalm met krieltjes, erwtensaus met truffel en shiitakes
Ik moet een beetje opletten of ik herval in mijn oud 'zeer': teveel zoet, teveel gebak, teveel dessert. Daarom vandaag een hartig...
Cheesecakejes met speculoos en nectarines
Mannekes, ik ben halsoverkop verliefd geworden. Boem, patat, boem! Neeje, niet op een andere man. No worries, daarvoor ben ik (veel) te...
Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts & Broes Tavernier, Vers van ’t Veld
Wanneer een topfotograaf als Heikki Verdurme de koppen samensteekt met een topchef zoals Broes Tavernier om samen een boek te maken, dan geeft dat...
Semifreddo met speculooscrumble
Salesguys zijn doorgaans nogal gladde jongens. Dat is bij Wax niet anders. Wanneer ze van bij een food prospect terugkomen, droppen ze...
Lauw-warme kubus van rund met zijn tartaar vergezeld van pesto en aïoli
Ik heb een heel speciale vriendin, Annie. Hoewel we elkaar (te) weinig zien en/of horen, is het altijd dikke pret wanneer we samen zijn....
Focaccia met zongedroogde tomaten en olijven
Het is zomer en dan durf ik mijn traditionele pistoletjes wel eens in te ruilen voor een Italiaanse variant, zoals een pane bianco...
Een sprankelende Tram Experience met Besserat de Bellefon
De Tram Experience. Ik had er al vaak foto's van gezien en die deden me even vaak watertanden. Toen de uitnodiging van Besserat de Bellefon, een...
Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins
Er is sinds kort een nieuw soort Oreo's op de markt: de Oreo Thins en dat zal ik geweten hebben. Ik ontving een GIGANTISCHE doos! Als je...
Mosselsoepje met kerrieroom
Ik word nogal snel enthousiast. Er zijn terug mosselen en dus wilde ik er direct mee aan de slag. Ik zag dit mosselsoepje met kerrieroom op mijn...